Už šiesty rok navštevujem inštitút s názvom gymnázium a nie neprepadla som, len mám tú "česť" byť študentkou (po novom nie sme študenti, ale žiaci, no ja sa stále pokladám za študentku)...študentkou osemročného gymnázia.

My gymnazisti, aspoň tí, ktorých neprijali len pre nedostatok žiakov sa často sťažujeme na to, že sa musíme veľa učiť. Áno pred tými šiestimi rokmi, keď som sa ja hlásila ako desaťročná na gymnázium som musela písať prijímačky a netrpezlivo čakať, či ma zoberú. Dnes sa na našu školu dostane každé decko, aj sprosté ako tágo. Pamätám si ako nám nasľubovali, že budeme mať viac hodín jazykov, že matika a fyzika je len minimálne, a že sa budeme sústrediť najmä na vzdelávanie v cudzích jazykoch vzhľadom na to, že na našej škole sa študuje odbor č. 47 cudzie jazyky.

Nestalo sa tak!

Predtým ako sme sa stali jazykovým gymnáziom sme mali zameranie MAT-FYZ. Dnes mám pocit, že študujem na mat-fizáckom gympli. Síce mám každý deň cudzie jazyky dosť sa u nás bazíruje na matike a fyzike. Ale zoberte si, napr. taká moja triedna (učí ma matiku a fyziku) - tie najsprostejšie predmety, aspoň pre mňa. Tak ona má jedny papiere z ktorých učí už x generácií. Ona nám len tak ladne "vysvetlí" učivo a "počítame" príklady, ktoré ma na papieroch. Čiže nám nadiktuje postup, na ktorý ani neprišla sama, ktorý len opíšeme z tabule. Potom nečudo, že nikto nechápe. Každý rok mám sólovú trojku z matiky. Naopak z fyziky mám jednotku, ale tak som názoru, že každý debil sa dokáže nabifliť teóriu a príklady nejako opíše aj od suseda.

Na gymnáziu sa nenaučíte nič, jedine ako sa dobre biflí. Pretože zabrdnete do všetkého všeobecného a poriadne neviete nič. Potom, keď ste v maturitnom ročníku a rozmýšľate kam ďalej neostáva vám nič iné len sa hlásiť na humanitné vedy a po štúdiu skončíte za pokladňou v Tescu.

Ja mám blbú povahu, som strašná trémistka a nedokážem sa nenaučiť na písomku. Fakt ja keby som sa nenaučila na písomku, tak ani nezaspím. Nenávidím to na sebe, pretože sa trápim a koľkokrát zbytočne. Celé štúdium na gympli ma len psychicky ničí. Aj ja chcem prísť zo školy a ísť do mesta, pretože sa nič nemusím učiť, lebo mám prax. Lenže na gympli sa jej nedočkáme.

Už nikdy by som nešla na gymnázium, nezopakovala by som tú chybu. Ani nevyčítam rodičom, že ma tam dali, predsa bola to aj moja vôľa, chcela som to tam skúsiť. Mala som však predtým úplne iné predstavy o tej škole. Celý čas, driem, učím sa a stresujem a zbytočne. Ak sa nedostanem na vysokú tak ma porazí, pretože som stratila celé detstvo pre sprostú školu.

5 dôvodov, prečo neísť na gymnázium:
1. neviete nič poriadne, čo by ste v živote využili
2. vo väčšine info nevidíte súvis, preto sa to musíte len nabifľovať
3. neustále počúvate slová typu, ste gymnazisti musíte sa učiť
4. nemáte voľný čas, pretože sedíte len v knihách
5. bez vysokej ste hovno v tráve, no z gympla môžte ísť hlavne na humanitné vedy a po štúdiu humanitných vied aj tak skončíte za pokladňou, rovnako ako aj len ľudia s maturitou.

 Blog
Komentuj
 fotka
bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h  20. 2. 2012 19:46
Na gympel so zameraním na jazyky by som v živote neišiel , ale sú aj také gymple, ktré ti ničo dajú. Kamoš chodil so zameraním na biologiu a dnes pracuje vo výskumnom labáku.



Kto sa chce naučiť jazyk, ten sa ho proste naučí, nepotrebuje mať v škole na to o 2 hodiny angliny navyše.
 fotka
flowi1  20. 2. 2012 20:12
Ked mas znamosti stacia ti aj jasle Ked nemas musis byt fakt dobra,aby si to niekam dotiahla.Ale mozes sa zamerat aj na ine ako na karieru
 fotka
lilu  20. 2. 2012 20:21
No ak sa veci len biflíš, bez porozumenia, tak to sú ti tie "vedomosti" naozaj na dve veci ...
 fotka
felia  20. 2. 2012 20:26
..myslím si, že ide len o tvoj subjektívny prístup ku škole..ja som tiež na osemročnom tiež zameranom na jazyky..len od teba záleží či budeš chcieť vidieť súvislosti alebo sa len bifliť..na iných školách to nie je inak..ver mi.. a v Tescu dnes môžeš skončiť aj keď si s červeným diplomom vyštudovala kvantovú fyziku..
 fotka
wicki  20. 2. 2012 20:36
Ja by som tiež už znova nešla na gympel. V poslednej chvíli som zmenila svoj názor,lebo som mala ísť na hotelku a ľutujem to!

Inak my sme pôvodne trieda so zameraním na informatiku,ale v podstate sme už všeobecná,ale naša triedna nám aj tak otrieskava matiku a fyziku o hlavu,ako by 3/4 z nás chceli byť promovaný inžiníři ...Takže to vyzerá podobne ako u vás...
 fotka
stenatko  20. 2. 2012 21:44
Ja som na gympli a uvažujem nad nadstavbou, alebo druhou strednou, hocičím, kde budem mať dopiči prax, lebo mne je gympel akurát tak na HOVNO.
 fotka
neoriginalna  20. 2. 2012 22:38
suhlas..

btw, tiez som na jazykovom osemrocku, matiku mam do tyzdna pat krat a oba cudzie jazyky tri.
 fotka
hunter2  20. 2. 2012 23:24
no, nesúhlasím s tebou cca na 80% chodil som na gympel, a keď to mám tak spätne hodnotiť, tá škola mi fakt čosi do života dala.. na jednej strane, strašne veľa záleží od učiteľa. a tiež je pravda, že najradšej som mal F, B, Ch.. čiže samé prírodné vedy, čo asi nemáš moc v láske.. boli tam aj veci, ktoré som vyslovene neznášal (Lit.), z ktorých som nemal nič (Fj, NOS), a ktoré som najprv pokladal za kokotiny a nerád sa ich učil, ale potom sa ukázali ako celkom užitočné - napr. G, D.. hlavne ten dejepis keď si odmyslím roky mi aj chýba, začalo ma to tak kus neskôr zaujímať, ako sa tá naša ľudská história opakuje Ešte pripomeniem, že som bol jeden z tej generácie, čo to nemala také ľahké, keď sa tam chcela dostať, narozdiel od dnešku, keď ako si napísala zoberú každého debila..

By ma zaujímalo, že prečo ťa tá škola tak ničí? Nikdy som sa nič nebiflil, a keď som mal dosť, tak som sa na to vysral a predstav si, dosť si toho pamätám.. povedzme, že tak polovicu z toho čo som sa učil aj využívam v praxi, a z druhej polovice nejaké % aj tak normálne v živote.. všeobecné povedomie o všelijakých veciach neni na škodu, aspoň potom človek nevidí svet ako kôň s klapkami na očiach. voľného času som mal viac ako teraz, na výške. no keby som študoval nejaké humanitné predmety, asi by to bolo opačne a neviem, z kade si takú kokotinu nabrala, že keď to skončíš, ideš na humanitné.. ekonómia, právo, medicína, farmakológia - hlavne tam ide väčšina gymnazistov.. také drísty ako filozofia, sociálna práca, atď. sú stratou času, to máš pravdu, ale keď máš na to hlavu, môžeš si dovoliť normálnu výšku.



sumár: som rád, že som išiel na gympel, inak by som neštudoval to, čo študujem, a stredná celkovo boli moje najlepšie časy neviem čo je v tvojom prípade hlavný problém, ale tipujem, že asi tú školu berieš moc vážne.. radím ti: častejšie ser na školu (s mierou samozrejme), a užívaj si čo najviac. to skutočne ťažké ťa ešte len čaká
 fotka
richardh  20. 2. 2012 23:51
ja som tiež chodil na 8ročný gympel a zistil som že to netreba brať príliš vážne. Jediný predmet čo ma celkom bavil bola biológia a v tretiaku keď sme si volili semináre som si dal chémiu a dalo sa to zvládnuť a aj volného času som mal dosť lebo ostatné predmety som neriešil A ak máš všeobecný prehľad, kúsok logiky a naučíš sa čo potrebuješ na prijímačky tak je gympel pohodka
10 
 fotka
mardzi93  21. 2. 2012 08:10
Tak na 8 ročný chodím aj ja a zas nevidím to tak čierne k tým dôvodom piatim:

1.No to možno, ale ja by som si aj tak nevedela vybrať asi inú školu. Obchodná? Priemyslovka? alebo nejaké učilište? Keď ťa to nebaví gympel sa dá prežiť.

2. ?! no ak je neshcopná učiteľka, tak hej, ale inak sa mi zdá že sa to dá pochopiť tak na gymply ako aj na inej škole.

4. totálna blblosť. Končím tento rok, a okrem pár brutálnych týždňov nemôžem poveddať že by som sedela v knihách, chodievam po škole na 2 hodinové tréningy + teraz som chodila aj na anglinu. Stačí mať dobré ťaháky alebo robiť projekty kde sa dá.

5. A nemyslím že len humanitné vedy. Z mojej triedy idú ľudia asi na všetky školy. Od medicíny, cez psychológiu, medzinárodné vzťahy, až po jadrvoú fyziku
11 
 fotka
lui74  21. 2. 2012 10:09
súhlasím s poslednými 2 príspevkami

Život je taký, aký si ho spravíme! je to iba na tvojom životnom postoji...

byť na gympli hned neznamená, že sa musíš len učiť od rána do večera a chodiť do inej školy nemusí znamenať byť lajdákom
12 
 fotka
ordinarygirl  21. 2. 2012 10:21
@lui74 veď ja viem, že aj inde by som sa musela učiť...a že chodiť do inej školy nemusí znamenať byť ľajdákom, ten môj názov, že sa chcem stať ľajdáčkou bol tak myslený, že chcem zmeniť to, že mi na tej škole tak urputne záleží, chápeš? nie, že teraz všetci gymnazisti sú chudačkovia a stredoškoláci sú ľajdákmi, proste napr. mne nejde matika ale záleží mi na tom a snažím sa, lebo mi to inak moja povaha nedovolí, ale taký môj spolužiak matika mu nejde tak na to kašle a ľajdačí ju...a máme rovnaké známky len s tým rozdielom, že koľko sa ja natrápim a on to berie pohodička pohoda...
13 
 fotka
adsy  21. 2. 2012 14:27
Chodil som na jazykové gymnázium kde som sa jazyky vôbec nenaučil. Angličtinu trochu základne posledné tri roky Matematiku a fyziku nemám rád. Som skôr zameraný humanitným smerom a vždy som bol. Jediná vec, ktorú som sa na gymnáziu naučil dokonale bolo ako na učiteľov tak, aby na to neprišli
14 
 fotka
spisovatelka  3. 4. 2012 12:09
trošku ma tento blog upokojil, lebo ja som chcela ísť na osemročný gympel, ale nezobrali ma, a potom som to dlho lutovala...

ale, zase súhlasím s tými nado mnou: netreba to brať vážne...
Napíš svoj komentár