Je 11:00 a ja som sa od siedmej ešte nezastavil, samé Samo tu Samo tam. Anička tu behá, stým jej veľkým výstrihom, zohýna sa a ja mám dávať pozor na zákazníkov. To je priam nemožné. Ráno som nestihol ani dopiť kávu a teraz ma čaká v kancelárií hnusne studená. Ale čo mám robiť? Dnes som sa dočítal v mojom horoskope, že mám dokončiť veci ktoré som začal. Tak ju predsa dopijem. Som narodený v znamení Blížencov, s čoho vyplýva že som veľmi okúzľujúci, originálny človek, zo zmyslom pre humor a obrovskou chuťou hľadať dobrodružstvá. Zatiaľ všetko do bodky sedí a všetko sa aj vyplnilo. Tento rok mal byť finančne slabý a ja to cítim. Samé účty! Voda, elektrina a hovadiny. Pre tých ktorý by sa zaujímali ako si vyberať horoskop dám vám jednu radu. Neplaťte tým šarlatánkam v šatkách! Ak váš Boh znamenia, chce aby sa ten horoskop ku vám dostal dostane sa. Ja si totižto myslím a zároveň aj verím, že o každého z nás sa stará jeden Boh znamení a posiela nám do cesty čo máme robiť. Dnes mam napríklad všetko dokončiť a byť znamenitý v práci. Odkiaľ to viem? Nový čas, dnes to bol Nový čas. Stále si kúpim nejaké iné noviny, niekedy skúsim aj internet. Niekto si povie, že hviezdy a planéty nedokážu ovplyvniť ľudský osud, ale keď Mesiac dokáže hýbať miliónmi litrov vody, prečo by nemalo fungovať toto. Vyzerá to tak, že pôjdem dnes večer domov poriadne neskoro.

Dobre, že som dopil tú kávu, horoskop mal zase pravdu. Musel som dokončiť čo som začal, pretože som v noci dobre nespal a teraz by som bol veľmi unavený. Prečo nespím? Poznáte pojem spánková paralýza? Je to moment, keď je vaše vedomie viac menej pri zmysloch, ale nemôžete hýbať telom. Sprievodným znakom sú halucinácie a sťažené dýchanie. Mám s tým problém už druhý mesiac. Stále sa zobudím vidím vedľa seba siluetu osoby, ktorá ma divné veľkú hlavu a dvojitým, hrdzavým hlasom šepká: Samo. Niekedy počujem iba smiech, niekedy svoje meno, niekedy škrípanie nechtami po podlahe na ktorej nikdy neboli ryhy. Je to naozaj strašidelné ľudia. Ale takéto halucinácie má pri tom každý. V horoskopoch som nenašiel žiadnu odpoveď. Možno ma iba moje vedomie chce presunúť niekde inde a po ceste stretávam negatívnych duchov svojej minulosti.

Je neskoro večer, ale a som dokončil všetko čo som mal, čo mi naháňa pocit zadosťučinenia. Strana 33 v novom čase, vedela čo hovorí. Anička o mňa dnes nemá záujem. Niekedy sme spolu udržiavali vzťah, ale na ezoterika.sk som našiel, že som obkľúčený nesprávnymi ľuďmi a mal by som sa od nich vzdialiť. Horoskopy sa nemýlia, ale Anička mi trocha chýba. Milujem to aká je zlatá, dokonca viac ako jej výstrih. Hádžem na seba kabát, zamykám za sebou dvere a vstupujem do tmy. Predo mnou sa nachádza asi 10 minútová cesta. Nie dnes autobusom nejdem, ešte si po dlhom dni vyvetrám hlavu. Skáčem ako malý chlapec do mláky, pozerám na nebo a hľadím na hviezdy. Na tie malé bodky vzdialené stovky, tisícky ba milióny svetelných rokov, ktoré na mňa teraz hľadia a svietia do kútika mojej duše. Svojou energiou ma posúvajú dopredu a držia stráž nad mojím životom. Kde je Merkúr? Rodná planéta môjho Ja?

Zrazu zafúkal až podozrivo studený vietor, vietor, ktorý mi vošiel až popod kabát a zmrazil ma. Na mojom tele sa objavili zimomriavky. Začal som cítiť neuveriteľný smrad, ktorý mi pripomínal síru. Atmosféra zhustla dokonca aj autá okolo mňa išli pomalšie, iba že boli rovnako rozmazané ako v bežnom plynutí času. Nádych mi trval dlhšie, výdych mi vychádzal z úst ťažšie. Cigareta, ktorá spolovice dofajčená letela z druhého poschodia sa akoby vznášala ako pierko a mohol som počítať, koľko krát sa v tom vzduchu otočila. V tom som začul piskľavý zvuk, čas sa uvoľnil a predo mnou sa zjavila obluda.
- Prišli sme si po teba, presne podľa plánu. Áno, presne podľa plánu . Dobrý chlapec, počúval, presne dobrý chlapec počúval si, hovorila obluda dvojitým, hrdzavým hlasom.
Predo mnou stálo asi dvojmetrové monštrum. Na obrovskej hlave malo dve tváre, každú z jedným zdravým a jedným slepým okom. Zaslintané ústa, až po bradu a prehnité zuby. Stvorenie nahnuté v predklone, zo slizkou kožou a zjazveným tmavým telom sa začalo približovať.
- Počkať, mňa si s niekým mýlite, ja vás nepoznám, povedal som.
- Ako nepoznáš, ako nepoznáš chlapče, hovoríme k tebe celý deň toto sme naplánovali dobre. Áno dobre sme to naplánovali a teraz si ťa môžeme odniesť.
- Čo ste si naplánovali?
Obluda zasyčala.
- Povieme mu to? Povieme, bude to zábava. Volám sa Blíženec, presne Blíženec. A už posledný rok si trénujem tvoju poslušnosť. Plním všetky horoskopy, ktoré čítaš, posielam ti ich do cesty, no áno do cesty ti ich posielam. Nový čas, včera Plus Sedem dní. Všetko si pamätám, všetko. Ako som ťa zbavil Anny, aby mi nezavadzala, keď pôjdeš večer domov. Tu máš moje pasce, ako obluda dopovedala, začala na mňa hádzať všetky časopisy, ktoré som čítal.
- Nalákal som ťa, áno nalákal, teraz si môj a s tebou aj tvoja, duša.
Naozaj sa to deje, nie je to spánková paralýza? Vnímam alebo spím? Po kolene mi steká teplý prúd moču, som sám a v pasci. Blíženec sa smeje a ja iba vzlykám. Padám na kolena pred mojim osudom a cítim ako odchádzam, ako sa vzdávam. Akurát posledná svetlá myšlienka mi skrsla v hlave. Bože, ak existuješ, príď ma zachrániť.
Hneď ako som to v mojej hlave dopovedal, sa predo mnou, ako blesk z jasného neba objavila spadnutá hviezda. Aspoň to som si myslel, keďže všade naokolo bolo svetla. Autám škriekali alarmy a po dopade toho telesa boli kanvy naokolo odhodené vzduchovou vlnou. Len ja som stál v úžase a ako prikovaný.

- To nemôžeš! To nemôžeš Abhavam. On vás zradil, kričala obluda.
- On zachráni každého, kto o to požiada. Teraz zmizni.
Predo mnou stojí anjel a jeho meno je Abhavam. Poslal ho on.

Pán je môj pastier, nič mi nechýba:
pasie ma na zelených pašienkach.
Vodí ma k tichým vodám,
dušu mi osviežuje.
Vodí ma po správnych chodníkoch, verný svojmu menu.
I keby som mal ísť tmavou dolinou,
nebudem sa báť zlého, lebo ty si so mnou.
Tvoj prút a tvoja palica,
tie sú mi útechou.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
relieforsaddist  26. 1. 2015 19:39
ešte raz uvidím slová spánková paralýza asi sa obesím
 fotka
klidopido  30. 1. 2015 09:39
psycho? O.o?

Píšeš zaujímavo, občas preháňaš aj v preháňaní a to ma desí.
Napíš svoj komentár