Vážna hudba

Čo je to vážna hudba? Nie... nie sú to zrýmované nadávky (rap), a ani hučanie z džungle do jaskyne (metal), ale do vážnej hudby (alebo "Klasickej hudby") patrí napríklad dnešnou skazenou a vypatlanou mládežou neuznávaná:

Opera

Symfónia

Sonáta

Opereta

Klasická/Vážna hudba (K/VH) patrí určite medzi skvosty a največšie vynálezy ľudstva. Veď od nej sa odvíjajú dnešné moderné hudobné štýlyna ktorých frčia mladí a sú na nich závislí.

K/VH zažilo svoj rozmach v období renesancie, baroka, klasicizmu a romantizmu a neskôr i v impresionizme a expresionizme (Kdo nevie čo tieto "slová" - smery - znamenajú... doporučujem navštíviť myslou aspoň nachvílu hodiny literatúry a nemysleť tak stále na sex, alebo na čo sa to stále myslí

Do V/K H zaraďujeme aj orchestrálnu hudbu a ja vám tu teraz hodím linky na skutočné skvosty, ktoré potešia ucho každej vyspelej bytosti, ktorá má IQ nad 7 a isté umelecké cítenie (štýly "Čubka" a "Gangstra" tu nemajú šancu)

___________________________________________

Requiem for a dream - By Clint Mansell - táto krása je vhodná na relax, keď si potrebujete oddýchnuť od dementného hluku retardov, ktorých je dnes vo svete požehnane...




_____________________________________________________

Main Theme of World of Warcraft - The Burning Crusade - joooo... nostalgia. Taktiež krásna hudba pri ktorej sa dobre oddychuje. Hoši (alebo aj fenky), čo radi relaxujú v chládku domova pri PC, namiesto 38°C horúčav v lete vedia detailnejšie o čom je WoWko ^^;

Pikoška - toto robil slovenský orchester - posúďte sami, či sa im to podarilo:




________________________________________________________

A teraz parchanti jedna z najkrajších audio pochúťok na svete:

Con te Partiro (Time To Say Goodbye) - spieva Andrea Bocelli

- Jedna z najznámejších opier (oper? .. jak sa to kua skloňuje ). Každopádne počúvajte ten hlas ^^; Král spevákov (vy keď si v kúpelke vyblekujete, tak je to určite pochybnejších kvalít ) :




___________________________________________________

Andrea Bocelli - Canto Della Terra

- ďalšia z najznámejších opier. Opäť Andrea Bocelli

- Nejaký ten článok :

Svetoznámy taliansky tenorista Andrea Bocelli šokoval svojich krajanov, keď vyhlásil, že by rád naspieval oficiálnu futbalovú pieseň pre tím Anglicka na Majstrovstvá sveta v roku 2010. Bocelli, podobne ako každý Talian, veľmi prežíval víťazstvo Talianska na posledných MS v júli v Nemecku. No i napriek tomu, by rád spieval pre anglický tím. "Ak by ma futbalová asociácia požiadala, bol by som nadšený, keby som mohol naspievať oficiálnu pieseň pre tím Anglicka, " vyhlásil. Nevidiaci operný spevák vyhlásil, že sa z Talianskeho triumfu nemohol tešiť veľmi nahlas, pretože práve v tom čase mal zápal priedušiek. "Všetci na uliciach hulákali ako vedeli, len ja som nemohol. Stratil som hlas, verili by ste tomu? Možnože budem šťastné znamenie pre anglický tím o štyri roky, " dodal.

__________________________________________________

Hovorí vám niečo meno Paul Potts? Nie? Tak si spomeňte na doslova trapnú show akou bolo "Slovensko má talent" - Kto to vyhral komentovať nebudem, ale tu vám ukážem víťaza originálu ( Britain"s Got Talent ).

Paul prišiel, publikum sa zasmialo jeho výzoru, potom sa zasmialo keď povedal, že bude spievať operu a potom s otvorenú hubu a prekvapene pozorovali a hlavne počúvali jednu z najviac talentovaných osôb sveta. Ostatne pozerajte a počúvajte samy... (ospravedlňte kvalitu videa ). Spieva skladbu Nessun Dorma. (tu máte link na kvalitnejšie video » www.youtube.com/watch?... v=1k08yxu57NA )



____________________________________________

No... asi toľko k Vážnej hudbe, teda niečo iné ako blekot, ktorý je najčastejšie prezentovaný na napríklad MTV.

^^ Ale aj tak... rnb a pop FTW

 Návod
Komentuj
 fotka
smoothman  19. 5. 2009 22:22
Klasiku už dnes nenanútiš ani tomu, kto by ju chcel počuť. Hambil by sa pred kamarátmi.

Nevedia, o čo prichádzajú.

Ja dokážem Sonatu mesačného svitu počúvať odrána dovečera

Ale kvitujem, ako sa mladí umelci snažia v oblasti klasiky prispôsobiť mladým. Počul si už výraz Classical Crossover? Je to klasická hudba, lenže zmodernizovaná (napr do techna)-Vanessa Mae, Maksim Mrvica, Edvin Marton, Bond... Zaujímavé je, že klasiku vyvážia modernými prvkami tak, že pieseň vôbec nepokazia.

Každopádne čistá klasika má svoje čaro...
 fotka
luko141  19. 5. 2009 22:30
ano to teda má (čaro)



Ja som sa k nej dostal pomocou soundtrackov z filmov... myslím, že skrz LOTR-a (pán prstenov) a je to príjemný relax



dík za tvoj koment
 fotka
narazuvzdornaa  20. 5. 2009 10:34
@smoothman , s Moonlight Sonatou som na tom rovnako ale nemôžem súhlasiť s prvou vetou, mala by som sa HANBIŤ ored niekým, kto nevie napísať ani vlastné priezvisko a rebríček hodnôt má: peniaze, mobil, sex, móda, chlast?



jo, a tá WOW Main Theme je skvelá
 fotka
sisska  20. 5. 2009 14:33
Ejha, nepáči sa mi, že všetkých mladých považuješ za hlupákov, čo počúvajú hlúposti a sú hlúpi!
 fotka
luko141  20. 5. 2009 17:32
je to môj názor, takže čo už... považujem, lebo mám na to dôvod
Napíš svoj komentár