Boli ste voliť?

Prvá otázka, taká populárna dneska.
Nie, nebola som.
Považujte ma za neplniacu si svoje občianske právo/povinnosť, úplne pokojne. Ja, ako povedzme triezvo uvažujúci mladý človek som sa vzdala svojej výsady jedným hlasom podkopať ľavicu.
Týmto sa s radosťou vzdávam svojho práva pi*ovať na Fica a všeobecnú politickú situáciu na Slovensku. Lebo to podľa mňa nemá zmysel. Naozaj je vrcholom slobodných volieb vybrať si kandidáta, ktorý mi pripadá ako najmenší debil a podstrčiť mu hlas len preto, aby som vyrovnala hlas nejakej dôchodkyne, ktorá si ide odhlasovať vianočný dôchodok? Ozaj je najlepšou možnosťou vyberať najmenšie zlo?
Sorry, ale som proti.
Neverím, že moju existenciu v tomto štáte môže akýkoľvek politik rozhodujúco ovplyvniť. Nezavrú hranice. Nezabránia mi študovať. Pracovať. Percentá a čísla pre mňa veľa neznamenajú. Možno je za čo sa hanbiť, ale ekonomická situácia mi blízka nikdy nebude, nezaujíma ma. Platí, že kto chce, nájde, vyštuduje, urobí, pracuje. A nie že nie. Hľadať si výhovorky, prečo niečo nejde sa dá všelikde, tak prečo nie aj v politike.
Doba je zlá, vždy bola a vždy bude, pre tých, ktorí to tak potrebujú vidieť.

Volím slobodu myslenia. Som za ľudí, ktorí nie sú len tak ľahko ovplyvniteľní propagandami. Za ľudí, ktorí občas vypnú telku a zapnú mozog.

 Blog
Komentuj
 fotka
uggla  11. 3. 2012 01:08
Trošku scestné, že ťa niektoré veci nezaujímajú, ale v podstate súhlasím.
 fotka
matii  11. 3. 2012 01:15
@uggla čo znamená scestné? to, že ma nezaujíma politika/ekonomika SR je možno verejne málo prijateľné ale úprimne, koľkých ľudí ozaj zaujíma a koľkí sa len potrebujú tváriť vzdelane?



tým pádom nezhadzujem tých, ktorí o tom niečo vedia a majú k tomu ozaj čo povedať. len že je ich výrazne menej, ako to na prvý pohľad môže vyzerať
 fotka
uggla  11. 3. 2012 01:22
Jedna vec je ju ovplyvniť a druhá vec, kašľať na to a nezaujímať sa. Nemusí byť nikto študovaný, aby pochopil niektoré veci. V podstate to je jedno, máš na to svoj pohľad, ako každý.
 fotka
matii  11. 3. 2012 01:37
@uggla zas, aké veci pochopiť? lebo nie, človek nemusí byť študovaný, aby pochopil situáciu ako mu ju predostiera väčšina dostupných médií. na druhej strane, musí byť podľa mňa dosť bystrý a študovaný, aby si vytvoril svoj nezávislý názor, ktorý zaváži.
Napíš svoj komentár