Deň tretí: Film, ktorý ma vždy rozveselí

Keby som bola zlá, napíšem bez rozmyslu, že Ennis Del Mar a Jack Twist alias Heath Ledger a Jake Gyllenhaal zo Skrotenej hory.

Ale to by som bola naozaj zlá, lebo predsa len poznám dvojicu, ktorá to na plátne rozbalila viac a predstavitelia sa mi k sebe aj viac hodia. Narážam na jeden z mojich obľúbených filmov Nebezpečná krása, ktorý sa odohráva s Benátkach v 16. storočí.

Hlavnú predstaviteľku, renesančnú poetku a najslávnejšiu kurtizánu svojej doby Veroniku Franco, si zahrala nádherná Catherine McCormack, jej najväčšiu lásku, bohatého senátora Marca Verniera zasa bravúrne zobrazil neskutočne sexy Rufus Sewell.

Presne si pamätám, ako som na tento film úplne náhodou narazila pre jednom večernom nekontrolovateľnom prepínaní všetkými možnými kanálmi (chytali sme ich vtedy presne deväť) a sledovala ho s otvorenými ústami.

Exteriéry historických Benátok sú úžasné a interiéry Veronikinej postele zasa neskutočne honosné. Jo, a milostná scéna, ktorú Catherine a Rufus spolu stvárnili je podľa mňa jedna z the best. Opäť vrelo odporúčam a ak môžem byť ešte vlezlejšia, pozrite si to pokojne s českým dabingom, je veľmi kvalitný, oveľa lepší ako slovenský.

 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  16. 10. 2020 15:50
nic neni lepsie ako slovensky dabing
Napíš svoj komentár