Demokracia je o slobode a sloboda znamená že ak si splníš svoje povinnosti môžeš si robiť čo chceš ak tým nezasahuješ do slobody ďalšej osoby. Takže áno vtedy všetci mali prácu lenže čo ten kto prácu mať nechcel? Dneska si kľudne môžeš sedieť na zadku na sociálnych dávkach mastiť WoWko a na RL kašlať kľudne môžeš skončiť na ulici ale je to tvoja voľba! ! ! Dneska ťa nikto nedonúti pracovať. Dospelosť je v tom že sa človek o seba dokáže postarať a že dokáže brať následky svojich rozhodnutí. V tomto mi to príde že ľudia na slovensku sú ešte stále len akýmisi adolescentmi ktorý chcú aby sa o nich niekto staral, aby niekto bral zodpovednosť za ich voľbu. Vraj je kapitalizmus dobrý len pre tých čo podnikajú...a čo vám alebo vaším rodičom *ehm* bráni v tom začať?

Poznám desiatky ľudí ktorý sa vypracovali a niečo dokázali bez úverov bez bánk bez nejakého štartovacieho balíčka, privatizácie a podobných kravín. Proste sa jedného dňa vzali a pustili sa do toho makali, riskovali a makali čo to šlo nie vždy to bolo ľahké ale nevzdávali sa a snažili sa zdokonaliť zatiaľ čo ich spolužiaci a kamaráti si užívali "sociálne výhody" dovolenky, PNky, voľné víkendy, 8 hodinovú pracovnú dobu oni dreli aby niečo vybudovali pre seba a svoje deti. A nie po desiatich dvadsiatich rokoch vlastne prídu na to že im somári čo sedeli na zadku v tepľúčku kým si oni odriekali závidia a ohovárajú pretože oni sú prachatý podnikatelia ale tú drinu a risk ktorý za tým všetkým bol už nevidia. O tom je kapitalizmus a demokracia že ľudia ktorý chcú viac ako byť len psami ktorých pravidelne nakrmia dostali príležitosť sa realizovať a byť úspešny. Zdokonaľovanie sa, súťaživosť odvaha to je to čo komunisticko-socialistické *ťažné zvieratá* nikdy nepochopia na slobode v kapitalizme.

Kto sa rozhodne byť psom nech *nenadáva* na tých čo chcú byť vlci a naopak. To je zodpovednosť za osobné rozhodnutia. To je skutočná vyspelosť a sloboda. Kto nieje spokojný zo svojimi rozhodnutiami nech hľadá chyby v sebe a nie úspechu druhých. Normálne už nemám nervy čítať ako bolo fasa za komunistov ako všetci mali robotu a boli si rovný najvyšší čas odísť aj z tohto fóra aj tak už niesom teenager. Aké úbohé je ľudské pokolenie že nepochopí že z chýb minulosti sa treba poučiť a hľadať zmysel života niekde vyššie ako v primitívnych pudoch jesť, piť sex a spať. Dúfam...nie...modlím sa aby cenu slobody pochopila generácia ktorá príde po nás...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
majusqa93  8. 12. 2010 12:38
Prestne súhlasim všetci vravia ako bolo zle za komunistom hovno dobre bolo všetci mali robotu..vedeli sa postarať o svoje rodiny ....a mali strechu nad hlavou tak co sa im nepáčilo ??
Napíš svoj komentár