Tento víkend som víkendovala na dedine. Teda, nie že by som Leopoldov považovala za veľkomesto, to nie, ale miesto, kde som tento víkend zložilo hlávku je naozaj dedina. Teda taká dedinka, aby som to pekne pomenovala, cez ňu tečie potok a okolo samé lesy - skrátka nádhera, ako stvorené pre rodiny s deťmi a blavákov, ktorí chcú nájsť stratenú životnú rovnováhu.

Nebol to môj prvý víkend u Martina. Ale prvý taký, že som si ho skutočne užila. Viete, čistý vzduch (ten tam bol vždy), môj Martinko (aj ten tam bol vždy) a ja uvoľnená (no konečne!!!!!)

Len počasie príliš nevyšlo. Ešte v deň môjho príchodu to bolo v pohode, boli sme na hríboch a veru, čestne prehlasujem, že tak ďaleko, tak vysoko a takou strmou cestou s tak nádherným výhľadom som ešte nešla. Štiavnické vrchy sú skutočne krásne a jedine tu vám do záhrady cez poškodený plot vbehne srna aj s mladým (no dobre, možno aj niekde inde ale iba tu som to videla na vlastné oči).

Hríby sme našli, časť usmažili, časť nasušili. V pláne bola aj pravá hasičská veselica pod holým nebom, ale plány nám prekazilo počasie. Pršalo, bola zima. Teda, nie že zima, ale mne bolo zima. Tak sa nikam nešlo a zakúrili sme si v pelíšku.

Martin aj upratoval. Ja som pomáhala - presnejšie, kybicovala mu do toho - že hento utri viac a tamto máš ešte guču prachu a dokelu, kde sa ti tu berie toľko vlasov? (pritom sú všetky moje).

Poobede kosil. A ja som hrabala. Bola to sranda - aj Martin sa smial a ja tiež. Naozaj, už len ráno kravu podojiť a chleba piecť a rodiť ako jabloň - úplná idylka.

Ale v skratke - prospelo mi to. Akosi som potrebovala vypnúť a na nič nemyslieť, nič nemusieť, skoro nič nerobiť. Len BYŤ s ním. S niekým, kto ma pochopí. A keď som sa ho večer spýtala, či mi v sprche umyje chrbát, len sa usmial a povedal: "Umyjem, ak sa o tom zasa na druhý deň nedočítam na Birdzi." Ale keďže to sem píšem, je vám jasné, že sa žiadna spoločná sprcha nekonala. Nevadí.

Ešte na záver - neprihlásila som sa do žiadnej ženy pre farára, ako to nazýva moja mama. Ja už svojho pána Sedliaka mám.

 Blog
Komentuj
 fotka
ixka  11. 8. 2010 00:49
mám pocit,že ja som na tom presne tak isto.... aspoň dúfam..
 fotka
justineleven  11. 8. 2010 13:14
Je to podla mna celkom fajn
 fotka
transplantovana  11. 8. 2010 15:17
paráda, vypnutie mozgu jak sa patrí



ja tiež zvyknem v poslednej dobe takto utekať. a je to to najlepšie na svete
 fotka
elwinko  11. 8. 2010 18:36
ja sa po včerajšku nevládzem ani pohnúť

a to som bol ešte ráno v posilke
 fotka
hajzelodkosti  13. 8. 2010 07:56
to s tym birdzom si si mohla odpustit. Tak sa nabuduce nebavme o "inteligencii" ok? Ale inak, ze kto tu provokuje Sedlak k sedlakovi sada... to iba na oplatku.
 fotka
mirkova  13. 8. 2010 11:47
@hajzelodkosti - ty vôbec nevieš, o čom je reč, ale reaguješ, ako inak.... jedná sa o úplne iný článok, ktorý bol uverejnený už pred nejakým časom... jediný, koho stále zaujíma niečo o svojej osobe, si ty... vy ste sa skrátka našli - dve zakomplexované, hádavé osoby, ktoré musia mať vždy pravdu a posledné slovo... a ty mi ideš na oči vyhadzovať "inteligenciu"
 fotka
2807  14. 8. 2010 23:22
...keď chce niekto rýpať, dôvod si vždy nájde...len toľko. - tu je občas zbytočné niekoho riešiť



pekný blog, príjemné čítanie, gratulujem
 fotka
stage  20. 8. 2010 17:32
Milé, pohodové až romantické. Len mi povedz, čo ste potom v tom daždi celý týždeň robili? ...ale hlavne, že si sa hríbmi neotrávila a pekne oddýchnutá si sa nám sem vrátila (aj keď so špinavým chrbtom).
Napíš svoj komentár