Nemám rád, keď ma niekto z rána otravuje. Som nočný tvor a tak chrápem zväčša do obeda, ale tentoraz som bol rád, že sa mi podarilo vyjebať sa z postele a prísť ku dverám.
"Nazdááár." Pozdravil som s mierne ochrnutým jazykom od včerajších vodiek.
"Serus bráško." Odvetil Mišo. Zas mal strhaný výraz, ako vždy, keď si na mňa nájde čas. V jednej ruke mu visela prepravka pív, vedel, že ak príde ráno, moja spoločnosť niečo stojí. V druhej si držal prevesené cez plece krídla. Namieril rovno do obývačky, krídla hodil na pohovku a prepravkou tresol o stôl. Sadli sme si na kreslá oproti televízoru. Dávali záznam z world poker tour.
"Celý tento Boží biznis ma už serie. Mohol to vymyslieť jednoducho, ale nie, on si zrejme povedal, že kým nebudeme všetci nasratý, svet nebude stáť za to." Stiahol pivo, ako zrobený cestár a hneď otváral ďalšie. "Možno chce len vidieť, či sa nás oplatí milovať tou svojou nekončiacou láskou." "Prosím ťa! Každého tvora, ktorý sa na začiatku života pretlačí tak malou dierou, sa oplatí milovať. Vie to každá mater, ale fotrovia, tí sú v tomto vždy tak trochu jebnutý." Naprázdno odpľul a stiahol ďalšie. Sral ma s tým. Ako s tým pivom, nie s rečami. Na svojho zamestnávateľa nadáva predsa skoro každý. Rýchlo som dopil ešte svoje prvé a otváral ďalšie, aby som s ním držal krok. Obzrel som sa na pohovku. "A čo tie? Nestoja ti za to?" "Krídla?" Pozrel na fľašu a zhlboka si vydýchol. "Áno, keď s nimi vyletím nad zem... Bráško to je pocit! Vidieť že mi môže celé ľudstvo fajčiť kokot. Lenže potom musím zas zletieť dole medzi vás a makať. Srať sa so všetkými tými potvorami." "Potvorami?" Nedalo mi. O svojej práci rozprával pramálo a aj to boli väčšinou iba nadávky a reči o tom, ako by sa na to najradšej vysral.
"Nechaj tak. To hlavné... To hlavné je že k tomu treba entuziazmus. Veriť, že to má zmysel. Tie krídla v tom pomôžu, ale, keď sa i napriek nim, musím vláčiť donekonečna ulicami, stane sa z celej práce jedno veľké skurvené triezvenie." "Opice nemá nikto rád" Prisvedčil som. V telke práve Brunson opäť vyhral na svojich povestných kartách. Dvojka a desina. "Vidíš, to by mal byť Boh. Keď má tu svoju mizernú kombináciu, nikdy nezloží. A tie karty sa mu za to vždy krásne poďakujú."

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár