...pretože tvrdím, že násilie plodí len násilie...

Povedala mi moja kamarátka dnes ráno. Avšak povedala to ako nadávku, čo je podľa mňa hrozná hlúposť. Ja nenávidím ľudstvo ako celok, nenávidím ho za to, čo sa z neho stalo, čo robí s ľuďmi a ako sa chovajú medzi sebou. Nechcem žiť vo svete, kde ľudia musia nosiť zbrane, aby mohli prejsť po ulici. Nechcem žiť vo svete, kde ma moji vlastní kamaráti nechcú pustiť samú z krčmy domov, pretože ma môže niekto znásilniť, nadrogovať, zabiť.

Tá istá kamarátka mi x-krát povedala, že som neškodná. Áno, som neškodná, pretože nechcem ubližovať ľuďom. Ponúkla mi, že mi požičia svojho boxera, kým si nezoženiem vlastnú zbraň. Vlastnú zbraň?! Načo, preboha, by mi bola vlastná zbraň?! Ublížila by som akurát tak sama sebe.

Kamarát nosí plynovú pištoľ, nože a keby všetko zlyhalo, tak dotyčného aspoň nakope kanadami do hlavy. Čo mám ja? Zvyčajne akurát tak pilník na nechty a ten dokonca používam skutočne na nechty, nie ako zbraň. Keby došlo na najhoršie, tak by som mohla ublížiť len slovami, prípadne zinscenovať nejaký stupídny útok päsťou, kopnúť dotyčného do rozkroku, ak by to bol muž, alebo kričať. Viem ublížiť iba slovami, a hoci sú slová silná zbraň, je to silná zbraň iba na ľudí, ktorí sú mi blízki.

Keby ma niekto napadol, nebránila by som sa. Nemala by som ako. Toho človeka by som ľutovala, ale to by mi nepomohlo. No nechcem ubližovať ľuďom, o čo by som bola iná ja, keby som ublížila?

Áno. Som humanistka. A hoci nenávidím ľudstvo, verím v ľudí. Je to možno komické a protichodné, ale je to tak. Nechcem ubližovať ľuďom, nechcem nosiť zbraň, aby som mohla chodiť ulicami, nie. Stane sa, čo sa má stať, možno som príliš naivná, keď verím, že sa mi nič nestane, pretože ako sa hovorí: "Za dobrotu na žebrotu..."

 Blog
Komentuj
 fotka
flagrantine  18. 3. 2011 17:12
aaa stále nechceš ten boxer..?
 fotka
joi  18. 3. 2011 17:25
stále nechcem, ďakujem
Napíš svoj komentár