"Vieš, v živote nebudeš mať vždy niekoho, kto ťa bude držať za ruku a hovoriť ti, čo máš robiť," v hlave jej hučali slová jej najlepšej priateľky, tej, o ktorej Ti toľko rozprávala.
Áno, sama o tom vedela a tá skutočnosť sa jej stále zdala nereálna. Vždy verila, že tam budeš Ty. Že ju budeš držať za ruku a čokoľvek sa stane, Ty jej vždy dáš pocítiť, že už viac nie je sama, že ste na všetko dvaja.
Boli to zvláštne pocity. Na jednej strane tomu verila a bola šťastná, že jej život je taký, aký je a na druhej strane hlavne teraz, keď pri nej fyzicky nie si, by rada všetko ukončila, celý ten vzťah, ktorý podľa mienky každého a niekedy aj jej samej nemá budúcnosť a ktorý prináša iba bolesť z odlúčenia.
Ale naozaj? Znamenáš pre ňu príliš veľa. Príliš veľa na to aby sama povedala tie strašné slová, ktoré ju dusia len keď si pomyslí, že by sa to mohlo týkať aj vás dvoch.
V čase, keď už si pomaly zvykala na fakt, že takmer všetci, na ktorých jej záležalo, odchádzajú alebo sa jej vzďaľujú, si prišiel Ty. A spolu s láskou si priniesol do jej srdca kopu nádherných spomienok a snov, ktoré nemohla a nechcela len tak zahodiť. Aká výnimočná sa pri tebe cíti. Všetky jej kamarátky sa sťažujú, že od svojho partnera nepočujú nikdy nič pekné a vtedy si vždy spomenie koľko krásnych vecí si jej povedal ty. Keď je s tebou akokeby žila iný život a ten jej druhý bežný iba plynie a ona sa snaží nemyslieť na to ako dlho ešte plynúť bude, kým vy dvaja budete konečne natrvalo spolu. Ostatne, nie je to práve to, o čom ju tak často ubezpečuješ? Vy budete prví, čo to všetko zvládli a potom už budete iba spomínať, čím všetkým ste až "dovtedy" museli prejsť.
Asi si ani neuvedomuješ, ako Ťa potrebuje.
Človek, ktorý má toľko tvári a každú z nich ona miluje. Niekedy na ňu pôsobíš ako milý chlapec, o ktorého sa musí starať a brať ohľad na to, aby mu neublížila. Taký pozorný a schopný lásky. Inokedy, ako dospelý zrelý muž, čo sa o všetko postará. Niekedy taký prísny, že ju svojím správaním presvedčíš Ťa poslúchať. Nikdy nie majetnícky, či tvrdo, nikdy nie o malichernostiach a výmysloch, si taký iba vtedy keď sa o ňu bojíš a chceš, aby si na seba dávala pozor.
Aj keď niekedy jej vadí, keď máš pocit, že sťastnou ju môžeš urobiť iba peniazmi. A to nie je pravda- všetko čo potrebuje si Ty a vaša budúcnosť a tá nemusí byť vo vile z bazénom, nemusia to byť drahé šaty a autá či akékoľvek dary. Áno, vždy bola romantická, a preto všetko, čo k šťastiu potrebuje je Tvoje vlastné šťastie a láska k nej.
A naprieč všetkým týmto pocitom, sa niekedy cíti taká bezmocná. Vie, že aj keď to potrebuje, nemôže sa ešte k Tebe len pritúliť a cítiť Tvoje teplo, vôňu, Tvoju blízkosť a na všetko ostatné zabudnúť. Bože, aké neuveriťeľné klišé! Koľkokrát tú vetu počula alebo čítala ale nikdy, aj keď si to myslela, neucítila jej pravý význam.
Ale aj táto doba čakania má svoj význam! Chce byť pre Teba predsa lepšia vo všetkom v čom sa zlepšiť môže. Chce, aby si nikdy nepocítil, že Ti u nej niečo chýba.
Uvedomujúc si, že po svete behajú milióny lepších, sa nemôže uspokojiť s myšlienkou, že Ty ju miluješ takú, aká je.
Dnes sa snažila čítať román z úplne iného prostredia. A aj tak sa nemohla ubrániť slzám. Každá jedna postava jej niečo o Tebe pripomínala. Všade videla vás dvoch.
Naivne dúfa, že by už zajtra ráno mohla otvoriť oči a uvedomiť si, že dnes je ten deň, čo ste po celú tú dlhú dobu tak čakali. Že pocíti ten čudný pociť v bruchu a trému z vašej prvej schôdzky. Pretože dnes stretne Teba- človeka, ktorý jej dal zmysel života a dôvod sa zmeniť.
Nie, namiesto toho sa prebudí do ďalšieho dňa a bude to deň ako milióny predtým. Jediným svetlým bodom bude, že zase sa budete spolu rozprávať a ona sa opäť zamiluje do Teba ako už toľko krát.
Aj keď ste od seba tak ďaleko, vždy máte ku sebe tak blízko, bližšie ako ktokoľvek iný.
A tak si aj teraz zotrie slzy a vyberie sa naprieč všetkému, čo niekedy tak nenávidí. A aj dnes bude snívať o Tebe, keďže ju to náplňa šťastím a istotou, že budete spolu. Navždy.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
nikuska7  1. 9. 2007 18:47
toto bolo pekné, ale naozaj máš 13 rokov? píšeš úžasne
 fotka
diuska  1. 9. 2007 20:01
no...ja ...ehm...akože niesom na takéto slaďáky...ale toto ma porazilo...

Je to pekné a čisté, nevinné a reálne
 fotka
marikapolska  3. 11. 2007 00:34
Czesc, jestem z Polski i moj blog tez nazywa sie kitkat! www.kitkat.blog.pl!

Mam nadzieje, ze rozumiesz polski, bo ja slowacki rozumiem mimo ze sie go nigdy nie uczylam.
Napíš svoj komentár