SKUTOCNE PRIATELSTVO

Vecsina ludi pozna iba ten ciernobiely svet... myslime si, ze ta seda je nas svet, riadime sa podla inych, zabudame na seba.....

Tak asi cakas, ze ti poviem, ako byt co najlepsim „najlepsim“ priatelom. A vies co ti poviem? NIC.
NIC-ak chces vediet, co spravit, aby si bol tym/tou naj, precitaj si to slovo odzadu...ano..je to CIN.
Predstav si to....prides do skoly. Smutny, prazdny clovek. So slzami stekajucimi po tvari......Pribehnu dvaja ludia....Jedneho cloveka nazveme LAURA a druheho cloveka KIKA.

Laura sa na teba pozrie, snazi sa nahodit ten vyraz, ktory mas ty, a zacne ta utesovat...slovami....Slova ale niesu ciny! Ostane pri slovach ako „ja ta chapem“ ale v skutocnosti nic nechape....
Zato KIKA pride ku tebe, nemusi nic povedat, a ona presne vie, co ti je. Ale namiesto slov ta obijme. Bez jedineho slova, ale to mlcanie sveci o vasom kamaratstve. Mlcanie potvrdzuje nepovedane.

V tom jedinom objati od Kiky je omnoho viac pochopenia a uprimnosti, ako vo vsetkych tych nezmyselnych slovach, ktore povedala Laura.

Poobede mas stretnutie....nie, nieje to ziadny chlapec.....je to VIKI ,tvoja ozaj najlepsia kamaratka....no nikdy ste si to nepovedali...proste tie veci, ktore ste spolu zazili vas tak neskutocne zblizili.
Stretnete sa... uz ako sa vidite, sa ku sebe rozbehnete...a zase to ocakavane obajtie. Tooooolko radosti-ved ste sa nevideli viac ako mesiac.
Hned sa zacnete rozpravat o vsetkom, co ste zazili. Tie Vianoce, Novy rok.....vsetko. Vsetko ale bolo take „o nicom“ ked ste boli jedna bez druhej. Ste spolu viac ako dve hodiny vkuse, no stale si mate co povedat.... A potom sa musite rozlucit. No nechcete.... Naco ist domou, kde je ajtak tvojim svetom televizia ci pocitac?? Radsej behat blaznivo v snehu po vonku s tou ozaj najlepsou kamaratkou.

Kamaratka, ktora dokaze za par minut vykuzlit usmev aj na najsmutnejsej tvari, je ta najlepsia. A ako som na to prisla?? Jednoducho. Vsetky tieto tri dievcata poznam..
Laura- kedysi boli s Kikou najlepsie kamosky...no Laura sa zmenila....robi veci, ktore najlepsie kamosky jednoducho nerobia, hovori slova, ktore najlepsie kamosky nehovoria....
Kika- nejeden krat prichadza do skoly so slzami v ociach, snazim sa byt k nej mila najviac ako to dokazem, ke dmam na sebe bielu mikinu, a ona place, je mi tak dve-tri ci ma na sebe spiralu, a ja budem mat mikinu zozadu ciernu. Mikina sa operie....Ide o to, ze Kiku nechcem stratit, lebo viem, ze ona by pre mna urobila v niektorych veciach casto viac ako hocikto iny.
Viki-je pre mna dolezitejsia ako hocktory chalan. Preco? No jednoducho mi bola oporou vtedy, ked ma kazdy odsudzoval. Za veci, za ktore som nemohla. Za to, ze ma dokaze vypocut, a naoplatku aj ja ju. ...

S ozajstnym priatelstvom je to ako s urokmi v banke. Cim viac vlozis,-tym viacej sa ti vrati a viac sa ti pripocitava ku „vkladu“. A najdolezitejsie an priatelstve je chapat sa aj bez slov.... Preco? Lebo niekedy nemas silu nic povedat, dokazes sa len bezmocne smiat, ci naopak plakat z plneho hrdla....a pravy kamarat ta chyti za ruku, a nepusti, kym nevyplaces poslednu slzu....dovtedy place s tebou...
A so smiechom je to tak.....smejes sa vecsinou vdaka tym uzastnym ludom..... tym ludom, ktorych hrdo mozes nazvat SKUTOSNY PRIATELIA.

 Blog
Komentuj
 fotka
marleymt  17. 1. 2012 21:42
jediné čo mi na tom vadí je že je to bez diakritiky ale inak peknô
 fotka
nietimekki  17. 1. 2012 21:50
trošičku chybičky

ale inak super
 fotka
lesush  17. 1. 2012 21:53
@nietimekki ja som to tusila, ze tam budu

a inak dakujem
Napíš svoj komentár