Iste poznáte vetu, že oči sú odrazom duše.

A áno. Naozaj je to tak. Veď keď sa pozriete do ľudských očí, vidíte tam všetko. Od toho najkrajšieho, až po to najhroznejšie. Ľudské oči sa dokážu smiať, ba i plakať a púštať na povrch slané slzy. Oči sú srdcom na povrchu ľudského tela.

Odrážajú sa v nich naše pocity, naše nálady, odráža sa v nich náš život sám.

A my ľudia sa v nich dokážeme orientovať. Vidíme, keď je človek smutný, vidíme, keď je človek úplne blažený. Vidíme, keď sa stane niečo zlé. Vidíme všetko. Možno si to niekedy neuvedomujeme, no oči prezradia aj to, čo by sme my chceli skryť.

Ani jeden pár oči nieje rovnaký. Totiž to, v každých očiach sa premieta iný osud a skrýva sa iná životná púť.





V detských očiach sa skrýva radosť a hravosť, v očiach mladej puberťáčky sa skrýva tá či iná láska k chlapcovi, v očiach dospelého človeka sa skrýva starosť, dospelosť a v očiach starého človeka sa ukrývajú spomienky na svoje mladé letá.



Oči žijú spolu s nami. S nami prežívajú prvé chvíľe na tomto svete. S nami si užívajú nádherné detské časy. S nami sa spúšťajú s preliezačky a s nami objavujú nový svet plný farieb a plný zážitkov. S nami spoznávajú city, prežívajú prvé lásky a s úctou sa zatvárajú pri každom bozku. Ronia slzy štastia, ba aj slzy sklamaní. Ukrývajú v sebe túžbu po novom....



Vidíme s nimi všetko na svete a preto s nami prežívajú každý jeden okamih nášho života.



Sú rôzne farby očí. Ale podľa mňa na farbe nezáleží. Najdôležitejšie je to, že nám umožňujú vidieť to, čo nám tento svet ponúka. Že nám dovolia ukázať ,čo cítime, dovolia nám prežívať každý jeden okamih, dovolia nám nimi vidieť.



Všetky oči sú pekné. Všetky oči sú výnimočné. Všetky oči sú jedinečné. Každé oči odhalujú dušu, aj tie, ktoré sa tvária neprístupné. Oči ti ukážu, čo ten človek oproti tebe cíti, či to chce, alebo nie.

Oči sú prístupom k nášmu vnútru.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
nikuska7  17. 1. 2009 17:14
v podstate skoro so vsetkym suhlasim
 fotka
rezen47  17. 1. 2009 20:49
waw krasa
 fotka
lachance  18. 1. 2009 09:50
veľmi vydarený blog..
Napíš svoj komentár