Chcela by som dieťa.

Viem, mäknem. Ale fakt by som chcela. Prišla som na to dnes, keď ma ogrcala ročná vnučka mojej susedy. No dobre, to ogrcanie nebolo nič moc. Ale všetko ostatné... ten úsmev, tie drobné rúčky a prstíky a to sladké brblanie - no kto by sa z toho nepogrcal?

Ale teraz vážne, mala bola krásna. A poslušná. Až na pár výnimiek sa chcela stále iba hojdať na fitlopte a váľať po posteli. Potom ma ogrcala a zaspala. A bola ešte krajšia, keď spala. Malé dokonalé klbko úsmevov a dlhých mihalníc. Takú by som chcela...

Viem, že dieťa je obrovský záväzok. To je prvý problém. Aj to viem, že naň treba dvoch. To je druhý problém. Že to celé nebude zadarmo je tretí problém. Takto by som mohla počítať do sto. Možno aj viac.

Jedna známa porodila včera. Cisárskym rezom a má krásneho synčeka. Ona sama má devätnásť rokov. A predsa sa na to dala. Moja terajšia spolužiačka je zasa v šiestom mesiaci. Každý deň sa jej veľmi chcem opýtať, či jej môžem pohladkať bruško - ale keby sa to niekto spýtal mňa, poslala by som ho do kelu. Tak som sa jej zatiaľ nepýtala. Možno do pôrodu naberiem odvahu. Aj ona bude mať syna.

A tak celkovo sa s tými tehotnými akoby roztrhlo vrece... Alebo si ich len viac všímam, neviem. Všade, kam sa pozriem, vidím nejakú tehotnú, alebo nejakú s kočíkom. Najnechutnejšia som, keď vidím tata aj s malým - juuuj, do revu je mi vtedy - to tie hormóny.

Neviem ako žena spozná, že už je na to pripravená - áno, niektoré sa mylne domnievajú, že znamením je už prvá menštruácia - potom to tak aj vyzerá. Ale ja som dospelá. Po fyzickej aj psychickej stránke. Mohlo by byť to, čo cítim práve teraz, tým znamením? A ak ho nevypočujem teraz, budem ho cítiť ešte aj o pár mesiacov, možno rokov?

Každopádne, okrem ograceného trička mi dnešný deň priniesol ešte čosi. Zbožňujem Kazíka!!!

to je pejka

 Blog
Komentuj
 fotka
titusik  3. 12. 2010 18:46
mne Katka povedal, že pokojne môžem, tak myslím, že dovolí aj tebe Ale tiež som sa odvážila zatiaľ len prejsť po jej brušku len ukazovákom a hneď na to som spustila infantilný teen smiech A dokonca sa mi s ňou asi pred týždňom snívalo, takže viem, o čom hovoríš. Baby mi už 2 mesiace hovoria, že sa zo mňa stala precitlivené klbko materinských pudov. Trocha úchylne sa pozerám na každé chutné bábo, kt. sa objaví v mojom zornom poli.
 fotka
zuzulka98711  3. 12. 2010 20:50
aj ja by som brala také malé čudo..
 fotka
kokinka  4. 12. 2010 02:05
 fotka
malapohroma  4. 12. 2010 07:13
aj ja strasne chcem dietatko :´(

a mam len 15, este nemozem.. teoreticky hej ale tak.. drzim ti s tym palce a pocuvaj srdce
 fotka
depropex  4. 12. 2010 17:22
prebúdza sa v tebe materinský cit. Ten má každá rozumovo dospelá žena. Radšej si daj ešte pohov. Aspoň dva roky
 fotka
matus123  4. 12. 2010 18:57
a ze som dnes hajzel @admin
 fotka
whatsername8  5. 12. 2010 22:29
Katka, ja nad tym v poslednu dobu tiež uvažujem. a nie su to len take tie blaznive reči, aby som bola zaujimava. občas jednoducho citim, že v živote su aj ine veci, niečo dôležitejšie a krajšie ako škola, kariera, uspech...ale potom si zrazu uvedomim tu zodpovednosť a prejde ma to. možno, keby bola ina doba
 fotka
drusilladayerova  5. 12. 2010 22:51
tak si mi týmto pripomenula baby boom v našej rodine,(jedna sestra má dcéru, ďalšia sestra čaká tiež dievčatko)... moja neter by sa stále len "hopy hopy" na fit lopte a dnes mi tak presvedčivo o niečom na schodoch, samozrejme v svojom jazyku, rozprávala...
Napíš svoj komentár