3. A ešte Tobi

Generál F. F. Destroyer bol nabrúsený ako kosa Lorda Klátila. Prejavovalo sa to tak, že kráčal 20 krokov pred ostatnými a udržoval rýchle tempo chôdze. Všetci išli pešo. To preto, lebo Fredy nemal koňa. Za iných okolností by Starbuck určite frflala, ale keďže mu koňa ukradla ona, držala hubu a krok. Takže bolo celú cestu ticho ako na pohrebe. Náhle Fredy zastal a otočil sa na opätku. Konečne vymyslel skvelú výhovorku, prečo sa misie nemôže zúčastniť.
"Toto je špionážna misia," vyhlásil generál. "Mňa v Krajine strelcov všetci poznajú. Nemôžem tam ísť. Jura, preberáš velenie. Ja idem domov. Možno ešte stihnem večeru."
Ako to povedal, otočil k odchodu.
"Herr Führer! Vezmite ma so sebou!" zvolal Fack a hodil sa na kolená ku generálovým nohám.
Fredy znudene prevrátil očami.
"Kto vám bude meniť platne v gramofóne? Kto vám bude podávať porcelánové podnosy? Kto vám bude čistiť topánky?" opýtal sa zúfalo. Hneď na to omrmlil Fredyho čižmu a začal ju leštiť rukávom uniformy. "Nenechávajte ma tu s týmito Untermenschen, mein Führer!"
Fack si spoza Fredyho rajtiek skľúčene premeral komando. Extravagantný Jura s neónovými gumičkami vo vlasoch. Starbuck - najväčšia lama v Arizone. Vojak Fejqo - notorický alkoholik, hoci v kolektíve obľúbený. Spamer Gabo, nesvojprávny Micho a vyžratý Kuzooo s poľnou kuchyňou. No najväčšie starosti mu robil Lord Klátil. Bol to síce spojenec z Honor Guard, ale v jeho zvrátenom pohľade vyčítal, ako rád by ho bol niekde sklátil. 'Nie,' pomyslel si Fack rozhodne, 'tejto misie sa nesmiem zúčastniť!'
Objal vrúcne Fredyho nohy a zakvílil:
"Prosííííím!"
"Also gut," vzdychol generál a hodil mu do rúk Hermanda. "Ale nesieš meč!"
"Ja woll!" zasalutoval Fack a pobral sa domov s generálom. Naposledy sa otočil a vyplazil jazyk na Lorda Klátila.

"...no. A čo teraz?" spýtala sa Starbuck po trápnej chvíľke ticha. Otázka bola zrejme mierená na kapitána Juru - nového veliaceho dôstojníka, ale ten sa venoval zapletaniu jedného z vrkôčikov, ktorý vplyvom dlhej chôdze strácal súdržnosť.
"Mohli by sme si tu postaviť tábor a najesť sa," navrhoval Kuzooo, lebo sa mu zdalo, že naposledy jedol až pred pol hodinou.
Fejqo si všimol, že ako odišiel Fack, Lord Klátil si vybral nový cieľ - jeho. A tak sa staral iba o to, aby sa mu tá osoba nedostala za chrbát. Micho mal ruku v gatiach a Starbuck sa neodvažovala ani len pomyslieť, z akého dôvodu. A Gabo... moment... Starbuck sa zháčila. Kde je Gabo?

Miesto neho pred ňou stál Tobi, šáhnutý stavbár zo Starej Gardy. V ruke zvieral zakrvavený skrutkovač.
"Kde je Gabo?!" spýtala sa Starbuck, viac menej zbytočne. Stavbár iba potvrdil jej obavy.
"Keď ja som sa tak veľmi chcel dostať do príbehu," nepríčetne sa usmial. "Budem lepší špión ako Gabo... ani sa veľmi nebránil... možno to dokonca chcel."
Starbuck mu nervózne opätovala úsmev a nenápadne odistila deringer.
'Akoby nestačilo, že si človek musí dávať pozor na úchyla Lorda Klátila, ešte sa k nám pridal aj psychopat Tobi,' pomyslela si a najedovane vyrazila na cestu, nestarajúc sa o to, či zvyšok komanda ide s ňou.

Bohužiaľ, išiel.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár