Už dlhšiu dobu chcem napísať blog, no nejak sa k tomu neviem dostať, neviem, či kvôli tomu, že som lenivá, alebo pretože nemám čas, i keď ten sa vždy nájde.

Dnes je 29.júla a pomaly ale iste sa končí júl a tým pádom aj prvý mesiac letných prázdnin.

Tieto prázdniny sú pre mňa tie najlepšie, aké som kedy mala. Pre mňa sa začali už trošku skôr, konkrétnejšie 28.júna. V tento krásne upršaný deň (aspoň o štvrtej ráno pršalo) sme opúšťali Slovensko a smerovali sme do Chorvátska.

Naši zabookovali tento rok dovolenku v Maslenici, ktorá je blízko Starigradu - Paklenica. Hneď ako zíjdete z hôr a zdoláte tunel sv. Rok a vaše oči zhliadnú prvé náznaky mora, také malé mláčky, zátoky, tak tam kdesi je Maslenica.

Prišli sme do Maslenice a pustili sme sa do hľadania nášho apartmánového domu. Mali sme aké také inštrukcie, kde a po koľkých metrov máme odbočiť, no i tak sa nám nedarilo nájsť náš cieľ. Inštrukcie boli písané po anglicky, tak som im rozumela. Hodnú chvíľu sme hľadali kruhový objazd, no nenašli sme. Oco ma vyslal do miestnych potravín, aby som sa popýtala, kde býva pani, u ktorej sme mali vyzdvihnúť kľúče. V potravinách som sa pozdravila pekne po chorvátsky a spýtala sa predavačky, či vie po anglicky. Vyšli sme pred obchod a ona mi ukázala kadiaľ máme ísť a vysvetlila mi cestu. Z kruhového objazdu, ktorý sme hľadali a nemohli nájsť bol nakoniec trojuholníkový objazd.

Dom a pani s kľúčmi sme v pohode už našli. Staršia pani nám ukázala náš apartmán. Pomyslela som si pohoda, klíma tu je, sporák tiež, chladnička, televízor, super! vybavenie je geniálne. No pani ma zarazila. Začala rozprávať tak zmiešane bolo to niečo medzi chorvátskym a nemeckým jazykom. Vyrozumela som jej, že klíma môže ísť maximálne tri hodiny denne, televízor si môžme pustiť ale nesmieme pozerať programy zo satelitu. Nakoniec nám na sporáku nešli dve platne a do prenosnej chladničky sa zmestí viac jedla ako do tej, čo sme mali na apartmáne. Stále som si rozprávala, že to je v pohode, že aj tak sme prišli na dovolenku a nie sa váľať po apartmáne, a že viac času budeme na pláži.

Vybalila som sa, navliekla sa do plaviek a utekala spolu s Paťom a Luckou (Paťo je môj chalan a Lucka kamoška, ktorá bola s rodičmi s nami na dovolenke) na pláž. Vliezla som do vody a bola som mierne znechutená, všade samé riasy, špinavá voda, no prosto kentus. Minulý rok sme boli v Ruskamene a Mimiciach a tam bola voda krásna priezračná, s tou, čo nás čakala v Maslenici sa to nedalo ani porovnať. Oco bol sklamaný, ja tiež, mama sa tvárila neutrálne. Nakoniec sme sa rozhodli, že sa pôjdeme pozrieť na pláž do Rovanjskej, to bola neďaleká turistická oblasť. Tam to bolo iné kafé ako v Maslenici. Voda bola omnoho čistejšia, prostredie krajšie, celú dovolenku sme chodili tam. Keď to tak zhodnotím, táto dovolenka si svoj účel splnila. Oddýchli sme si, opálili sme sa, takže i napriek vybaveniu apartmánu a susedovi, ktorý v noci chrápal ako prasa bolo super... (Prisahám ako prasa, prvú noc som z toho tepla nemohla spať, tak som sedela na terase a začula som divný zvuk, chodila som po terase a zisťovala som, kde tam v okolí môžu chovať prasa, no nešlo mi do hlavy, že v takom teple neskape, nakoniec som zistila, že to chrápe sused).

Po dovolenke som bola týždeň doma, pak som šla s kamoškou k babke na "prázdniny" lepšie povedané strážiť bratranca, no a minulý týždeň mi začal kurz taliančiny, ktorý mi končí v auguste, takže sa tieto prázdniny nenudím. Keď je čas a chuť chodíme s Paťom na plaváreň, do mesta, do parku a kade tade...

Plánujem však ešte nejakú tu stanovačku a chcela by som ešte do konca prázdnin skočiť na návštevu do Bratislavy a možno aj do Košíc s Lochnesskom.

 Blog
Komentuj
 fotka
ouch  29. 7. 2012 21:38
také pekné leto ti závidím .

a do Košíc jednoznačne choď !
 fotka
ordinarygirl  29. 7. 2012 22:26
@ouch keď ja sa tam jednoznačne stratím
 fotka
ouch  29. 7. 2012 23:02
to nie je jednoznačné .
 fotka
ordinarygirl  29. 7. 2012 23:04
@ouch môžeš ma sprevádzať aby som sa vyhla strateniu sa
 fotka
ouch  29. 7. 2012 23:06
ah.



to @1 asi znelo, že sa tam moc vyznám

môžem ťa sprevádzať po Optime a po oboch nemocniciach (dobre, v nemocniciach sa ešte stále strácam .
 fotka
ordinarygirl  29. 7. 2012 23:07
@ouch a nevyznáš? ja že si odtiaľ



a nemocnice moc nemusím inak toto mi pripomenulo, že musím ísť na kožné..
 fotka
ouch  29. 7. 2012 23:14
hmmm.. nie. a ešte raz nie .

choď trochu zopár kilometrov západným smerom a nájdeš ma



už ani ja (blee)

vidíš!
 fotka
ouch  29. 7. 2012 23:14
niet mňa, ani si nespomenieš, určite je to tak !
 fotka
ordinarygirl  29. 7. 2012 23:16
kde ťa teda nájdem?



no ale je to tak nebyť teba ani neviem, že kožné volá ale dúfam, že aj tak tam majú dovolenky
10 
 fotka
forte  31. 7. 2012 11:41
Paklenica (blee) ...tam som bohužial tiež raz bola...
11 
 fotka
summerrain  11. 8. 2012 02:41
Trojuholníkový objazd je super Na chorvátskych cestách sa ale všeobecne dajú vidieť zaujímavé veci. Napríklad živá krava priviazaná pri hlavnej ceste skoro na križovatke a značka "pozor dom dôchodcov" ma tiež dobre pobavili
Napíš svoj komentár