Tak som sa rozhodla konečne napísať jubilejný blog, pri príležitosti svojho 1111 dňového pôsobenia na tomto portáli. 11stky sú celkom pekné čísla a okrem toho, takáto príležitosť sa mi už dlho nenaskytne. Tak som sa po krátkom zamyslení nad tým, čo mi Birdz za tých pár rokov dal a čo som sa tu naučila, dospela k nasledovným 11im veciam:

1. Nie je portál ako portál.

Na Birdz som sa dostala čírou náhodou, keď mi moja kamoška povedala že „to je super stránka“, „tam je to peckové“, „tam sa musíš prihlásiť“ a nakoniec to dospelo k tomu, že som sa tu ocitla. Myslela som si, že sa dlho nezdržím, pretože som v tom čase bola zaregistrovaná na pokeci a ktovieako ma tá atmosféra hentam neinteresovala. Myslela som, že tu to bude rovnaké a nakoniec aj tak skončím pri úradných mailoch, nie na nejakom komunitnom portáli. Hold, život je nevyspytateľný, zapáčilo sa mi tu.

2. Keď človek nevie, čo robiť, hodí fórum na BZ.

Fóra som nikdy nebrala vážne. Vždy tu boli, sú aj budú fejkovia, vtipálci, idioti, inteligenti, mudrci a kopa iných najrôznejších indivíduí, ktoré dodajú fóram šťavu. Občas je to tu na vážnu tému, občas nie a niekoho dokáže takýto fakt nesmierne napáliť. Ja sa do fór zapletiem občas, keď si potrebujem niečo povedať, do niekoho rýpnuť, nechať niekoho aby si rýpol do mňa a podobne. Ale nedá mi podotknúť, že na každú vážne položenú otázku sa tu zvyčajne nájde aj vážna odpoveď, a to dokonca aj vtedy, keď sa vážnej otázke všetci naokolo smejú.

3. Anonymita je v niektorých ohľadoch skutočne fajn.

Keď máte nick, ktorý každý pozná, a nemáte vlastnú fotku, keď si získate povesť celebrity, môžete písať akékoľvek somariny, pričom nikto nezistí, kto vlastne ste. Môžete byť malý, veľký, tučný, hlúpy, škaredý... ľudia vás berú rovnocenne. A pritom môžete mať na Birdzi ďalšie tri nicky, kde si vytvoríte inú povesť a budú sa k vám správať inak. Sranda, niekedy užitočná, niekedy nie. Neviem, ja osobne by som to nestíhala, takže pred vami, čo to praktizujete, tak klobúk dole.

4. Zmena identity = nový začiatok.

Všimla som si, že ľudia vo fórach dávajú dole zvyčajne tých, ktorých nepoznajú, vedia o nich, že nie sú populárni, alebo že si z nich môžu vystreliť a podobne. Je celkom zaujímavé odpozorovať, ako sa k vám ľudia správajú v závislosti od toho, ako dlho tu ste. Poznám jednu babu, ktorá tu bola dlho pod jedným nickom a všetci si ju vážili, potom si nick zmenila (ale správanie nie) - a hľa, už sa do nej všetci navážali. No, taký je život. Na druhej strane, nový nick a zmena správania môže rúcať všetky predsudky, pokiaľ ste tu predtým mali zlú povesť. Každá minca má dve strany, jak še vraví.

5. Aj cudzí ľudia dokážu držať spolu.

Páči sa mi, že aj keď sa birdzáci večne hádajú medzi sebou a sťažujú sa na celý systém, predsalen ako komunita vedia držať spolu. Hlavne, keď sa na fóre objaví nejaký ten blbeček z pokecu, ktorého treba sundať s tým, že my sme birdzáci a sme super a ty sa nám sem nepleť. Ale...ono to má aj svoje čaro, keď stretnete na ulici človeka a on sa vám prihovorí „My sa predsa poznáme z birdzu, veď to je super...“ a odrazu ste kamoši. Podľa mňa celkom milé.

6. Všetko zlé je na niečo dobré.

Možno som tu niekedy strávila zopár minút, ktoré sa dali využiť aj nejako inak. Ale nikdy neviem, či som práve vtedy nezažila niečo, čo mi bolo na niečo dobré, či som nespoznala niekoho, s kým je sranda, alebo som sa naučila niečo nové o čomsi, o čo by som sa nikdy predtým nezaujímala. Takže, to, čo sa stalo, stalo sa, neriešim, aj tak sa to nevráti. Hlavne, že čas ušiel.

7. Niektorí ľudia sú proste nepoučiteľní.

Všade, kdekoľvek, kde je veľa rôznych ľudí, sa nájde niekto, s kým sa nebudete mať príliš v láske. Tak to už chodí, niekto si musí urobiť srandu, aj keď nemá prečo, aj keď nie je namieste – lebo internet je dobré miesto na to, aby ste sa mohli odvážiť byť frajer – aj keď naživo by ste stratili reč a pustili do gatí. Tu si stačí nahodiť nebezpečnú (alebo celkom odveci) profilovku, a nahodiť správanie najväčšieho trolla sveta, ako je teraz v móde. Čo už s tým narobíme – keby tu neboli takí, akí tu sú teraz, nebol by Birdz Birdzom. (Skôr, ako budete na tento bod nadávať, uvedomte si, že nehovorím o vás, aj keď ste sa v tom možno našli, myslím to teraz najvšeobecnejšie, ako sa dá. Ani ja som pri písaní tohto nemyslela na nikoho konkrétneho – tým nechcem povedať, že si myslím, že taký nie je).

8. Trpezlivosť ruže prináša a rolety sú cool.

Pomaly ďalej zájdeš, ale rýchlejšie tam budeš skôr. Pre birdz platí dvojnásobne, ale aspoň je niečím originálny.

9. Keď nemáš čo robiť, birdz je veľmi fajn vec na vyplnenie voľného času.

Vždy sa tu nájde niekto, kto sa nudí spolu s vami, alebo niečo, na čo sa dá reagovať. Alebo sa môže stať, že vám to tu nebude fungovať tak ako by ste si priali, chytíte nervy a nájdete si zaujímavejší program. Všetko ale záleží na tom, ako sa vy chcete baviť – či chcete byť nervózny, alebo vás zaujíma niečo celkom iné a takéto drobnosti dokážete prehliadnuť.

10. Kamaráti z internetu nie sú výmysel.

Teda, aspoň nie všetci. Vždy som akosi automaticky verila tomu, že neznámy človek, ktorého spoznáte cez internet, nemôže byť dobrým kamarátom. Práve na Birdzi som pochopila, že je to hlúposť. Treba byť obozretný, ale všetko na svete je risk a som rada, že som tu spoznala niekoľko úžasných ľudí. Tento blog berte ako poďakovanie všetkým vám, ktorých som vďaka tomuto portálu spoznala. Tí, ktorí ste so mnou napísali alebo stále píšete spoluautorskú poviedku – je vás dosť a bolo mi cťou vyskúšať si spoluprácu s vami. Vďaka vám, ktorí ste si so mnou vydržali písať TSky, robiť somariny, vymýšľať bláznivé veci, všetci jazdci, debatéri, ľudia zo stretiek, aj tí, ktorých som ešte nikdy naživo nevidela. Osobitná vďaka patrí Ange, za to že ma sem priviedla, Evke, že ma ešte nezabila pre tú poviedku, ktorú jej tak dlho dlžím, mojej berme to tak, že sestričke Wewe (a bratrancovi za to, že to tak pekne vymyslel) a v neposlednom rade jednému super človeku, ktorý mal so mnou tú trpezlivosť a ja som mu po dlhom čase bezvýhradne začala veriť (ja viem, že nemusím menovať). Vďaka aj tým, s ktorými som sa tu nepohodla (ale moc ich nebolo, nakoľko ja sa snažím byť nekonfliktný typ). Vďaka Tomášovi, že to celé vymyslel a vďaka, že tu všetci chodíte.

11. A vôbec, nič netreba brať vážne!

Je len na vás, akým smerom sa vyberiete a nakoľko si všetko toto vezmete k srdcu. Ja som na Birdzi zažila aj zlé chvíle. Ale prečo by som mala pri tomto výročnom blogu na ne myslieť? Boli, sú a budú, ale ja som pochopila, že je len na mne, ako a čo si budem pripúšťať. Naučila som sa tu veľa vecí. Povedala by som, že užitočných aj neužitočných, ale ako tak uvažujem, všetky boli istým spôsobom užitočné. Aj keď sa to možno nezdá, Birdz bol fajn škola. Síce sa ešte necítim ako absolvent, ale niektoré skúšky už mám za sebou. Uvidíme, ako bude štúdium pokračovať. Nechcem nič predbiehať, ale odísť odtiaľto tak skoro neplánujem.

→ chcela som pekný screen, kde mám na webke tento blog, potom "zaregistrovaná 1111 dní" a "prihlásená dnes o 11:11"...žiaľ, nevyrátala som si to, nevydalo, no nič to...

 Blog
Komentuj
 fotka
semhamforas  10. 6. 2012 18:26
Ach minimálne v dvoch bodoch som bol spomínaný...
 fotka
flussica  10. 6. 2012 18:34
2. - ..často potrebuješ, aby si do Teba niekto rýpol ?



5. - "My sme Birdzáci a sme super a ty sa nám sem nepleť" - .

Mimochodom, už ťa vážne niekto oslovil mimo Birdz, že ťa odtiaľto pozná a boli ste automaticky kamoši ? To je, myslím si, ešte trošku individuálne . Že na koho narazíš a tak.



8. - tento bod sa radí skutočne k chronicky charakteristickým iba pre tento portál .



11. - a na záver; Pekný záver.
 fotka
magick55  10. 6. 2012 18:51
"Pomaly ďalej zájdeš, ale rýchlejšie tam budeš skôr" geniálne

a aj celý blog
 fotka
tasha5  10. 6. 2012 19:02
rolety su cool naj perla
 fotka
flyleaf  10. 6. 2012 19:35
 fotka
demonica13  10. 6. 2012 19:44
a šak už sa dakedy stretneme
 fotka
salkoo  10. 6. 2012 20:16
Super
 fotka
marleymt  11. 6. 2012 11:24
@semhamforas rado sa stalo





@flussica 2, vieš čo? ani nie. ale niekedy, keď vidím ako sa vo fóre všetci prikláňajú na stranu tých, ktorý sa na niečom smejú aj napriek tomu, že nemajú vlastný názor, len vidia, že názor väčšiny je takýto a "ja keď budem mať rovnaký, tak budem cool". vtedy mám proste nutkanie zastať si druhú stranu (ovšem len vtedy, keď s ňou súhlasím) a vydiskutovať si s niekým, kde je pravda a dospieť ku kompromisu občas do mňa potom rýpu a vtedy mi to nevadí



5, áno, stalo sa mi to, ale hej, zišlo by sa ešte upraviť, že je to individuálne...ale ja som ešte nestretla žiadneho birdzáka ktorý by mi bol naživo vyslovene proti srsti a to ma samozrejme, patrične teší..že stretávam len fajn ľudí



8, no, niečím charakteristický byť musí



a na záver, ďakujem





@magick55 @tasha5 @flyleaf @salkoo ďakujem







@demonica13 si píš, Rohatý 8)





Inak wow, to koľko ľudí videlo môj blog? Pekné od vás, takto výročne (som pôvodne chcela aby mi to ohviezdičkovalo 11 ľudí, ale zas až taký perfekcionista nie som a teší ma takáto vysoká účasť
 fotka
ladyfox  11. 6. 2012 11:26
hneď ako som si prečítala názov blogu som čakala, že tam bude číslo 8!
10 
 fotka
marleymt  11. 6. 2012 11:28
@ladyfox wow, ty máš jaký špéci schopnosti ja som to najprv chcela dať pod štvorku
11 
 fotka
marleymt  11. 6. 2012 11:29
LOL, a ešte jak dobre to znelo



Keď sa tak pozriem na názov "11 vecí", tak si zvyčajne pomyslím, že tam bude aj 8čka
12 
 fotka
magick55  11. 6. 2012 11:30


keď si chcela len 11, tak si to nemala napísať až tak pekne
13 
 fotka
marleymt  11. 6. 2012 11:32
@magick55 jéj, aký nice koment ale nemôže byť všetko dokonalé
14 
 fotka
flussica  11. 6. 2012 13:38
2. Ah tak, to potom máme podobné sklony .



5. Ja mám však dojem, že Ty si maximálne nekonfliktný typ, tak by som sa aj čudovala, keby sa Ti podarilo stretnúť takého, čo by bol proti srsti .



__________________________________________

* A koment č. @10 - @11 ...
15 
 fotka
marleymt  11. 6. 2012 18:23
@flussica 2, aj mená



5, ale mohla som byť ja proti srsti hentomu a mohlo by mi to dať jasne najavo



...a to mám počítať že ktorý to je?
16 
 fotka
kokosovyorech  11. 6. 2012 19:16
Rovnako to vnímam aj ja súper článok
17 
 fotka
marleymt  11. 6. 2012 19:35
@kokosovyorech ďakujem
18 
 fotka
hereiam  11. 6. 2012 20:41
virtuálne zabíjanie zatiaľ neexistuje, tak som nemala ako ftipkujem...čím dlhšie čakáš, tým viac sa tešíš
19 
 fotka
marleymt  11. 6. 2012 21:13
@hereiam no veď to...a ona teraz čaká, že sa to bude dať aj čítať a toho sa bojím
20 
 fotka
hereiam  11. 6. 2012 21:24
v braillovom písme zatiaľ nepíšeš, takže...nevermind
21 
 fotka
marleymt  11. 6. 2012 22:25
@hereiam okej
22 
 fotka
turgon  12. 6. 2012 11:22
o tom tomasovi by sa dalo diskutovať
23 
 fotka
marleymt  12. 6. 2012 16:00
@turgon veď aj tak to nebude čítať, a čo, treba byť slušný a poďakovať aj zakladateľovi, nech je aký chce
24 
 fotka
crashhp  13. 6. 2012 20:27
pekné nostalgické :o)
25 
 fotka
marleymt  13. 6. 2012 20:41
@crashhp nostalgia samozrejme tiež bola prítomná ďakujeme
26 
 fotka
peto149  14. 6. 2012 16:03
hezky
27 
 fotka
marleymt  14. 6. 2012 16:05
@peto149 ďakujem
28 
 fotka
antifunebracka  25. 7. 2012 16:54
moja, velmi sa mi to pacilo!
29 
 fotka
marleymt  25. 7. 2012 20:57
30 
 fotka
krpcek347  21. 10. 2012 11:40
toto je jeden z najkrajších blogov, aké som kedy čítala
31 
 fotka
marleymt  21. 10. 2012 12:18
@krpcek347 jéj ale tak to si ich potom nemohla čítať veľa už hodnú dobu sa snažím o úpravu ale nie a nie sa dostať k nej

ale ďakujem, potešilo ma to
32 
 fotka
krpcek347  21. 10. 2012 18:13
za málo nemusíš ho upravovať, je super taký, aký je
33 
 fotka
dandybrendy  5. 11. 2012 19:53
Napísala si to úplne ukážkovo, dievča Fakt super, bavilo ma to a je na tom dosť pravdy.
34 
 fotka
marleymt  5. 11. 2012 20:06
@dandybrendy ďakujem
Napíš svoj komentár