Ja proste musím - dnes som vstával 05:30, keď som naposledy pozeral na hodiny bolo 02:47. Ráno sa oblečiem, odveziem sa mestskou (06:05) na stanicu a čakám na autobus (06:30) . Väčšinou chodí okolo 06:15, dnes prišiel až 06:26 tak som tam v tej zime mrzol (krátke tričko+mikina+prechodná bunda) o pár minút navyše ale v poriadku. Nastúpim do autobusu, sadám si úplne dozadu na predposledné sedadlo. Vtom nastupuje rodinka nemenovanej menšiny, ktorá sa ani neráči na tých dvoch smradov hovoriť Slovensky ale tou ich hatmatilkou. Sadajú si za mňa. V poriadku, hovorím si, nebudem mať predsudky a budem veriť, že patria k tej slušnej menšine ehm, menšiny. Tak ako tak si opäť dávam do uší špuntové sluchátka, nahrávam včera zostavený playlist a volume dávam takmer na maximum. Potiaľto v poriadku. Od Piešťan začali tie ich dve nevychované panghartčatá vrieskať na celý autobus, že prehlušili (!) moje špuntové (!!) sluchátka, ktoré som mal takmer naplno (!!!). Ľudia sa začali častejšie obraciať s pohľadmi, ktorými sa akoby pýtali, či im náhodou nejebe. Ale peklo zdanlivo končí, konečne vystupujem v Trnave a ponáhľam sa na ubytko. Spolubývajúci je v škole. Na dlážke klasicky bordel omrviniek a prachu, ktorý zas a znova zametám metličkou a umývam handrou. Zas a znova, aj keď viem, že ich tam zas najebe znova (máme tu poschodovú posteľ, keď žerie nejaké sračky nadomnou tak to vypráši ''preč'', buď to skončí na dlážke, ktorú potom budem zas utierať alebo v horšom prípade sa ujde aj mojej posteli) . To, že jemu by nevadilo žiť v špine, neznamená, že mne nie. Bývame spolu tretí semester, zatiaľ si toho, že tam ten bordel, ktorý tam on najebe, aj niekto odprace, nevšimol. Narážať na to nebudem, žiaľ nie som taký typ človeka.
Idem do školy, čakajú ma tri úžasné hodiny milovanej americkej literatúry. Začiatkom semestra sa s nami dohodla - budeme robiť panelové prezentácie, oznámkuje nám ich a nebudeme musieť písať test. Dnes - cez skúškové si napíšeme test. Kto ho nespraví, nebude pripustený k ústnej skúške... čo? Nemám slov. Ale ona nám nechce zle - dáva nám zoznam asi 6 kníh, ktoré je treba na test a ústnu skúšku prečítať, vrátane Adventures of Tom Sawyer and Huckleberry Finn, o čom sa vtipne zmieni, že je písané v nejakom neworleanskom či akom nárečí... Áno, nechápal som zhruba 4/5 slov z Poeovho Ravena. Minulé Vianoce som dostal knihu - Rafa, ako veľkého tenisového fanúšika a navyše aj fanúšika Nadalovej hry ma potešila. Má zhruba 300 stránok. Tá kniha má úprimne zaujíma a číta sa prakticky sama. Mám prečítaných 86 stránok...
Zmierujem sa s tým - prinajhoršom predmet prenesiem.
Každopádne prichádza posledná dvojhodinovka - História USA. Svoju smrť som si prežil presne pred týždňom - mal som prezentáciu. Ja neviem robiť prezentácie. Pri akomkoľvek prejave pred ľuďmi sa mi po pár sekundách rozstrase hlas, mám sucho v ústach, potím sa, strácam hlas. Vytrpel som 15 minút a dostal E za nudnú prezentáciu. Dnes som si ich mohol naplno užiť. Téma prvej ma úprimne zaujímala (Prohibition) a na konci druhej (Flappers - predchodkyne súčasných ''party girls'' / typických kurvičiek) sa rozdali poháriky a otvoril šampus alebo čo to bolo. Nealko to myslím nebolo, pretože to páchlo (z toho smradu ma nadrapuje) a pretože ma z toho naplo. Pitie na akademickej pôde bolo zakončením školského dňa.
Cestou zo školy si samoobslužne vytláčam materiály na zajtraší deň. V obľúbenom Faxcopy, za pokladňou tam robia samé pekné slečny. Navyše sú zlaté, aj keď za tých pár papierov platím mizerných 70 centov.
Idem domov - pardon - na ubytko. Cestou musím hľadať novú cestu ako sa dostať do OC Max, pretože celá skurvená Trnava je rozjebaná na presne tých miestach, cez ktoré rád chodím do a zo školy. Idem do Billy, kupujem mlieko, vreckovky Zewa (špiny nemali moje obľúbené Kleenex-ky), Janu (jahoda-guava - mňam) a tri kusy neidentifikovateľného celozrnného pečiva okrúhleho tvaru. Už som skoro ''doma'', vtom ma zozadu ktosi zastaví. Ééééj - spolubývajúci. No čo - tiež si teraz končil? pýtam sa, lebo nemáme žiadne spoločné záujmy hoci sme obaja z toho istého mesta, ba dokonca máme rovnaké krstné mená, v nádeji, že to akosi zvládnem dohrať až do kým nedojdeme na izbu. Na moje počudovanie a na moje pomery sa vcelku rozhovorím a hoci krátko ale celkom fajn som si pokecal. Tým moja dnešná konverzácia s ním končí (opýtanie sa ho či pred spaním vyvetráme nepočítam...) .
Nechávam ho ísť do sprchy ako prvého, na moje pomery som naozaj hladný (zvyčajne naozaj hladný nebývam) a zjebávam všetky tri kusy neidentifikovateľného celozrnného pečiva okrúhleho tvaru, uf. Som najedený. Zapínam notebook. Zajebávam sa na internete - zhruba 35 minút (birdz, eurofotbal, evysledky, tsn, sceneaccess, ...). Idem sa osprchovať - ale prv sa vyseriem. Serie sa mi to omnoho lepšie ako doma. Na to, ako dokopy nič nejem (obed mávam len v nedele, výnimočne aj v sobotu - a práve túto sobotu som mal dva plechy úžasnej domácej pizze - saláma, syr, kukurica a to najlepšie - olivy) a akej som postavy (165cm/55kg) toho zo mňa vypadáva toľko, že musím 3x splachovať aby sračky neupchali hajzel. Počas procesu čítam na telefóne footballový boulevard na premiership.cz, článok o predĺžení zmluvy Artura Vidala v Juventuse spolu s komentármi na eurofotbale a článok o sympaťákovi Markovi Mazancovi z Nashvillu, ktorý si ako nováčik vďaka indisponovanému Rinnemu podmaňuje bránkovisko Preds. Cítiac sa úžasne prázdny si dávam sprchu.
Na počudovanie mi zas vyhladlo. Idem si zohriať mlieko. V kuchynke narazím na sympatické spolubývajúce odvedľa. Konečne normálni ľudia, ktorí mi vcelku rozumejú a dokážu ma brať takého aký som! Krátko pokecáme (sú prváčky a časy prvého týždňa keď som u nich trávil 2-3 hodinky každý deň sú ta tam treba sa učiť. Alebo ''učiť''?) a dobre naladený si idem zjebať cereálie. Po mesiacoch som zmenil Chocapic, ktoré by mi už aj pičou išli von keby ju mám, za Cookie Crisp. Zmena zafungovala a aj tretí balík mi stále chutí. Ale dostávam sa do začarovaného kruhu, vďaka ktorému budem jesť večeru zhruba hodinu a pol. Otváram uložený obrázok s recenziami na heureka.sk podľa všetkého naozaj zlých slúchatiek od Dr. Dre za 100€. Smejem sa na tom 5-10 minút. Mlieko chladne. Cereálie sa rozmokvávajú (fuj) ale zjem ich aby som mohol nasypať ďalšiu várku. Mojou ďalšou zástavkou je youtube. Neviem prečo ale spomenul som si na známeho rodáka z mesta, v ktorom bývam. Dlho som ho nepočul a tak si teda púšťam jeho nahrávky Varenie, Nos, Maliar, Voda (nie v tomto poradí). Áno, je to Laco Meliško ak by sa niekto opovážil pochybovať (za predpokladu, že tento ... nazvime ho - text, bude niekto niekedy čítať) . V polovici jednej nahrávky dávam pauzu a neviem prečo ale mám silné nutkanie pustiť si ''Srdce'' od skupiny Kryštof. Dve a pol minútky rozjímam nad nádhernou hudbou a vraciam sa k Lacovi. Skrz záchvat smiechu (hoci som tie nahrávky doslova stokrát ba dokonca viac počul) mi zas schladlo mlieko. Už je studené, je to nechutné ale s tým, že niečo proste musím zjesť pokračujem a sypem ďalšie cereálie. Nasilu dojedám ale vzdávam to - končím a dopíjam to hnusne studené mlieko. Na dnes mám konečne s jedením fajront (a áno - miska cereálií + 3 kusy ... pečiva je moja denná kvóta tu, kde mi neviem z akej príčiny moc jesť nechutí, za to doma som sa posledné dni doslova rozožral) .
Tak že si idem niečo pozrieť. Na žiaden seriál nemám moc náladu - skrz zhruba 2 a pol hodinový spánok, na ktorý nie som zvyknutý ma bolia oči a ide mi hlavu rozjebať.
Otváram nemenovaný priečinok a púšťam si akési semifinále nejakej blowbang competition - hrajú tam Kenni Lei, Tricia Oaks a kedysi moja najobľúbenejšia Eva Angelina. Ten týpek sa ich pýta na vek - všetky klamú. Posledná menovaná, ktorá sa do brandže údajne vrátila len preto, že prejebala všetky peniaze a zadlžila sa (následne sa nechala rozjebať vo filme Evalutionary 2, kde si dvoch vtákov v zadku podľa jej výrazu v tvári evidentne NEUŽÍVALA). Je ročník 1985, vo videu, ktoré vyšlo včera tvrdí, že 22. Ha. Po minúte a 53 sekundách už idú cecky všetkých troch ven a ja dávam pauzu a idem písať tento blogísek na birdz, o tom, aký deň som mal. Nebol úplne napiču, proste len ďalší klasický napiču deň v mojom živote.
A idem dumať čo by som mal spraviť aby som tie následné o čosi vylepšil. A spať, som unavený. Ale najprv idem dopozerať semifinále.

 Denník
Komentuj
Napíš svoj komentár