Zbožňujem, keď si farbím vlasy. Mám pocit, že mením svoju identitu a tým, že zmením svoju identitu, zmením aj to, čo sa mi stalo. Pár dní po tom, čo zmením, farbu vlasov sa skutočne cítim ako niekto iný. Pozerám sa na seba do zrkadla a viem, že On ma takto nikdy nevidel. Nikdy ma takúto neľúbil. Nikdy som ho takáto nebozkávala...

Vždy, keď si v živote niečím prejdem zafarbím si vlasy. Každá udalosť, čo mi ublížila, každý človek, ktorý ma zranil má v mojom živote svoju vlastnú zmenu mojich vlasov. Dnes farbím na červeno. Na červeno pre človeka, ktorý sa bojí byť súčasťou môjho sveta. Na červeno pre muža, ktorého budem asi navždy ľúbiť, na červeno, pretože sa zmenilo príliš veľa mojich životných postojov. Na červeno. Pretože červená je krv. A moje srdce krváca.

Som brunetka. Také divne hnedé voľačo som nosila na hlave pomerne dlho. Pred piatimi rokmi som sa šialene zamilovala. Naozaj šialene. A zafarbila som si vlasy na čierno. Kto raz mal čierne vlasy vie ako ťažko sa tejto farby dá zbaviť. Takmer ani nedá. A po čase to začne byť všedné. Mala som na hlave všeličo možné. Blond melír, červený melír, fialový melír, ružové pásiky (!)...fialovú ofinu, červenú ofinu, na červeno zafarbené kúsky vlasov pri korienkoch, ktoré mi odrástli. Skutočne všeličo možné.

Ale pomáha to. Každý má svoje spôsoby ako sa vyrovnať s vecami, udalosťami, minulosťou. Ja si farbím vlasy. Moja najlepšia priateľka pije. Moja druhá priateľka maľuje. Kamarát hrá na klavíri. Druhý kamarát behá. Ja si farbím vlasy...a píšem...a kričím.

Mama mi často vraví, že keď budem stará, budem plešatá.

Ale láska môjho života vravievala, že na veci, ktoré urobiť chcem nemusím mať dôvody. Povedal mi, že si môžem vybrať svoje spôsoby ako byť šťastná a že si mám splniť všetky veci po ktorých túžim, ak to viem. Možno tie slová nie sú nič moc, ale týmito vetami mi kedysi zachránil život.

(Takže vlasy mám červené, hlavu mám červenú, čelo mám červené a aj polku obočia...ale som niekto iný, aspoň do rána...)

 Blog
Komentuj
 fotka
kaylee  11. 3. 2011 18:38
napodobne
 fotka
bloodsuckingvampire  11. 3. 2011 19:45
Úplne rozumiem Aj ja si farbím vlasy, keď som naštvaná/je mi smutno/whatever Možno fetovanie peroxidu z farieb odbúrava stres
 fotka
joi  12. 3. 2011 09:25
@bloodsuckingvampire že by? lebo takto som nad tým nikdy nerozmýšľala, ale je to celkom možné
 fotka
luwele  12. 3. 2011 16:21
prave mam neskutocnu chut sa prefarbit, a byt na chvilku niekym inym
 fotka
acheraya  12. 3. 2011 17:04
Ćítam si tu tak blogy, smutné, smutnokrásne .. a pri tvojom som sa už načisto rozplakala. Pravda bolí ..
 fotka
ardonaiel  23. 3. 2011 08:15
Ten posledný odstavec je moc fajn
Napíš svoj komentár