Dnes sme, ako sa tradicne na utorok patri, zapocali skolu nasou "oblubenou" biologiou. Ako vzdy som to flakal, poznamky lietali jednym uchom dnu a druhym von, ruka automaticky zapisovalo nevnimajuc zmysel slov. Ked tu som zapocul vetu: "pohyb zivocichov rozdelujeme na 2casti, pasivny pohyb a aktivny pohyb. Pasivny je bez vyuzivania svalov" Toto mi stacilo na to aby som pohotovo reagoval niektorou zo svojich poznamok. (*poznamka autora: "keby ste ma poznali v skole tak chapete, pravidelne mam uchylku trapit ucitelov debilnymi poznamkami, napriklad sa spytam ci "ludia maju vonkajsiu kostru alebo vnutornu, pretoze ked to berieme z pohladu vnutornosti, tak kosti su vonkajsie" alebo nemam problem sa spytat kolko "pollitrovych flias cistej kyseliny sirovej by mi sposobilo kompletne stravenie obsahu zaludka") No opytal som sa teda ze ci ked vypadneme z lietadla, je to pasivny pohyb. Ucitelka prikyvla hlavou ze svojim sposobom ano a pokracovala.

-"Aktivny pohyb je taky, pri ktorom vyuzivame koncatiny na pohyb"

-"A keby sme pri tom pade z lietadla mavali rukami ako vtaci, len tak z recesie, bol by to uz teda aktivny pohyb?" vyletelo zo mna

-"Ano" odpovedala ucitelka s usmevom a pokracovala opat v nudnom vyklade biologickych pomerov

Bibo sa veru neudrzal, naklonil sa ku mne a zadrel: "to vies, to mas svojim sposobom uz taku aktívnu recesiu" Bibo si zrejme myslel ze je vtipny, no mne to vnuklo uzasny napad, za co Palovi veelmi dakujem.

Objavil som novy zivotny styl, uzasny zivotny styl. Je to zivotny styl Aktívnej recesie. No skúste si jednoducho predstavit ze vypadnete z lietadla, viete ze zomriete, uz sa vydite rozplasteny na chodniku ako placka. A to prve co vas napadne je z recesie mavat kridlami ako vtak, len aby ste mali apson posledny okamih zivota pocit, ze viete lietat, nakoniec sa rozbijete o betonovu zem, no nie s hrozou v ociach, ale s usmevom.

Aktívna recesia je moja nova zivotna filozofia. Je to umenie ako prezit kazdy den s usmevom na tvari, vzdy hladat len to pozitivne a nie vo vsetkom vidiet smutok a zlo. Pokial zijete aktívnou recesiou tak sa nikdy nepytate "preco?" ale pytate sa "preco nie?". Jednoducho nepotrebujete dovod na to aby ste nieco urobili, proste to urobte a nepytajte sa ostatnych. Nikdy v zivote nesmiete lutovat veci ktore ste spravili, lutujte len veci ktore ste nespravili. Nebojte sa niekomu povedat ze ho milujete! Smejte sa smrti do oci, odmietajte rozne skatulkovania, socialne skupiny a nejake zauzivane normy. Budte proste samim sebou. Zite tak aby ste si na smrtelnej posteli povedali "moj zivot stal za to". Budte iny ako vsetci, a ziskate tak slavu ktora je nesmrtelna. Budte sialeny, tych normalnych a fadnych je az privela! Zite svoj zivot na plno a skoncite ho s usmevom a pocitom zadostucinenia.

PS: Tymto nechcem nikomu hovorit aby skakal z lietadla (poznamka autora pre tych metaforicky nechapajucich )

 Blog
Komentuj
 fotka
matusha  25. 9. 2007 15:34
no tak toto je velmi pekne napisane aspon vsetci vidime ake su hodiny biologie uzitocne
 fotka
bibo  25. 9. 2007 16:45
proste zite tak aby ked umriete bola nuda...
 fotka
melcoire  25. 9. 2007 16:54
Presne bibo...dobre si to doplnil
 fotka
galinka  25. 9. 2007 20:08
Aktívna recesia sa mi páči

P.S.: A blog tiež
 fotka
zemina  25. 9. 2007 21:48
Škola je občas dosť "plodné" miesto nová filozofia sa mi páči,fakt dobrá myšlienka, teraz dúfam že zomriem smrťou "vypadnutie z lietadla"
 fotka
sakura  26. 9. 2007 18:42
haluuuz... ked budem padat z lietadla spomeniem si an tento blog a aktivnu recesiu a zacnem mavat rukami
 fotka
mujarca  26. 9. 2007 22:07
vuaaaa tak toto je peckaa Aktívna recesia je super! možno si práve zaviedol nový booom a o pár mesiacov budú samí AKRA ... aktívni recesisti..
 fotka
arwena  29. 9. 2007 09:15
Adam aby si pochopil toto si potreboval hodinu biologie ?! doteraz som bola nazoru ze skola je konina a uci sa tam vela nepodstatnych veci ktore si aj tak nezapametame ale asi tento nazor zmenim ... tebe ocividne len prospieva (chcela som povedat ze vela ludi toto pochopi prave mimo skoly ked zistia aka je ,aktivna recesia, krasna
 fotka
arwena  29. 9. 2007 09:16
(v terene (som zabudla dodat) heh )
10 
 fotka
ziraffka  29. 9. 2007 18:26
ja ani blog nepotrebujem pisat na to abysom takto zilA
11 
 fotka
cmuk123  29. 9. 2007 22:38
no tak toto je huste este ze si mi odporucil precitat si to vyslo ti hehe
12 
 fotka
dudri  1. 10. 2007 16:08
Biologia je smejd

mam rad slovne hracky...
13 
 fotka
sent  3. 10. 2007 18:56
Predposledny odsek je vyborny. Chlape mas talent
14 
 fotka
hellium  7. 12. 2007 23:10
Nech zije AKRA...!

Snazim sa byt clenkou
15 
 fotka
nanuska  2. 4. 2008 10:11
Toto sa mi paaaci way of life...a aj ked si ten blog citam az teraz, aspon sa casto snazim tak zit a tesi ma ked tak zmysla viac ludi tak treba!
Napíš svoj komentár