Neboj sa, veď som s tebou, neobzeraj sa, veď ja som tvoj Boh, posilním ťa a určite ti pomôžem, veď ťa podopieram spravodlivou pravicou.
Iz 41,10
Ách, opäť je to tu. Áno, strach,odvaha. Toľkokrát omieľané. Avšak počula si to už dostatočne veľakrát, na to aby si uverila ? Boh to v Biblii opakuje 365-krát. Na každý deň raz. Pretože sám dobre vie, ako často to potrebujeme počuť. Ako ťažko sa nám dosahuje život bez strachu. Máme dôvod na strach, čo ak sa ti nepodarí vybrať si dobrú výšku, nájsť životného partnera, čo ak tvoji rodičia zomrú, ak ..?
Možno kruté, ale to všetko je možné a ešte oveľa viac. Skleníkový efekt, finančná kríza. Toľko dôvodov na strach.
Už sa ti niekedy stalo, že sa ti zvieral žalúdok od strachu? Mne sa to už stalo a veru je to hnusný pocit. Avšak je tu Niekto kto prichádza s riešením ! Niekto, ku komu sa môžeme obrátiť s naším strachom.
Najprv ešte pred tým, než sa začneš nervózne prechádzať, sa pomodli, zver svoj strach jemu, svoj konkrétny strach- pomenuj ho. Tak výde na svetlo. Stačí ak Mu jednoducho povieš, čoho sa bojíš a poprosíš ho, aby si tvoj strach vzal. A potom konaj, konaj ešte predtým než začneš mať nočné mory, máš strach z toho, že máš kaz, zájdi najprv k lekárovi. Urob, čo je v tvojich silách. Bojíš sa ekologickej katastrofy? Začni triediť odpad, urob to, čo môžeš. A myslím, že toho, čo ešte môžeš urobiť so svojím strachom je viac. Čo je však najdôležitejšie je, modli sa, nabudúce keď ti začne zvierať žalúdok, modli sa. Už sa mi to stalo, napr. dnes a vieš čo? Nakoniec to zvieranie prešlo.
Želám ti aby tvoj život bol ozaj bez strachu, pretože to je život, aký si zaslúžiš

 Blog
Komentuj
 fotka
vreskot000  16. 12. 2012 20:10
veľmi pekný citát z Izaiáša! nech ža Pán sprevadza tymto adventnym obdobim
 fotka
antifunebracka  24. 12. 2018 17:19
To všetko sa ale dá robiť aj bez zaliečania sa bohu
Napíš svoj komentár