Neviem prečo ale mám pomerne veľký problém porozumieť ľuďom. Je to akási paranoja alebo ja neviem: Chceme sa mať lepšie ale závidíme tým čo už sa lepšie majú. Chceme zarábať ale nie pracovať. Chceme aby nás bolo počuť ale nepočúvame. Zabíjame aby sme neboli zabitý(niekým kto tiež zabíja aby nebol zabitý). Všetci máme sny ale žijeme či prežívame? Hľadáme krásu a dokonalosť ale k tomu čo je dokonalé nemáme žiadnu úctu. Vydávame sa za akéhosi pána tvorstva, vrchol evolúcie hrajeme sa na Boha a predsa kladieme vyšší dôraz na telesným potrebám ako duševným. Máme fantastické ciele ale nehľadáme cestu. Sme ako mapa bez kompasu, More bez vetra, telá bez duše. Sme tu na tejto bodke v tomto obrovskom vesmíre a ideme sa tu pozabíjať. Prečo to robíme nieje to blbosť?

Z času na čas sa v tomto chaose objavia ľudia ktorý dajú ľuďom nádej. Neviem ako to robia ale obetujú svoj život(mnohokrát doslovne) pre ostatných. Prežívajú pády a stúpania a napriek tomu sa nevzdávajú a vpred ich ženie akási viera v zmenu, dobro, Boha alebo ktovie v čo. Zaujímavé na ľudskej mentalite je že ľudia ich napriek tomu nenávidia.Hľadajú ich chyby a vlastné nevidia, neuvedomujú si že všetci sme ľudia v dobrom aj zlom. Chcem niečo vybudovať, pomôcť zlepšiť ale často pochybujem či to má zmysel, či má zmysel zasvätiť svoj život ľuďom. Nič to nevystihuje lepšie ako táto myšlienka(ktorá síce nieje moja ale je proste fantastická a veľmi som si ju obľúbil):

Ľudia sú nerozumní, nelogický a sebeckí,
ALE AJ TAK ICH MILUJ.
Ak robíš dobre, ľudia ťa obvinia
zo sebeckých postranných pohnútok,
ALE AJ TAK ROB DOBRE.
Ak si úspešný, získaš si falošných
priateľov a skutočných nepriateľov,
ALE AJ TAK BUĎ ÚSPEŠNÝ.
Na dobro, ktoré konáš, sa zajtra zabudne,
ALE AJ TAK ROB DOBRO.
Čestnosť a úprimnosť ťa urobia zraniteľným,
ALE AJ TAK BUĎ ČESTNÝ A ÚPRIMNÝ.
Čo si po celé roky budoval sa môže za jednu noc zrútiť,
ALE AJ TAK BUDUJ.
Ľudia potrebujú pomoc, ale možno ťa napadnú, ak im pomôžeš,
ALE AJ TAK POMÁHAJ ĽUĎOM.
Daj svetu to najlepšie, čo máš a udrú ťa do tváre,
ALE AJ TAK DAJ SVETU TO NAJLEPŠIE, ČO MÁŠ.

PS: medzičasom som sa dozvedel že autorom je Matka Tereza

 Blog
Komentuj
 fotka
majusqa93  8. 12. 2010 12:27
To je velmi pekne
 fotka
deborah  3. 1. 2011 09:38
Skôr ako pekné je to pravdivé... Je fajn, že sa ešte dakto zamýšľa nad vecami takto.. myslela som, že som posledná Problém je v tom, že ľudia sú slepí a bežia.. utekajú za peniazmi a tomu podobnými vecami, pri tom však (keďže sú slepí) prehliadajú, že im uniká pravý zmysel života.. to podstatné... Dúfam, že na tento svoj blog nikdy nezabudneš

p.s. Matka Tereza bola skvelým a veľkým človekom... má kopu úžasných myšlienok...
 fotka
deborah  3. 1. 2011 09:39
sorry.. nwm prečo sa to pridalo 2x
Napíš svoj komentár