V úvode by som Vás rada oboznámila so svojim ďalším príspevkom, pričom uvediem, o aký druh sa bude jednať.

1. Kto som?
Považujem sa za prevažne veselý, vo zvýšenej miere komunikatívny, sebavedome založený, úprimný a cieľavedomý typ osobnosti s veľmi dobre vyvinutou predstavivosťou, vnímavosťou a odhodlaním dosiahnuť všetky svoje cieľe bez ohľadu na to, aký názor voči mne prechovávajú ostatní jedinci. Bojujem sama za seba, za svoj život a pre svoju spokojnosť, ktorú si môžem zabezpečiť len ja a nikto iný. Z toho dôvodu som sa naučila veriť vlastným nadobudnutým schopnostiam, zručnostiam, znalostiam a talentu, ktorými ovplýva každý z nás. Treba si uvedomiť čo všetko v nás drieme, povzbudiť zmysly a ukázať okolitému svetu, akými silnými osobnosťami sme sa počas svojho života stali. Veď každý je strojcom vlastného šťastia a osudu, praví staré známe porekadlo, o ktoré sa opierame až príliš často. Aby to nevyzeralo, že sa len tak chválim a robím zo seba človeka ktorým nie som, poteším Vás. Ani ja nie som dokonalá a ovplývam niekoľkými zápornými povahovými vlastnosťami, ako sú napríklad: drzosť, prílišná tvrdohlavosť, netrpezlivosť, urážlivosť a lenivosť v niektorých prípadoch. Napriek všetkému som sa naučila žiť aj s týmito obmedzeniami,ktoré dotvárajú súčasť môjho charakteru a bez ktorých by som stratila svoju pravú identitu. Každí z nás je predsa iným, originálnym, jedinečným a dôležitým prvkoum súčasnej spoločnosti, ktorú dokážeme spoločnými silami pretvoriť v lepší a plynulejší aspekt. Ja sa budem v prvom rade usilovať o to, aby som svoje nedostatky zminimalizovala a dala voľný priechod svojim silným stránkam, ktoré som v sebe objavila aj prostredníctvom svojich dobrých, dlhoročných priateľov. Veď človek vyzerá vždy tak ako sa v danej chvíli cíti a svojim vyžarovaním dokáže pretvoriť mnoho vecí vo svoj vlastný prospech. Základom je veriť si a všetko pôjde plynulo, akoby po masle.

2. Aké sú moje najobľúbenejšie zájmové aktivity?
Keďže prekypujem neustále zvýšenou energiou a takmer vždy dobrou náladou, nerada sa nudím a podnikám mnoho záujmových aktivít, ktorými si aspoň z časti vybíjam nápor vlastnej energie. Vo svojom voľnom čase sa najradšej zo všetkého venujem nakupovaniu kozmetiky, oblečenia, časopisov s obľúbenou tematikou a dekoratívnych predmetov, slúžiacich ku skrášleniu bytových priestorov, esemeskovaniu so svojim priateľmi, rozprávaniu sa s nimi, čítaniu časopisov, chodeniu na diskotéky, do kaviarní, tancovaniu, počúvaniu obľúbenej hudby, prechádzkami po meste, písaním príbehov, úvah a originálne znejúcich poviedok, zostavovaniu psychotestov a ich vypĺňaním, bicyklovaním a korčuľovaním na kolieskových korčuliach.
I keď v poslednej dobe príliš neovplývam dostatkom voľného času, takmer vždy si nájdem určitý čas vymedzený venovaniu sa svojim koníčkom, prostredníctvom ktorých nadobúdam chuť a zmysel do života. V súčasnej dobe by som ku svojim záľubám veľmi rada zaradila aj vzdelávanie sa v oblasti cudzích jazykov, akým je napríklad anglický jazyk, potrebný pre uplatnenie sa v zahraničí a v kariére na území Slovenskej republiky. Síce už základy sčasti ovládam a dokážem aj písať v tomto jazyku, stále je čo vylepšovať a zdokonaľovať. Tiež som sa vo zvýšenej miere začala zaujímať o modernú stránku psychológie a práva, ktoré ma zaujali svojou rozmanitosťou a členitosťou.

3. Čo všetko mám rada?
Zo všetkého najradšej mám a nedám dopustiť na svoju milovanú rodinu, dobrých dlhoročných priateľov, ktorí stoja oddane po mojom boku, blízkych známich a ľudí, ktorí nemyslia len na svoje potreby a vedia pomôcť slabším jedincom. Čo sa týka menej podstatných záležitostí z hľadiska vlastného úsudku, zbožňujem kvalitný zmysel pre humor, zábavnú spoločnosť plnú prívetivých, milích a priateľských ľudí, plynulú komunikáciu z rozličných životných oblastí, čistú úprimnosť, i za cenu spôsobenia bolesti, či ranenia citov. Nech viem na čom som a nerobím si zbytočné nádeje prostredníctvom falošných indícií. Okrem iného som si obľúbila aj krásne slnečné počasie, teplučkú vodu v jazerách s čistou vodou, cestovanie nielen po území Slovenskej republiky a tiež zvieratá... zo všetkého najradšej mám škrečkov a ostatné malé hlodavce, ktoré dokážu byť krásne prítulné a neuveriteľne roztomilé. Obzvlášť rada mám však svojho súčasného priateľa, s ktorým som tento mesiac oslávila sedemmesačné výročie od nášho zoznámenia sa.

4. Čo všetko naopak nemám rada?
Z celého srdca nedokážem strpieť najmä ohováranie za chrbtom, ktoré sa aj tak časom prevalí a nastane nejedna pekelná situácia, ktorej by sa radšej každý z nás úspešne vyhol. Ľudia, ktorí dokážu nepekne a škodoradostne ohovárať ostatních za ich chrbtom sú falošní, nepriateľskí a neschopní mať niekoho úprimne rád. Veľmi dobre poznám o čom píšem, pretože som sa s tým už niekoľkokrát stretla na vlastnej koži a veru, nebolo to zrovna nič príjemné, po čom by som túžila. Radšej jeden skutočný kamarát, než veľa povrchních a závistivích ľudí, ktorí len zbytočne využívajú. Také priateľstvo vtedy nestojí za reč a uberá človeku vzácny zdroj energie. Ďalej si nepotrpím na zvýšenú žiarlivosť v partnerskom živote, ktorá v niektorých prípadoch nepozná hraníc... už som sa s tým tiež stretla, takže vychádzam z vlastnej skúsennosti. Menšia žiarlivosť je síce korením vzťahu, ale ak zájde priďaleko, je to večný kríž. Preto, nenechajte sa nikým a ničím obmedzovať, pretože sa Vám to raz celé vypomstí a už bude neskoro ľutovať, alebo naprávať vlastné činy. Nemám tiež rada, keď mi ľudia klamú priamo do očí, pretože to beriem ako vážny podraz a potom dá každému veľa námahy, aby si získal späť moju dôveru. Taktiež si nepotrpím na týranie zvierat, ktoré za nič nemôžu a je im zbytočne odopieraná toľko potrebná sloboda...

5. Aké sú moje životné cieľe?
V živote sa riadim životným krédom: Ak si silný, odhodlaný, priebojný a sebavedomý, nič a nikto na svete Ti nepodlomí kolená svojimi činmi a neprajnosťou. Takže moje životné cieľe siahajú pomerne do dosť vysokej hladiny. Po úspešnom ukončení aktuálneho učebného odboru by som sa rada osamostatnila, usadila sa v zahraničí, začala študovať na vysokej škole vysnený odbor a uplatnila sa v budúcej kariére najlepšie, ako to len pôjde. Pretože si verím a budem sa usilovať o naplnenie týchto svojich snov, verím, že sa mi to raz podarí a ja budem úspešná. Veľmi rada by som sa uplatnila v oblasti žurnalistiky, spisovateľskej dráhy, práva, psychológie, alebo podnikania. V momentálnej dobe študujem na súkromnej obchodnej akadémii, odbor podnikanie a ekonomika, takže môj budúci rast by nemal byť až takým zložitým, ako sa na prvý pohľad zdá byť. Veď sny slúžia na to, aby ich človek raz úspešne uskutočnil... nie je to pravda pravdúca?

 Blog
Komentuj
 fotka
sakul  26. 6. 2007 18:19
Ano je to pravda, každý človek drží v sebe určité sny, ktoré by si rád splnil. Záleží len na kažom jednotlivcovi ako sa rozhodne. Často na rozhodnutie vplívaju vonkajšie okolnosti. Môžu to byť rodičia, mesto v ktorom bývame, finančné zabezpečenie a pod. Často sa stáva že sny nemôžeme uskutočnit - možno práve zo spomenutých okolností a takýmto sposobom prichádza spoločnosť o nadaných a kvalitných pracovníkov. Napríklad z osobnej skusenosti viem že študovať historiu je mojim veľkým snom. Často si však kladiem otázku či moje budúce povolanie môže uspokojit moje potreby pre život. No na druhej strane musím byť aj ambiciozny a hovorím že že ukončením študia o historii nie je nič stratené. Veľa ludí študuje aj v pokročilom veku daľšie odbory. Preto ani ja osobne sa nevzdávam. Žijeme v slobodnom štáte, v ktorom sú široké možnosti ďaľšieho štúdia a následnej práce. Závisí to len od každého jednotlivca. Tak ako som na začiatku spomenul - ako sa rozhodne, či má výdrž a halvne chuť. Chuť študovať a pracovať.
 fotka
l.ukynko  26. 6. 2007 18:27
nemozem nereagovat... uz som si myslel ze to mas uplne bez chyby ale predsa som nasiel par chybiciek..

1. .ostatních, povrchních, závistivích (v tom Lokali robis chyby casto)

2. ... neschopní mať niekoho úprimne rád (zle cislo, asi by malo byt "radi")

3. zrovna (cechyzmus, nabuduce skus nahradit akurat)

4. cieľe (malo by byt bez makcena "ciele")

ok som pomudroval , ale inak sa mi to fest pacilo - s drvivou vacsinou suhlasim. Teraz sa zahram na psychologa, kolegyna Mas cit pre stylistiku, vyborne ovladas pravopis, mas rada systematickost a ides ku korenu veci. Mohla by si robit mnoho profesii kde sa vyzaduje recnicky talent, ale ak si sa rozhodla pre zurnalistiku tak ti velmi drzim palce. Chodi si za tym, ako si viackrat napisala v clanku
 fotka
l.ukynko  26. 6. 2007 18:31
PS: sorry za ten duplikos.. moja chyba
Napíš svoj komentár