2. Zasadnutie Ligy priateľov (Nudný diel na zoznámenie sa s postavami)

Starbuck znudene sedela v Tajnej izbe Henryho Walkera, ktorá už nebola ani tak tajná, pretože do nej chodila celá aliancia a ani tak izba, pretože ju Henry musel prestavať na estrádnu sálu, aby sa tam všetci pomestili. V rohu stál spotený vojak Kuzooo a vo svojej poľnej kuchyni vyprážal rezne pre celú prítomnú spoločnosť.
"Hmm...," zamumlal Angel Fire, keď lačno narval polku rezňa do huby, "hotové nebíčko v papuli!"
Angel Fire bol dobrodruh túlajúci sa bezprizorne Arizonou. Jeho domovom boli Rocky Mountains neďaleko Colorado Springs, ale nebol členom žiadneho mesta. To mu samozrejme nebránilo zúčastňovať sa zasadnutí najrôznejších aliancii sveta. Robil to vždy z jediného dôvodu - chcel sa zakaždým zadarmo nažrať. Minulý týždeň na zasadnutí Aliancie víťazov napríklad kapitán Jura varil guláš. Oficiálne sa tvrdilo, že bol z diviny, ale Angel našiel v tanieri podozrivý malíček. Na zasadnutí Krajiny strelcov očakával dobrodruh trochu viac kreativity. Také vepřo knedlo zelo a pol litra piva k tomu. Dannys miesto toho servíroval suché párky s rožkom. Ale Liga priateľov sa nenechala zahanbiť.
'Ešte keby k tým rezňom podávali aj majonézový šalát...,' pomyslel si Angel Fire. Nenápadne hodil pár rezňov do batoha a s prázdnym tanierom si išiel naložiť ďalšiu porciu. Jeho brat Esprit ticho sedel a špáral sa prstom v zuboch, tváriac sa, že ten somrák k nemu nepatrí.

"Ehm, ehm," generál Michalfun sa postavil. "Väčšina z nás tu prítomných bola pri Fort Travoltilian svedkom záhadnej udalosti, počas ktorej sa generál Dannys... premenil... na štvormetrového tvora obrovskej sily. Musíme zistiť, čo je vo veci."
"Pravda, pravda," osadenstvo v sále súhlasne kývalo hlavami, no ďalej tlačilo rezne do hlavy. Michalfun mal už dlhšiu dobu pocit, že ho nikto neberie vážne.
'Možno by som sa mal poliať benzínom a zapáliť,' dumal.

Náhle sa dvere na Tajnej izbe Henryho Walkera rozleteli a potom vypadli z pántov. Všetci ľudia odtrhli hlavy od rezňov a prekvapene sa pozreli smerom ku vchodu, kde stál... F. F. Destroyer a jeho partaj v zložení: pucflek Fack, kapitán Jura, vojak Fejqo a... chvíľka napätia... Lord Klátil. (Olééé!)
"Hmm, rezne," mľaskol Jura lačno spoza Fredyho chrbta. Jura bol zvláštny zjav. Miesto cowboyského klobúka nosil bačovský širák. Z vlasov si zapletal vrkôčiky, zbrane nosil za vybíjaným opaskom a miesto čižiem obúval krpce ako echt hôrny chlapec.
"Rezne už nemáme!" vyhlásil Kuzooo rozhodne. Postavil sa pred svoju poľnú kuchyňu s vareškou v ruke, odhodlaný brániť pokrm celým telom.
"Že nemáte?" najedovane sa predral do popredia Lord Klátil s kosou v ruke, s úmyslom kuchára sklátiť.
Generál Destroyer prekotil oči stĺpkom.
"Neprišli sme sem kvôli žranici!" zahučal, načo Jura vykúzlil na svojej tvári výraz absolútneho sklamania.
"Zwei Schritte, hinterwärts!" zavelil generál.
Lord Klátil zaťal zuby, vystrel sa ako pravítko a urobil dva kroky dozadu.

"No a prečo ste sem teda prišli... a vykopli nám dvere?!" spýtal sa generál Michalfun rozčarovane.
Fredy "Fake" Destroyer si napravil uniformu a dôležito predniesol:
"Máme spoločného nepriateľa... a tie dvere boli zamknuté."
"Stačilo zaklopať," podotkla Starbuck. Asi preto, lebo už dlho nič nepovedala a čitatelia by mohli nadobudnúť dojem, že nemá čo povedať.
"Spoločného nepriateľa?" spýtal sa generál Michalfun neisto. Pri predstave, že má niečo spoločné s F. F. Destroyerom ho obchádzali mdloby.
"Začína sa na D a končí na S. Kto prvý uhádne jeho meno vyhráva miesto v prvej linii," znova podotkla Starbuck, mysliac si, že je vtipná.
"Ja viem, ja viem!" zakričal prostoducho vojak Micho z Colorado Springs, tiež prítomný, ktorý sa preslávil dobytím Fort Legends v prvom diely týchto pochybných príbehov. "Je to Dannys!"
Generál Destroyer na tri sekundy pocítil neodolateľnú túžbu vytasiť svoj zlatý kolt, ale ovládol sa.
"Áno," povedal nakoniec najmiernejšie ako dokázal, "naším spoločným nepriateľom je... generál Dannys. Hodláme uskutočniť špionážnu misiu v Krajine strelcov, aby sme zistili, čo spôsobuje Dannysove mutácie."
"Tak veľa šťastia a... dovidenia!" odsekol Michalfun.

"Kedy vyrážame?" spýtala sa Starbuck nadšene. Milovala špionážne misie. Síce ešte na žiadnej nebola, ale mala taký pocit, že to musí byť sranda.
Michalfun si rezignovane sadol na stoličku:
"Kľudne ma ignorujte, veď ja som tu len generál."
"Aj ja, aj ja!" zakričal dobrodruh Gabo z Colorado Springs. Gabo patril k popredným spamerom Ligy priateľov.
"Ja idem tiež," zvolal Micho.
Starbuck a Gabo ho prebodli pohľadom:
"TY NIE!"

Generál Destroyer pochopil, že je najvyšší čas nenápadne sa vytratiť. Už dlhšiu dobu mal pocit, že nikdy nemal vykopnúť dvere na Tajnej izbe Henryho Walkera a žiadať túto pochybnú alianciu o pomoc. Liga priateľov mu hodlala zavesiť na krk najväčšie lamy v sektore.
"Rückzugsbefehl! Rückzugsbefehl!" zavelil na ústup, no už bolo neskoro. Starbuck, Gabo a Micho vyrazili na cestu.

"Počkajte!" kričal udychčaný Kuzooo a teperil so sebou celú poľnú kuchyňu. "Počkajte na mňa! Budem online! Vážne!"

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár