Práve som dočítala jednu sťažnosť na reštauráciu, kde som strávila minulý rok štyri mesiace.
Písal ju chlapík (v nejednom zariadení známy svojimi výstupmi), ktorého sme poznali ako jedného ušomraného starého capa, ktorý len dudral na všetko a všetkých. Ustavične sme od neho počuli len ".. ja si tu neviem zvyknúť" a podobné sračky, lebo on je veľký king, čo pracuje 19 rokov v Rakúsku či kde. Potrpel si, aby nám náhodou nikomu nenechal tringelt, aj keď sme sa aj my aj kuchári mohli rozthať aby bol spokojný, platil 14,99 €, zaplatil 15 a pozrel na vás, že ak by ste mu ten cent nevydali, zavraždil by vás vidličkou ktorú mal najbližšie po ruke.
V konkrétne tejto žiadosti sa sťažoval na to, že si objednal malé pivo, ktoré nebolo riadne dočapované, strapačky s klobásou, ktoré boli zo zhnitých zemiakov a klobása spečená že amen. To by bolo v poriadku... stane sa, že niekto nie je spokojný, LENŽE humor je v tom, že on to všetko zjedol, v tanieri nechal dva kúsky klobásky aby to mohol patrične ošomrať, keď som mu odnášala tanier To jeho "nedočapované" pivo vyzeralo asi tak, že keď klesla pena, bolo možno milimeter pod rysku. A podľa mňa ani to nie.
To by bolo nič, na takého debila si človek časom zvykne. Ale najviac ma dojali tie komentáre ľudí, čo si prečítali jeho svätú sťažnosť. Že Ježíííš, tej reštike sa isto vyhnem, ježííííš to ako že Vám jedlo nepriniesli iné? Ježíííš, takýto personál, dúfam že vyhoria - a podobne. A to písali hrdinovia skrytý pod nejakou debilnou prezývkou za netom. Ktorí tam, samozrejme, v živote neboli.

Ono vlastne platí jedna pravda - ako ty ku mne, tak ja k tebe. Lenže väčšina dobrákov si myslí, že čašník je hovno, kadejaký poskok čo mu je nútený aj topánky očistiť, keď ho náhodou požiadajú. A toto ma KURVA serie. Pretože táto robota, keď ste 14 hodín na nohách v neustálom kontakte s ľuďmi je bohovo nevďačná a namáhavá viac než dosť. Usmievkaj sa na každého, buď milý ikeď k tomu nemáš ani najmenší dôvod a skackaj, ako ti pískajú. Ha. Človek sa môže akokoľvek snažiť, nepôjde to vždy

Pretože sa nájdu také kurvy, že to až nie je možné, čo z toho čašníka/čašníčky robia totálneho debila len tak, aby sa mali na čom baviť. A takýchto volov je, bohužiaľ, viac než dosť.

Aby som sa ja roztrhala pre nejakého papľuha, ktorý má o sebe smiešnu mienku, že je nejaký prvoradý keď príde oblečený v sačku a bude po mne hulákať za to, že mu vyprážaný syr prinesiem za 20 minút a nie za 10, ako si želal on? A že či ja mu budem vyvsetľovať, že to by bolo nemožné? Kdeže... usmejem sa, ospravedlním a v duši si nahlas poviem "Ach, ty koňomrd akýsi".

V tejto dobe slušnosť zaniká a mnoho ľudí si myslí, že drzosťou a nadradenosťou dosiahnu viac. Omyl.

Asi vám sem napíšem pár krásnych zážitkov s takýmito indivíduami a môžte objektívne posúdiť, kto sa správal nevhodne... či oni, alebo ja. Lebo zvyčajne z toho vyjde ako najväčší blbec obsluhujúci, zákazník je svätec. Neomylný, úžasný a nadpozemský, lebo je môj chlebodarca.

Maximálne ma to rozčuľuje.

 Blog
Komentuj
 fotka
fxx  26. 4. 2010 16:06
Viem,aké to je. Aj k nám taký chodia,a chodia často aj tak,a vkuse len frflú.Ešteže mám takého šéfa akého mám,vybehne medzi ludí aj s nožom v ruke ak sa niekomu niečo nepáči.



A byť čašníkom,to som neznášal maximálne,lebo ja som proste nevdel byť stále milý a usmievať sa,a a často to už hraničilo s agresivitou,a som STRAŠNE STRAŠNE rád že som prestúpil na kuchára,to nie je taký stres a je jedno s akým výrazom na tvári robím jedlo.
 fotka
h8u  26. 4. 2010 16:19
Presne, presne súhlasím!



Sedláci, ktorí si dajú najlacnejšiu vec aká existuje a sedia pri nej celý deň, ale keď im nedajbože vydáš nejaké drobnejšie mince, tak je hneď oheň na streche, hulákajú po tebe, že si chcú objednať, pritom dobre vidia, že nesedíš a nelúštiš si krížovky ale obsluhuješ ďalších 10 ľudí a keď chceš nedajbože zavrieť (2 hodiny po oficiálnej záverečnej), si soplivé decko čo si otvára hubu na starších, veď ako ich môžeš vyhodiť, keď ešte majú asi centimeter na dne pohára! Čo na tom, že sa zavrieť malo pred dvoma hodinami a o pár hodín zase vstávaš, predsa "náš zákazník, náš pán".



Omg jak to ja neznášam! Perfektne napísané
 fotka
sarah_whiteflower  26. 4. 2010 18:32
Kričíš mi z duše! Kričíš, kričíš, a ešte ako hlasno! Prudko päťdesiattisíc hviezdičiek k tomuto blogu! Neuveríš, ale mám pocit, ako keby tento blog liezol priamo z mojej hlbokej prehnitej duše, a práve včera počas pracovnej doby som si písala pracovný koncept blogu, ktorý sa až príliš nápadne podobá tomuto tvojmu - normálne ho mám teraz trochu strach postnúť, ale spravím to aj tak, len ho budem musieť dopísať



Ale smutná vec - kedysi, po čašníckych skúsenostiach, som si myslela, že nevďačnejšia robota ako práve táto neexistuje. Omyl! Zistila som, že opak je pravdou. Istý odbor práce s ľuďmi... je ešte omnoho horší



Och, idem sa zase raz vypísať do blogu, vletel do mňa strašný nerv...



A tebe ďakujem za super blog, som rada, že v niečom podobnom nie som sama!
 fotka
jaro1991  26. 4. 2010 19:15
suhlasim, aj ked tak isto ako su aj taki aj taki zakaznici, su aj taki aj taki casnici...
 fotka
harleystorm  27. 4. 2010 12:11
Ja osobne mam tiez s casnikmi a casnickami velke problemy! Jedneho mam v zamerani, ze dosiahnem,aby ho vyhodili,lebo za rok co som sem tam niekam zbehol mi NIKDE nedoniesli presne to co som chcel,alebo ma ojebali pri uctovani, alebo mali drze a arogantne poznamky a podobne.To ja ako zakaznik urcite nestrpim a velmi si to vyslapem, aby sa to nabuduce nestalo. Okamzite volam veduceho a ak tam nahodou nie je,tak volam mu mobilom hned z miesta kde sedim a vsetko pekne poviem celu staznost, predtym vsak upozornim na to obsluhu, ze to spravim ak sa nieco nezmeni, ak nie volam, ak ano necham tak a prekusnem to. Poviem priklad co ma velmi nastvalo a kedy som osobne dosiel za majitelkou a hned to poriesil. Prisiel som do jednej nemenovanej restiky v Bratislave, troska vyssi standard aj s priatelkou. Neboli sme hladny, ze si prideme len nieco vypit, ale rozhodli sme sa dat si predsa len nieco jest ale len dezert, lebo hladny sme neboli. Casnik prisiel, doniesol pitie, potom sa opytal ci nieco chceme ale este sme nevedeli, ze si dame dezert a povedal som, ze mozno neskor a pili sme. Pri tom ako odchadzal od stola som si vsimol ako sa nechutne zatvaril a nieco si zamrmlal pod nos. Aj som rozumel co. Prisiel neskor a objednali sme si nieco aj jest (aby bol spokojny a nahodou ma nevyhodil ). Odisiel bez problemov, doniesol a zacali sme jest. Prisiel znova, ked sme dojedli, odniesol taniere a pytal sa ci nieco donesie, ja ze nie dakujem. Po pol hodine prisiel zase ci nieco donesie, to je vsetko v poriadku, ze chodi a stara sa,ale ja som povedal,nie poprosim ucet. Vtedy sa zatvaril uplne jak debil a nahlas mi do oci povedal, "no pane myslel som si, ze si tu s priatelkou date lepsiu veceru a viac toho objednate" a este nieco somral, ked odchadzal. Na to som uz nabehol a zvysenym hlasom odvetil, ze ma nezaujima co si on myslel kolko a co si objednam, nech si tie poznamky necha pre seba, co su to za sposoby, ci mi nechce nahodou on vyberat co si dam a kolko si dam a za kolko si dam a okamzite som volal veducu, co priam rovno majitelku. Problem som tam hned nahlasil a dostal zjebane predo mnou pekne a nedostal ani centik.

Prisiel som tam druhy krat aj s kamosom potom,ale ten tam bol skor, casnik ten isty a kamos mi vola, lebo tam uz sedel, ze to kam si ma zavolal, tu je taky kokot, ze ide platit a ide prec, ideme inde, tak sa tam este pohadal, tiez zavolal veducu a poriesil. Ja som vsak povedal,nech este pocka dojdem ja a pekne sa pridam.

Do tretice mienim poslat dalsich ludi co si nedaju servitku pred usta, poslem ich tam a postaraju sa o to,aby tam uz nepracoval,lebo taky clovek v takej restike nema co hladat. A odkaz vsetkym casnikom a casnickam, ked mate taketo probelmy s pracou, tak ju jednoducho nerobte. Bude sa bude robota robit poriadne nech je akakolvek alebo ju jednoducho neberte,ked ju budete brat tak ako ten o kom som pisal. Basta nie je co dodat a kazdy kto tu do mna v komentaroch skoci len dokaze,ze je asi casnikom sam a nikdy nechodi takto sam niekam si sadnut alebo ma uplne f pici za co zaplati a ako sa k nemu spravaju ini casnici, lebo povies si,ze robi to iste aj on,tak mu to odpusti. No mozem ja srat taku sudrznost a spravanie!
 fotka
mauinka  27. 4. 2010 17:43
@harleystorm - jednu vec by som ti na to napísala a to presne tú, čo napísal @jaro1991 nad tebou
Napíš svoj komentár