Ja som sa snažila tak do 7. roku života. Bola som poslušné dieťa a všetci ma tak brali, lebo ma doma naučili všetky čarovné slovíčka a bola som celkom tichá. Lenže tichá voda brehy myje, ako sa hovorí. Ostatné deti na mňa boli často naštvané, lebo som bola taká pyšná na to, aká som poslušná, že na ostatných som bez problémov žalovala. Aj ma často volali "žalobaba". A ešte vám poviem, čo som robila. Často som závidela. Často som bola lenivá. Často som bola skúpa a sebecká. Často som sa zachovala nemilosrdne, necitlivo, vysmievala som sa deťom, ktoré boli iné... Keď bola pravda nevyhovujúca, vedela som si ju "prispôsobiť" a pamätám si živo tie dva razy (nebolo toho veľa), keď som si vzala niečo, čo nebolo moje. A občas som videla niečo hlúpe v televízii (je to skôr výnimka, ak v nejakom seriáli alebo filme niečo také nie je) a hoci som presne nevedela, ako to medzi dospelými funguje, mala som myšlienky, za ktoré som sa hanbila. Radšej nepokračujem, aj keď by sa dalo. Ale podstatné je, že pri celom zozname tých hrozných vecí v mojom srdci som sa javila byť poslušným dieťaťom. Dospelým, dokonca iným deťom - a aj sama sebe. Ale človek sa nemôže dlho klamať, aj keď má iba 7 rokov. 


Prešlo ma to, keď som počula o Ježišovi. Predtým som veľakrát počula, lebo som vyrastala v takej rodine... ale nerozumela som tomu naozaj. 

Tak som bola ako dieťa stratený hriešnik, bezmocný bez Ježiša. Rozumela som tomu, že sa môže kedykoľvek niečo stať a že Boh môže rozhodnúť o tom, že sa predčasne ukončí môj život na zemi. Ale kam pôjdem? Do pekla či do neba? Nevedela som odpovedať na túto otázku. Vedela som iba, že chcem ísť do neba, ale nemala som istotu, že ma Boh prijme... vedela som, že pred ľuďmi kdečo zakryjem, ale pred Ním sa to nedá, On vidí do srdca. 

Je vôbec niekto, kto si je absolútne istý tým, že sa dostane do neba, lebo je dobrý človek? Neviem, či je, ale ja som si istá, že taký človek sa do neba nedostane. Ani ten, kto sa snaží byť dobrým človekom. Boh pozná každého a ísť k nemu s vlastným pocitom spravodlivosti je ako myslieť si, že sa môžete dostať k tesnej blízkosti slnka bez toho, aby ste zhoreli. Ak ste ma odsúdili za to, aký malý pokrytec som bola ako dieťa, tak buďte radi, že neviete všetko. Nie som dobrý človek. A nedokážem ním byť! VEĽMI DOBRÁ SPRÁVA je, že NIKTO ním nedokáže byť. Viete, čo ma zmenilo? Keď som počula o Ježišovi. Keď som to naozaj počula srdcom a keď som tomu skutočne uverila. Ježiš bol jediný bez viny, ale zomrel za všetkých hriešnikov. Jeho láska je nepochopiteľná, absurdná a nezaslúžime si ju. Ale Jeho kríž dáva slobodu. Slobodu od vlastného namáhania sa, od neistoty, od zúfalstva, od otročenia hriechu, keď robíte, čo nechcete, ale nemáte silu nerobiť inak. Iba keď uveríte, že Ježiš zomrel za váš hriech, iba vtedy budete mať istotu, že budete zachránení a absolútnu istotu, že pôjdete do neba. Naozaj. Toto sa stalo mne! A nemám sa čím chváliť, iba tým, čo Ježiš urobil. Keď mi neveríte, prečítajte si to v Biblii. Neviem, do akého kostola chodíte, ale je dosť možné, že dobrú správu o Božej milosti tam nebudete počuť... budete počuť len o zoznamoch vecí, ktoré musíte robiť, aby ste aj tak nemali istotu, že vás Boh prijme. Ale v Biblii to je napísané pravdivo. 

 Blog
Komentuj
 fotka
midnight  19. 7. 2017 11:38
"Ja som sa snažila tak do 7. roku života."

oh wau. som myslel že ľudí čo to vzdajú skôr ako ja je absurdne málo. ale si ma predbehla o 11 rokov

"Je vôbec niekto, kto si je absolútne istý tým, že sa dostane do neba, lebo je dobrý človek?"

prekvapivo veľa ľudí a obvykle je to ich štítom ktorý im umožňuje dobrými ľuďmi v reáli nebyť.

"Neviem, do akého kostola chodíte"

do žiadneho, thank you very much.

"budete počuť len o zoznamoch vecí, ktoré musíte robiť, aby ste aj tak nemali istotu, že vás Boh prijme."

jopjop, lebo o tom sú náboženstvá, o kontrole nad masami, preto ich hlavným prvkom sú vždy predpisy o správaní a myslení ktoré musia masy dodržiavať.

"Ale v Biblii to je napísané pravdivo."

áno? na základe čoho si myslíš? aký je ten rozdiel ktorý ťa uisťuje o pravdivosti biblie narozdiel od napríklad koránu, Bhagavadgíty, Tóry, Knihy Mormonu, alebo hocijakej inej z tohto žánra zbierok bájok?
 fotka
mcvpn  19. 7. 2017 11:48
ty si tu veľmi dávno nebola
 fotka
stevooo  19. 7. 2017 12:33
V zivote som sa riadil slovami davat je viac ako dostavat , mal som pocit , ze ked budem robit ludi okolo seba stastnych a budem sa snazit skoro za kazdu cenu , budem stastny aj ja a budu ma mat ludia radi , no v zivote prisiel moment ked sa stala istá udalost a vsetci si praju moju smrt a nie ta udalost nebola moja chyba , zial byt dobrym clovekom nieje niekedy najlepsia volba ( a este jedna dolezita vec , je velmi uzka hranica medzi dobrym clovekom a tym , ked ta ludia zacnu vyuzivat , to casom spoznas ) a veci ako biblia , Boh a tie pribehy o nebe a pekle ti budu u ... A bohuzial , nepomozu v realnom zivote ( kedysi , som sa zamyslal nad tymi vecami tiez , no uz nie , nema to zmysel , mozno verim jednej veci , ze Boh existuje , ze tolko zleho sa nemoze diat samo od seba ale je za tym nieco viac )
 fotka
cos45  19. 7. 2017 12:57
Konat dobro je pre mna take samozrejme, ako zmurkanie. Ked som nahnevany, myslim na velmi skarede veci, ale spravidla nic zle neurobim. Nie je to nabozenstvom, ale tym, ze je to pre mna prirodzene. V skutocnosti nemam rad ludi, lebo rozmyslalju znacne odlisne a reciprocitu u nich vidim velmi zriedkavo. Skratka, mam rad ludi, len sa im vyhybam, a kedze sa im musim vyhybat, ich nenavidim. Ale nie tym sposobom, ze by som im chcel ublizit. Teda niekedy by som aj chcel, ale vobec mi to nie je prirodzene. To som chcel zdoraznit, ze konat dobre a spravodlivo je pre mna samozrejme, aj ked sa hnevam. Pokial ovsem spravodlivost nie je na mojej strane. Ale ani vtedy nie som v skutocnosti naozaj zakerny ci zlomyselny. Chcem len svoju spravodlivost a chcem, aby sa poucil. Beriem to niekedy celkom s nadhladom, ako by som ludi ucil, ze co je spravne a co je nespravne. Ale nepovazujem to za svoje poslanie, kedze by to bolo velmi narocne a ludom teraz na tom, co je spravne a nespravne velmi nezalezi. Aspon podla mojho zorneho uhla, ktory nie je prilis siroky.
 fotka
kolieskonavoze  19. 7. 2017 13:26
@midnight v prvom rade ti ďakujem za veľmi konkrétnu reakciu. ako jediný reaguješ na to, čo som písala (čo neznamená, že ostatní nemôžu vyjadriť svoj názor). myslím si, že žiadna z tých kníh nie je obyčajná zbierka bájok, lebo tie "bájky" mali obrovský vplyv na masy ľudí počas histórie a aj dnes. bájky sú neškodné, ale musíš uznať, že tieto knihy neškodné nie sú. v niektorých prípadoch sú to veľmi nebezpečné klamstvá, ale ja verím, že v Biblii je nebezpečná pravda. debata o dôveryhodnosti Biblie je veľmi komplexná a nechcem sa do toho púšťať v komentoch na Birdzi, ak sa nenahneváš. (možno v správe, ak chceš) keď naozaj si úprimný a chceš poznať pravdu, tak ju spoznáš a tá pravda ťa vyslobodí. ja ti vravím, že Pravda má meno a je to Ježiš Kristus.
 fotka
kolieskonavoze  19. 7. 2017 13:39
@stevooo Ahoj, Števo. Neviem, čo sa ti stalo, vravíš, že to nebola tvoja chyba a naozaj do toho nevidím. Ale chcem ti povedať, že jediný, kto má právo ťa odsúdiť, je Boh. Ľudia ti môžu hocičo povedať a hocičo urobiť, ale ich sa nemusíš báť. To Božia spravodlivosť a jeho svätosť (oddelenosť od hriechu) a čistota je pre nás strašná, lebo my takí nie sme. Sme všetci ako tá cudzoložnica, ktorú farizeji priviedli k Ježišovi a pýtali sa ho, či ju môžu ukameňovať podľa zákona, lebo chceli na Ježiša nastražiť pascu. Ježiš im povedal, že kto je bez viny, nech prvý hodí kameňom. Všetci napokon odišli a zostal iba sám Ježiš s tou cudzoložnicou. Čo je najviac zarážajúce na tomto príbehu je to, že Ježiš, ktorý mal jediný právo ju odsúdiť, jej vraví: "Nikto ťa neodsúdil? Ani ja ťa neodsudzujem. Choď a viac nehreš." Kiežby si raz poznal vo svojom živote tie láskavé slová Ježiša, ktoré som poznala ja! Kiežby si mohol vidieť svoju obrovskú vinu a pri čakaní na spravodlivé odsúdenie počuť Boží hlas, že ti odpúšťa všetko do bodky a že ťa robí belším ako sneh... lebo Ježiš trpel... a trpel viac ako ktokoľvek na svete. Trpel pre teba a pre mňa a je hotový ti všetko všetko odpustiť, ak ho len požiadaš a uveríš mu.
 fotka
riddler  19. 7. 2017 13:48
Podľa toho čo píšeš si nebola nejaká veľká hriešnica,skôr bežné dieťa-lenivosť,skúposť, posmešky, to opisuješ zhruba každé tretie decko
 fotka
midnight  19. 7. 2017 15:23
@kolieskonavoze nehnevám sa, myslím že elegantnejšie a slušnejšie odmietnutie debaty o pravdivosti biblie som zatiaľ v živote nedostal. čiže ako odpoveď naň dávam jemný úsmev s náznakom uznania.

a aj vďaka tomu by ma zaujímalo ako by tá debata vyzerala, z tvojej strany, čiže aj by som mal chuť ju skúsiť v TSkách, ale zároveň viem ako obvykle tá debata vyzerá z mojej strany, a že skôr či neskôr by som to v takejto elegantnej a slušnej rovine udržať nedokázal, to len teraz mám takú ojedinelú náladu čo by to umožňovala, čiže radšej nie, lebo nemám chuť nám obom pokaziť tento momentálny dojem "mierového nesúhlasenia v kľúčovej otázke existencie a života".
10 
 fotka
kolieskonavoze  19. 7. 2017 16:03
@cos45 Vieš čo, dosť z teba hovorí pýcha. Pred Bohom nič toto neobstojí, čo tu píšeš. Nevieš, že Ježiša nazvali priateľom hriešnikov? Lebo radšej hovoril o Bohu prostitútkam a colníkom a iným hriešnym ľuďom, lebo boli stratení a vedeli o tom... a tých takzvaných "dobrých ľudí", pyšných "vodcov slepých", ako si o sebe mysleli, iba karhal, označoval za pokrytcov. Boli takí dobrí vo svojich očiach, že nepotrebovali Ježiša. Ale Ježiš videl do ich srdca a videl ich hriech. Najhoršie bolo, že oni ho nevideli. Preto nemohli byť uzdravení.
11 
 fotka
cos45  20. 7. 2017 01:11
@10 Nemoze byt hriechom byt sam sebou. Nemoze byt hriechom mat rozum a pouzivat ho. Nemoze byt hriechom mat pravo na svoje omyly. Viera vsak vsetko zakazuje. Boh by nechcel dat cloveku rozum, keby nechcel, aby sme ho pouzivali. Nikde v Biblii sa nepise, ze rozum je diablovo dielo. Nikde. A nabozenstvo vzdy chcelo, aby ludia nerozmyslali a vykonavali to, co urodzeni pani uznaju za vhodne. Mozu prepisat Bibliu, ked sa im zachce, mozu vsetko, len to treba zdovodnit. To je cele. Odmietam nabozenstvo, kde clovek nema pravo byt na seba hrdy za ziadnych okolnosti. Odmietam nabozenstvo, ktore ignoruje ludskost v mene niecoho, co tak z vysoka kasle na cloveka. Odmietam nasledovat bez toho, ze by som vedel, ze to ma zmysel. Uprednostnujem cloveka pred Bohom. Clovek a jeho rozum, mysel, je klucom ku vsetkemu a nie nejaka kniha, ci recitovanie, alebo cokolvek, co neprejde clovekom.
12 
 fotka
lucretia  20. 7. 2017 23:21
lenže tiež laik môže bibliu poprekrucovať, ako sa mu to hodí. Nebola som k viere vedená, ani pokrstená nie som, ale povedzme, tri roky vzad cca sa v mojom živote stal zlom... a verím. Aktuálne som v Benátkach a až tuná prostredníctvom fakt prekrásnych a zakaždým neskutočne obohacujúcich kázní jedného pána farára som na to prišla. Tiež mi koľkokrát príde, keď je ako - bože, teraz to vyznie smiešne, ale pochop, nevyznám sa v termínoch, povedzme, že verím len srdcom a vlatsnou skúsenosťou - také to motto z evanjelia ako inšpirácia pre kázeň, sama si poviem - "toto sa mi nepáči, je to príliš prísne a vyznieva to odsudzujúco, prípadne sebecky " - lenže potom príde kázeň a výklad a sú v tom také hlboké pravdy, že až postupným odkrývaním nánosov pod "príbehom", pod alegóriou človek nájde to, čo mu to chce povedať. nuž, tiež na to musí byť dobrý duchovný sprievodca. príde mi, že Boh mal neskutočne veľkú vieru v ľudí, keď veril? bol si istý? že tieto pravdy prehliadnu sami, a že sa nimi budu riadiť, čo sa deje málokedy.
13 
 fotka
kolieskonavoze  26. 7. 2017 09:38
@cos45 Veď Biblia ti nezakazuje používať rozum! Boh sa neskrýva, všetko, čo stvoril, kričí o Jeho sláve, o Jeho veľkosti, o tom, že to On stvoril a že On je majiteľom celého vesmíru. Rozumom sa sám dopracuješ k tomu, že to stvorila Božia ruka a rozumom sa dopracuješ aj k tomu, že evanjeliá sú pravdivé a že Ježiš vstal z mŕtvych, čo je dôkaz pravdivosti kresťanstva. Ale žiadne dôkazy ti nepomôžu, ak budeš takto zmýšľať. Ako si môžeš namýšľať, že môžeš uprednostňovať človeka pred Bohom? Je to bláznivá myšlienka! Veď dnes si tu a zajtra môžeš zomrieť a čo s tým urobíš? Môžeš to ovplyvniť? Nič nemôžeš ovplyvniť, musíš uznať porážku. Ak to odmietaš, popáliš sa. Verím tomu, že to uvidíš a pochopíš. Boží Syn Ježiš Kristus prišiel pre všetkých hriešnikov a absolútne nikto z nás si to nezaslúži a nemôže zaslúžiť! A to je tá milosť, ktorú nevieme pochopiť. Stačí uveriť Božej láske, ale to sa tak ťažko zmestí do našich hláv, obyčajná viera, že to potrebuje zázrak. Píšem teraz veľmi až agresívne, ale nie je to tým, že by si ma vyviedol z miery alebo že cítim nenávisť, nič také, ja len chcem byť čo najviac úprimná voči tebe, lebo iná cesta ako pokoriť sa pred Bohom nie je.
14 
 fotka
kolieskonavoze  26. 7. 2017 09:49
@midnight ja tie debaty nemám rada. Môj manžel sa v tom vyžíva, ale to podľa mňa preto, že je muž a rád sa naťahuje s inými mužmi Ale počas svetlých momentov mi tiež povie, že kresťanská apologetika, aj keď je robená dobre a presvedčivo, zvyčajne človeka nezachráni, tak načo sa namáhať. Stačí jeden Boží dotyk a si hotový. Keď Boha budeš hľadať celým srdcom, tak Ho nájdeš. Môžeš zariskovať /a vlastne nič tým neriskuješ, ak o tom nik nebude vedieť/ a povedať Mu: Bože, ak si, daj sa mi spoznať. Ak budeš mať konkrétne otázky, tak sa celkom vyznám v Biblii, ale hlavne spoznala som Ježiša... fuh a mňa ťažko presvedčíš, keď Ježiš tak radikálne zmenil život mojim dvom bratom, môjmu manželovi... a to hovorím len o najbližších ľuďoch. To sú zaujímavejšie príbehy na rozprávanie.
15 
 fotka
kolieskonavoze  26. 7. 2017 09:56
@riddler Bola som hrozná hriešnica. A som stále hrozná hriešnica, ale už nie som taká, ako som bývala, lebo Božia láska úplne mení človeka. Lebo som poznala, že Ježiš za mňa zomrel a koľko veľa mi odpustil! A tak mi pomáha odpúšťať a milovať aj tých, ktorých by som nevedela sama od seba milovať.
Ja ti poviem tajomstvo. Neexistujú nevinné deti. Nevinný bol iba Ježiš. A zomrel za všetkých priestupníkov. On zastúpil hriešnikov. To je škandál Božej milosti, ale je to pravda.
16 
 fotka
kolieskonavoze  26. 7. 2017 09:57
@mcvpn ja sa občas vynorím a potom zase odídem, stále to tak bolo, ďakujem, že si ma tu všímaš!
17 
 fotka
riddler  26. 7. 2017 13:26
@kolieskonavoze A čo také si ako hrozná hriešnica urobila?
18 
 fotka
kolieskonavoze  26. 7. 2017 15:35
fuh, fakt chceš celý zoznam? daj mi všetko zlé, čo sa dá urobiť a všetkým som sa previnila, úplne všetkým. daj mi 10 Božích prikázaní - porušila som každé jedno. úplne každé. vymenuj mi všetky hriechy, ktoré poznáš - ak som ich nespáchala fyzicky, tak v myšlienkach. cti svojho otca a marku, nepokradneš, nezavraždíš (nenávisť), nezosmilníš, nepožiadaš (závisť)... všetky najhoršie hriechy. ublížila som veľa ľuďom (nikdy by si odo mňa nepočul, že som neublížila ani muche)! ale najväčší hriech je, že som porušila prvé Božie prikázanie. a že ho ani nie som schopná plniť ani v tých najlepších chvíľach... lebo Boha mám milovať celým srdcom a nesmiem mať iné modly, iných "bohov"... lenže moje srdce malo toľkých bohov, toľko vecí zaberalo miesto, kde mal byť iba samotný Boh! prvý, v centre! nie ja, ale On má byť prvý!
ale Ježiš ma zmenil. a mení ma. lebo mi odpustil všetko a urobil ma belšou ako sneh. rozumieš? úplne nezaslúžene. všetko videl, všetko odpustil. nezmenila som sa preto, lebo chcem ísť do neba. zmenila som sa, lebo už viem, že mám večný život, že tam pôjdem, lebo Ježiš všetko zaplatil. stačí uveriť. to je sloboda v Ňom.
19 
 fotka
tequila  3. 10. 2022 21:41
jezis kristus bol arogantny pokrytecky kokot splodeny kurvou mariou, co fajcila curaky kade chodila. sam boh je stary senilny bezmocny picus, ktory mi moze lizat akurat moju zahovnenu rit. a ty? TY SI obycajne lajno, hlupe, zfanatizovane, vytrete. skap do rana ty pica vyjebana. ja som nedotknutelny, lebo uznavam satana a preklinam ta v jeho mene

20 
 fotka
11monika11  6. 10. 2022 18:10
@tequila ty prečo toto robíš?
21 
 fotka
tequila  7. 10. 2022 16:31
@11monika11 vies, ako ma hecuju katolici. citala si to? neboli to kktiny podla teba? ako si to vbc nasla?
22 
 fotka
11monika11  7. 10. 2022 17:50
@tequila nečítala som to... no predsa blogy -> ožilo
23 
 fotka
tequila  8. 10. 2022 23:38
@11monika11 wow dik za tip no a tuto sracku si precitaj a pochopis
24 
 fotka
kolieskonavoze  14. 1. 2023 23:42
@tequila na mňa kliatby žiadne ale ozaj nefungujú, keďže som ako adoptovaná Božia dcéra pod Božou ochranou ? ja len, že také veci potom píšeš zbytočne. Ale ja ti žehnám v Ježišovom mene, nech Ho spoznáš, lebo je lepší. Inak ja nie som katolíčka, pre presnosť. Katolicizmus popiera evanjelium a spasenie z milosti.
25 
 fotka
tequila  15. 1. 2023 16:23
serem na celeho jezisa
Napíš svoj komentár