Sedím v malej izbičke, kým popri mne pobeuje dvanásťročná sestra môjho priateľa, malá Elpida. Šteboce mi tu niečo po grécky, z čoho už dokážem vydedukovať, že sa jej nechce baliť knihy do školy a že nenávidí učiteľku matematiky. Fú, celkom rýchlo sa učím.

Von sa rozpráva môj milý s jeho rodičmi. O čom, to netuším, tam moja znalosť gréckeho jazyka celkom kríva, sem tam rozumiem slovko ale kontext - nula bodov. Ale predpokladám, že sa bavia o tom, čo si máme ešte zbaliť so sebou, keďže zajtra konečne odchádzame z Atén na Korfu.

Osobne sa neviem dočkať, kedy odtiaľto vypadnem!! Síce jeho rodičia sú milí a zlatí a voči mne veľmi pozorní, pýtajú sa čo chcem jesť, či sa cítim príjemne a tak...a na druhej strane je to iná mentalita. Nie až tak, neviem či si to aj kus nenahováram sem tam. Len sa tu cítim tak zbytočne.. ona mi ani nedovolí pomôcť s obedom, nič. Radšej sa tu bude sama naháňať a nestíhať a potom rozprávať, aká je unavená a ako nevládze.

A dnes - dnes sa cítim ako totálny idiot. Chcela som spraviť na raňajky chlebík vo vajíčku (už naň mám slinu vyše týždňa) tak som vychytala moment, keď nebola doma ... nachystala som si vajíčka, vybrala chlebík a zrazu hľa! - kde sa vzala, tu sa vzala a krája mi chlieb, ale keby aspoň normálne, ale nié, ako drevorubač... Ok, neriešila som. Potom sa ma pýta, či viem, koľko mám dať oleja. Vravím že jasné, nerobím to prvý krát... Prídem do kuchyne a osemstokrát viac oleja v panvici, ako som chcela dať ja. Ono možno sa pozastavíte nad tým, že riešim totálne blbosti a banality... ale keď týždeň a pol len sedíte na riti a konečne si niečo chcete spraviť sami a ani to nemôžte, celkom to naserie.

Nemôžem ani pomôcť baliť. Lebo ja som hosť. Nedajbože, aby som pohla prstom.

Chcem byť na Korfu v našom vlastnom byte, kde si budem variť čo ja chcem, piecť čo ja chcem, upratovať ako ja chcem a jesť kedy chcem!!

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  21. 3. 2012 19:51
kedy idete?...vydrž to moja všetko bude fajn
 fotka
mauinka  21. 3. 2012 20:08
@purenarcissism ak všetko pôjde tak, ako má, tak zajtra. Ak nepôjde, tak netuším a to ma privádza do zúfalstva
Napíš svoj komentár