Dámy a páni!
Dnes som sa rozhodla moralizovať. Áno, práve JA, ktorú mnohí pokladajú za satanové decko, nepodarok, drzú, papuľnatú, egoistickú, kruto úprimnú, atď. atď...
A čo ma doviedlo k tomuto prudko etickému činu?
Hneď Vás uvediem do obrazu.
Predstavte si krásny piatkový večer. Sedíte doma, ste znechutení nudou, od zúfalstva čumíte na prudko inteligentnú "realityshow" Farma. Sem-tam prezriete plafón, spočítate muchy, ktoré by si zaslúžili rýchlu smrť a snažíte sa vymyslieť nejakú zaujímavejšiu činnosť.
Lenže váš mozog je tak zdegenerovaný nudou, že jediné, na čo sa zmôžete, je vyliezť na balkón a ísť si zapáliť (nefajčiari pozrieť perzeidy).
Vytrepete sa na mesačným svetlom zaliaty balkón, pomaly vdychujete nikotín, vyhýbate sa občasným útokom nočných motýľov.
Zrazu vašu pozornosť upúta skupinka adolescentov vo veku 12-14 rokov.
Jasné, detská zo susedstva dostali vychádzku do pol 10, hurá, fanfáry, oslavné salvy.
Chytí vás nostalgia nad tým, ako ste sa v ich veku hrali na pokémonov a podobné ultra super tutti-frutti japonské novinky (v tom čase to bolo in! podotýkam, jedná sa tu o jedincov 20+).
Zrazu detiská začnú púšťať na svojom skvelom androide nový song od LMFAO a pokúšajú sa dávať "šafl" - v preklade, skackajú ako opice na špagátikoch. (Neurážam nikoho, oni tak fakt vyzerali).
Pochvíli sa v nich prebudí chuť sa naháňať. Nevinná detská naháňačka je doplnená výrazmi "Ty vy*ebaný ko*ot! Po*eb sa! Kam sa to je*eš ty ko*ot?" a podobné prudko inteligentné frázy.
Čerešničkou na torte je veta od 14ročného "vodcu" - "Nerobte ko*otiny, budú zas pi*ovať!"
Čo je na tom zarážajúce? Že decko, ktoré ledva rozozná pomaranč od jablka má slovník ako posledný ožran v tej najpodradnejšej putike.
Nechcem sa tváriť, že som svätá, ani nič podobné. Lenže mi fakt príde choré keď 12ročný fafrnok začne zo seba chŕliť jeden vulgarizmus za druhým, ako keby sa nič iné nenaučil.
Áno, aj ja si ponadávam, niekedy na plnú hubu a od srdca. Lenže mám o 10 rokov viac a často pádny dôvod, prečo to konkrétne slovo zo mňa doslova vyletí.
Ale aby to dookola omieľalo dieťa, len preto, aby bolo "in" a neskutočne "cool"..To je mierne drsné.
Skutočne priatelia, mala som 100 chutí zliezť z toho balkóna a každému tresnúť teniskou po čele!
Lenže uvedomujúc si to, že bol v presile a možnosť, že ich konanie je horšie, ako ich vyberaný slovník, som radšej zaliezla pekne do bytu krútiac hlavou nad tým, či aj ja som bola tak neskutočne padnutá na hlavu v danom veku.
A prišla som na to, že som bola. Lenže namiesto hore spomenutých slov sme používali výrazy ako "dyk, more, čo ti pere, drbo, pako, dement, chuj" a podobne.
Nuž holt, vývin nezastavíš.

Ďakujem za pozornosť!

 Blog
Komentuj
 fotka
wera55555  13. 8. 2011 15:39
hej, ja mám sedemnásť a tiež boli ultra in pokémoni a aj ja sa zakaždým zhrozím ked vidím také decká, a by si sa čudovala že naozaj ani len desať rokov niektoré decká nemusia mať a slovník majú rovnaký.. a zas tie štrnásťročné štence, čo sa hentak pred vaším barákom naháňali, to je ešte dobrý prípad.. také decká chodia slopávať do šenku niektoré
Napíš svoj komentár