Deň prvý: Najlepší film aký som videla minulý rok

Dnes opäť prichádzam s jedným z mojich obľúbených filmov, tento raz sa to ale bude viac týkať hudby. Veľmi sa mi páči jeden výrok, neviem kto je presne autorom, ale myslím, že platí na 100%: "Filmová hudba je vtedy dobrá, keď si na ňu po odchode z kina už nedokážete spomenúť." Proste sa vám do filmu tak hodila, brali ste to všetko ako celok, ako niečo, na čo sa síce dívate, ale zároveň ladí aj vašim ušiam.

Nie je problém si na nete nájsť presný zoznam interpretov, ktorí sa na filmovej hudbe podieľali či si rovno celý soundtrack stiahnuť. Také bolo aj moje počínanie v prípade soundtracku k filmu Posledný Mohykán.

Film je to síce starší, z roku 1992, ale obsahuje snáď najkrajšiu filmovú hudbu vôbec. Povedať o nej, že je podmanivá a atmosferická ani zďaleka nevystihuje jej kvalitu.

Autorsky sa pod ňu podpísali Randy Edelman a Trevor Jones, boli za ňu aj nominovaní na Zlatý glóbus. A ja doteraz nechápem, PREČO ho nezískali.

Preto dnes prinášam dve videá - trailer, samozrejme, ale aj hlavnú hudobnú tému. Preto, ak ste film už videli, tento raz sa iba jednoducho započúvajte. Stojí to za to.



Deň tretí: Film, ktorý ma vždy rozveselí

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  14. 6. 2011 19:16
na ten film sa už vlastne dlho chystám...
 fotka
shaolingirl  14. 6. 2011 21:18
Milujem ten film a tá hudba je proste dokonalá. Zimomriavky! Vždy!
 fotka
elwinko  15. 6. 2011 17:33
áno, áno, áno...a hádaj ktorá kapela hráva túto main theme na svojich koncertoch?
 fotka
tojesicepravda  15. 6. 2011 23:33
aka skupina uz hodinu to hladam na googli ???? fuck
 fotka
mirkova  16. 6. 2011 09:23
@tojesicepravda - Konflikt, hoci ja si pamätám, že hrávajú čosi iné
Napíš svoj komentár