Konečne! Víťazoslávne kričí moja duša, moje ja, ktoré sa trápilo kvôli tomu, že mama nemá prácu, kvôli nehode, ktorá sa stala bratovi a pre mnoho iných vecí.

Prišla zmena, rapídne sa konečne všetko obracia na dobré a ja si kladiem otázku, či sa na mňa a moju rodinu konečne usmieva šťastie.

Minule, asi dva týždne dozadu šla mama rezkým krokom po meste, bola sa hlásiť na úrade práce. Zastavila ju staršia žena, podľa slov mami rómskeho pôvodu a začala jej rozprávať o tom, že sa jej stala veľká krivda a nešťastie za poslednú dobu, a že v našej rodine bola operácia. Tí, ktorí čítali moje predošlé blogy vedia, že brat mal nehodu, pri ktorej si zlomil chrbticu a bol operovaný, a že mama je už dlhšiu dobu nezamestnaná. Po tých slovách mame vyhŕkli slzy. Neznáma žena jej povedala, aby neplakala, pretože jej nemôže čítať z očí. Mama si teda utrela slzy a pani pokračovala v rozprávaní, povedala jej, že je veľmi dobrý človek, že nikomu nepraje nič zlé, a že aby sa nebála, pretože už bude všetko len LEPŠIE...

Brata pustili z nemocnice a zotavuje sa veľmi rýchlo, v pondelok mu vybrali štichy a už neužíva ani toľko liekov ako predtým. Pomaly začal chodiť aj von a cíti sa dobre a je šťastný, pretože má nové dievča. Som rada, že je šťastný aj keď niekedy by sa mohol správať voči mne a mame aj trošku lepšie, ale prajem mu len to najlepšie.

A pýtate sa čo mama?....

...tak tá je šťastná tiež, konečne začína byť, pretože si našla novú prácu v jednej nemenovanej firme. Síce je tam zatiaľ na skúšku, vyzerá to, že sú s ňou spokojný, páči sa jej tam a jej šéf je super chlap, ktorý má ľudský prístup a nie je to žiadne namyslené hovädo, ktoré ma neustále za potreby potierať svojich podriadených z pozície moci.

Dnes prišla mama z práce, keď som umývala chodbu, kráčala po schodoch a ja som mohla cez sklené dvere vidieť, že sa usmieva.
Verte, že úsmev som na maminej tvári nevidela už veľmi dlho, za poslednú dobu len opuchnuté a uplakané oči.

Hneď som sa jej spýtala, ako bolo v práci a mama odpovedala s nadšením. Potešila som ju aj ja, pretože som dnes upratala celý dom, utrela prach po skrinkách, vyleštila zrkadlá, celú kúpeľňu a umyla dlážky. Nedalo mi nevšimnúť si tašku plnú nákupu v maminej ruke. Už nebudem počúvať, čo všetko si nemôžeme dovoliť.

...žeby sa blýskalo na lepšie časy?...

..no ja len dúfam, že sa už nič v najbližšej dobe nepokazí...

 Blog
Komentuj
 fotka
l1me  16. 8. 2012 14:30
mama ma pracu
 fotka
ordinarygirl  16. 8. 2012 14:35
tak ešte to nie je taká istá práca, ale ako som písala sú s ňou spokojný, síce sa ešte len zaúča, tak ale vidím to nádejne
 fotka
filipenzo  16. 8. 2012 19:14
držim palce
 fotka
ordinarygirl  16. 8. 2012 19:15
@filipenzo ďakujem
 fotka
lordprotectoralino  16. 8. 2012 20:22
Karma
 fotka
crashhp  16. 8. 2012 20:58
nakoniec sa všetko na dobré obráti...stačí malá viera
 fotka
ordinarygirl  16. 8. 2012 21:58
@crashhp tak s tou vierou máš pravdu, tú ma mamina veľmi veľkú a ja tiež snažím sa veriť, že všetko bude už len a len dobré
 fotka
zajkousko  17. 8. 2012 23:17
a po tme nastalo svetlo, svetlo výtužených prosieb, lásky a sĺz šťastia....



filip





nech Boh sprevádza kroky tvojej mamičky...
Napíš svoj komentár