Rok 2013 nebol zlý, priniesol svetlé i tmavé momenty do môjho života, ja len dúfam, že rok 2014 bude iný, čo aj bude, a snáď sa mi podarí dosiahnuť a zvládnuť všetko, čo ma v roku 2014 čaká...

...týmito slovami som zakončovala blog "Môj rok 2013" a keďže dnes máme posledný deň v roku 2014, zastávam názor, že je ten správny čas zosumarizovať a rozobrať, čo sa stalo v tomto roku, ktorému by som dala pre úvod malý prívlastok "všetko raz podľahne zmene" a ako vieme, so zmenou ruka v ruke kráčajú novoty - či už nové miesta, ľudia, zážitky a podobne.

Nový rok 2014 začal pre mňa slastne s hruškovicou na jazyku a ja som sa presvedčila, že aj na miestách, kde by iní predpokladali nudu, sme sa s mojim bratrancom zabavili kvalitne. Ono aj na akciách strávených s rodičmi a ich známymi môže byť skvelo, pretože nezáleží na mieste kde ste, ale na ľuďoch, s ktorými ste.

Február - tento mesiac bol plný hádok, kriku a dokonca aj plaču. Neustále hádky s mamou ohľadom prihlášok na VŠ a prichádzajúci stres z maturít spôsobili, že som sa viac trápila, ako radovala v tomto mesiaci.

Marec - v škole hustne atmosféra, napätie by sa dalo krájať, ako medzi učiteľmi, tak aj medzi spolužiakmi. Prichádzajú tie hrozné dni - písomné maturity -zo slovenčiny boli pre mňa zvládnuteľné a napriek tomu, že som nemala najlepší sloh, mal aspoň jeden prívlastok a to najdlhší. Čo sa týka písomnej maturity z angličtiny, tak zúfalejšie ako pri písaní testu som sa v živote necítila. Už nikdy v živote by som to nechcela zažiť a za týmto názorom si stojím a možno ešte rok dva budem

Apríl - krásny a mnou zbožňovaný mesiac plný premenlivého počasia, bláznovstva a moje prekročenie prahu dospelosti. V tomto období začali prichádzať odozvy z VŠ, na ktoré som posielala prihlášky a medzi nimi aj jedná krásna obáločka z UK v BA, v ktorej bola pozvánka na pregraduálny kurz, ktorého som sa zúčastnila až....

Máj - áno až v máji, moje májové piatky sa niesli v znamení cestovania do BA, pretože všetky májové soboty som strávila na pôde filozofickej fakulty UK, kde som si to nadovšetko zamilovala a moja túžba dostať sa tam rástla a rástla až prerástla, ale to sa dozvieme v mesiaci jún. Okrem mojich bratislavskych sobôt som v máji absolvovala ústnu časť maturitnej skúšky. Nikdy nezabudnem na môj akademický týždeň strávený doma zavalená knihami nalievaná alkoholom, áno mama znižovala u mňa stres tým, že mi podávala alkoholické nápoje a poviem vám, keby sme mali akademický dlhšie ako týždeň, stane sa zo mňa alkoholička ...nakoniec som aj ústnu časť zvládla úspešne.

Jún - gymnázium konečne po ôsmych rokoch ukončené..11.6.2014 sa konali prijímačky - na ktoré mám vtipné spomienky. Vstávala som o štvrtej, pretože v ten istý deň mal prijímačky aj môj brat o siedmej v BA. Unavená v strese v extrémnej horúčave som absolvovala prijímačky, bolo mi úplne jedno ako, ale už som chcela mať po tom. Týždeň, možno dva po prijímačkach som na internete zistila, že nie som na listine prijatých a nastal stres a panika, pretože som neverila, že by ma zobrali ešte niekam. Ostávala mi jediná nádej, dúfať v to, že ma príjmu do NR. 27.6. som čakala do noci, kedy bude 28.6. a ja sa konečne aspoň na internete dozviem, či ma prijali.... a áno, prijali, takže som prestala hľadať robotu a rozlúčila som sa aj s predstavou môjho pobytu na úrade práce.

Júl - začali sa mi konečne prázdniny, kedy som nemusela nič robiť, stresovať proste krása a nádhera. Prvé dva týždne som bola u babky s mojimi blškami, lebo som čakala na papierové rozhodnutia a bolo potrebné sa zaregistrovať do AIS systému a požiadať o internát. Potom som odišla do BA aj s mojimi blškami (bratranci - ktorých strážim vždy v lete). Ešte počas nášho pobytu u babky som si písala s kamarátom, ktorého som 5 rokov nevidela a nejako medzi rečou mi spomenul, že by mi vedel vybaviť ubytovanie neďaleko mojej fakulty.

August - v auguste som bola konečne doma a užívala som si to kvalitne, chodievala som von s Danečkou a zažívala som obdobie bezstarostnosti. Koncom augusta sme šli s našimi na Oravu - na ktorú mám naozaj super spomienky vďaka....(no veď ty vieš).

September - čakal ma zápis a moja prvá cesta busom do NR. Trepala som sa s obrovským kufrom, v ktorom som mala paplón a vankúš. Najvtipnejšie bolo, že počas môjho pobytu v BA naši boli v NR pozrieť to miesto, kde som mala bývať, všetko vybavili, len taký detail, jedine JA som nemala ani poňatia, kde to je. Netušila som, kde je v NR busová stanica, doposiaľ vždy, keď ma nôžky viedli do NR som tam šla s ocom autom. Na moje šťastie existujú super ľudia, týmto chcem pozdraviť Denix, ktorá mi nakreslila do mapy kadiaľ mám ísť. Nakoniec som našla aj svoje ubytovanie, úspešne absolvovala zápis, prvú noc v NR a na druhý deň som bola takmer celý deň s Denix, pretože bola tiež niečo vybavovať v NR a do ZA sa zviezla so mnou a mojim taťkom.
...áno, pamätám ako sme zháňali po Nitre darček pre jej otca ja som za sebou ťahala svoj obrovský kufor a bolo ohromne teplo, tak sme sa topili ako nanuky v lete. Týmto sa chcem poďakovať @denix za pomoc pri orientácií v pre mňa vtedy cudzom meste

Október - to som bola už naozaj zabývaná v Nitre a užívala si super chvíle na pôde VŠ, prvé prednášky, testy, seminárky a bola som trošku zmätená z priestorov našej fakulty. Momentálne som už zorientovaná.

November - sa niesol v znamení písania a tvorby seminárok, moje prvé oboznámovanie sa s knižnicou a celkovo vyrovnávanie sa s faktom, že v univerzitnej knižnici som nikdy nezohnala tie knihy, ktoré som potrebovala, tak týmto chcem pochváliť našu krásnu žilinskú knižnicu, kde som vždy všetko našla. A taktiež sa konali moje imatrikulácie a ja som prvýkrát mala možnosť vidieť senát a všetky honorability a spektability.

December - semester takmer u konca, takže trošku hektické obdobie, sem tam nejaké tie posledné testy, hlavne bolo potrebné nazbierať potrebné body, aby som mohla ukončiť PH predmety. Zatiaľ som do výkazu nazbierala len áčka, ale to sa zmení, pretože ma čaká skúškové a síce len tri skúšky, ale celkom zákerné, áno tým narážam na anatómiu, ale zvládnem aj to. Beztak najkrajší deň v decembri bola noc z 23. na 24. a byť vonku v zime do pol piatej ráno, nezabudnuteľný zážitok. Od tej noci sa moje šťastie zhmotnilo, je také rozkošné tmavooké, tmavovlasé a fúzaté

Rok 2014 bol skvelý, keď to tak zhodnotím a spätne sa obzriem, som spokojná, naozaj nadmieru spokojná, pretože som na správnom mieste so správnymi ľuďmi. A nech sú názory na UKF akékoľvek, mne sa tam páči, nech sú názory na odbor psychológia akékoľvek, mňa to baví študovať. Spoznala som neskutočne veľa ľudí, či už spolužiačky (áno sme takmer samé dievčatá - ale máme 2 chalanov) alebo moje spolubývajúce. Som vďačná za to všetko dobré, ale aj zlé, čo mi rok 2014 priniesol.

..a čo mi priniesol?
Január - hruškovica
Február - prihlášky
Marec - písomné maturity
Apríl - konečne dospelá!
Máj - pregraduálny kurz na UK a ústne maturity
Jún - prijímačky UK/neprijatie UK
Júl - prijatá na UKF
August - Orava a Ľu
September - zápis a začiatok mojej existencie v novom meste
Október - prvé prednášky, testy, seminárky
November - imatrikulácie
December - zhmotnené šťastie - tmavooké, tmavovlasé, fúzaté, rozkošné a hlavne moje!


...a tak do nového roka 2015 by som chcela len to, aby všetko, čo priniesol rok 2014 pokračovalo, aby sa to rozvíjalo a rástlo...

 Denník
Komentuj
 fotka
ortego  4. 4. 2015 16:08
,,Trepala som sa s obrovským kufrom, v ktorom som mala paplón a vankúš." :-S
 fotka
ordinarygirl  4. 4. 2015 17:34
@ortego tam, kde bývam som si musela priniesť svoje a do NR som to musela nejako dopraviť tak v kufri
 fotka
ortego  4. 4. 2015 17:37
@ordinarygirl
Ja idem tento rok tiež na UKF-ku FF
 fotka
ordinarygirl  4. 4. 2015 17:40
@ortego ja som na UKF-FSVaZ
 fotka
antifunebracka  20. 12. 2015 22:32
bude aj tento rok take?
 fotka
ordinarygirl  21. 12. 2015 11:35
@antifunebracka čo či bude?
 fotka
antifunebracka  21. 12. 2015 12:00
takyto blog
 fotka
ordinarygirl  21. 12. 2015 12:31
@antifunebracka neviem, ešte som nepremýšľala nad tým, prečo sa pýtaš?
Napíš svoj komentár