„Zláá, chladnááá a severnáá..,“ šepká mi  M.  do ucha. Nepáči sa mu, že si z hlavy sťahujem perinu, pod ktorou nás oboch tvrdošijne schováva. Som príliš triezva na to, aby som s ním ostala pod kopou páperia. Príliš opitá na odchod z postele. 

A tak sa rozprávame, a ja vzápätí zabúdam o čom. Chrúme sušienku, vraští nos aj čelo zahrýzajúc do ďalšej. Omrvinky sa strácajú v perinách a v mojich vlasoch. Neskôr ma podpichne a hrám urazenú, a naoko nadurdene cez neho preliezam a chcem odísť. Nechcem. A ťahá ma k sebe, a ďalej sa rozprávame. A ráno mám na rukách mnoho modrín, lebo som v tú noc veľakrát (ne)chcela odísť.




,,Zláá, chladnááá a severnáá..,“ šepká mi do ucha Ž. Život. Neviem, čo sa mu nepáči. Nech sa so mnou zmieri alebo nech ide do hája. Som úplne triezva a nemienim odísť ani keď sa postaví na uši. 

Rozprávame sa, aj keď dobre vieme, ako naše rozhovory väčšinou končia. Aj tak rozdáva rozumy, chce ma zmeniť. A sušienky nechrúme. Hltá ich. Celé. Čakám, že zožerie aj obal.

Dnes nebudú omrvinky, tobôž nie teplá ruka na bruchu. Rýpe do mňa, ako sup do mŕtvoly. A ja len privieram oči a tvárim sa, že spím. Nemôžem cez neho preliezť, je nekonečne obrovský. Čudujem sa, že sa vôbec vmestil ku mne do postele. Čím viac ma k sebe ťahá, tým viac sa tisnem k ľadovej stene. A ráno mám na ľavej nohe obrovskú modrinu, lebo som sa v tú noc prudko prehodila nabok a (zas) som narazila do radiátora.




M.  aj  Ž. majú pravdu.

A cez ten radiátor musím prehodiť deku.

 Blog
Komentuj
 fotka
tomkov  5. 10. 2016 19:51
Páči sa mi tvoj štýl písania
 fotka
kosmiklove  5. 10. 2016 20:43
 fotka
luuuc8659  5. 10. 2016 21:47
@tomkov ďakujem
Napíš svoj komentár