Deň druhý: Film s najlepším soundtrackom

Dnes som musela dlhšie premýšľať. Je veľmi veľa filmov, ktoré ma robia šťastnou - a ani nemusia byť príliš veselé, nemusia to byť priamo komédie.

Ale tak poddám sa tlaku okolia, film, čo ma rozveselí by asi mal byť vtipný, plný humoru a šialených situácii. Videla som veľa bláznivých komédii, niektoré vydarenejšie, iné vôbec.

U mňa však v komédiách stále vedú bratři Česi. Proste, takú komédiu, ako natočia oni, takú si amíci nevedia ani predstaviť. České filmy sú nám skrátka blízke, ich druhu humoru rozumieme aj my a rozumieme mu snáď viac, ako oni sami.

Samozrejme narážam na Pelíšky, snáď najlepšiu českú komédiu vôbec. Ja som si ju však nevybrala, nie, nie. Mojim dnešným naj filmom z kategórie Ten, ktorý ma vždy rozveselí, je Stretnutie v júli.

Režisér Karel Kachyňa, autor nekonečného zoznamu filmov, jeden z prvých poslucháčov pražskej FAMU, sa v tomto snímku z roku 1978 venuje trošku pikantnej téme vzťahu žiaka a učiteľky. Tých bravúrne zahrali vtedy ešte len 23-ročný Oldřich Kaiser a známa herečka Daniela Kolářová.

Kto ma ale vždy zaručene rozosmeje je geniálny Tomáš Holý, ktorý v tomto filme stvárnil postavu Danielinho syna Davida a za túto úlohu získal na XVII. Mezinárodnom filmovom festivale v Paname aj Cenu za najlepší herecký výkon. Jeho pamätná veta "Ale on říkal, že se asi poseru." u mňa vždy vyvolá vyprsknutie a následne záchvat smiechu, ako keď som film videla po prvýkrát.

Dnes pre vás nemám trailer, nenašla som ho (a že som veeeľmi hľadala), tak si aspoň pozrite zostrih scén, zameraný najmä na sexy Kaisera. Ale ak máte možnosť, film si pozrite celý. Že sa budete rehotať vám môžem zaručiť.



Deň štvrtý: Obľúbená zamilovaná filmová dvojica

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár