Už je to pár dní čo SMER rozbehol kampaň proti „pravicovému zlepencu“ čím vlastne využili to jediné čo skutočne vedia...útočiť. Nepochybujem že je to to čoho sa všetci presvedčený voliči koalície najviac boja. Napriek tomu že si to nikto nepripúšťa existuje určitá šanca že nastane presne opačná situácia.

Osobne som veľkým odporcom akýchkoľvek konšpiračných teórii ale dnes som si nemohol pomôcť a jednú zaujímavú som vymyslel. Ešte v januári tohto roku mal SMER podľa prieskumu agentúry Focus(budem uvažovať len nad číslami tejto agentúry) 41,3% podporu voličov a dokonca keby sa voľby konali niekedy pred rokom SMERu nechýbalo veľa aby mohol vládnuť sám. Podľa prieskumu ktorý bol zverejnený včera mal SMER už len neskutočných 29,5%. Nepochybne každý človek ktorému táto neschopná vláda lezie krkom včera nad týmito číslami zaplesal. Dôvody sú zrejme: neskutočné množstvo škandálov(netransparentné tendre, korupcia, najnovšie Financovanie SMERu), arogancia moci, neschopnosť riešiť problémy bežných ľudí, útoky médii, opozície a nepochybne každého človeka ktorému osud tejto krajiny nieje ľahostajný(osobne už z tým všetkým leziem na nervy ale aj keby sa len jeden volič vládnych strán rozhodol nevoliť bol by som na seba hrdý). Otázka ale znie kam sa tých 11,8% podelo?



Čo si ale je potrebné uvedomiť je to kto sú voliči SMERu

1.

Ľudia z ľavicovými názormi
2.

Komunisti
3.

Národne orientovaný voliči
4.

Bývalí voliči HZDS



Podľa včerajšieho prieskumu bol stav ďalších zaujímavých strán takýto:

SNS 7,7%

HZDS 5%

SDĽ 4,7%

KSS 2,3%



Je jasné nahrávka ktorá sa objavila včera výsledky volieb ovplyvní a určite nejaké percento SMER stratí. Predstavme si modelovú situácii ktorá teoreticky zajtra nastane...SMER 25%. Človeku sa to až dobre píše. Normálne počítame z tým že títo ľudia nepôjdu voliť alebo ich hlas prepadne nejakej strane ktorá sa do parlamentu nedostane. Ľudia ktorí volia SMER sú už 4 roky(a hlavne posledné 4 mesiace) bombardovaný tým aby SMER nevolili čo je ale dostatočný čas na to aby si vybrali nejakú inú stranu ktorú by prípadne volili(neverím že existuje človek pre ktorého je prípustná len jediná strana). Dajme tomu že SMER stratil za rok 18%...5% sa na voľby vykašle alebo bude voliť nejakú úplne inú stranu. 2% prejdú k pravicovým stranám zostalo nám 11%...povedzme že voliči HZDS sa vrátia k Mečiarovi čo ho dostane do parlamentu z nejakými 7%(takže +2%). Voličov ľavice osloví SDĽ ktorá navyše na SMER úspešne zaútočila čím zo seba urobila reálnu alternatívu nielen nový SMER(na realite nezáleží...len na pocitoch). Takže povedzme +5% a do parlamentu sa dostane z 6-8%. Zostalo nám nejakých 6%. Malá časť povedzme 1% prejde k SNS ktorá dostane 9%. Zvyšok pridelíme komunistom ktorý dosiahnú 6%. Niečo podobné sa stalo v českej pravici ODS malo viac ako 40% teraz má 20% ale zostavuje vládu pretože jej voliči posilnili nové pravicové strany. Horšie byť nemôže? Čo ak sa do parlamentu nedostanú SMK ani Most-Híd?



SMER bude mať povedzme 40 poslancov, HZDS 11, SNS 15, SDĽ 10, KSS 8...dokopy 84 poslancov. Teraz verím som všetkým pokazil deň a určite existuje dosť iných alternatív a argumentov ktoré moju úvahu vyvracajú. Čo je ale podstatné je že podľa prieskumov je 5 strán otáznych. Možné je všetko a aj toto môže byť už zajtra realita.



Keď už sme ale začali z konšpiráciami tak siahneme ešte ďalej teraz sa zdá už nespochybniteľné že Slovensko posledné 4 roky ovláda mafia. Predsedu vlády včera vedome potopili čo znamená že prestal vyhovovať(povedzme odmietol ďalšiu spoluprácu). Pochybujem že sa uspokoja z tým že to zabalia je nepochybné že už teraz majú pripraveného alternatívneho mladého ambiciózneho človeka ktorí priahne po moci respektíve po zmene a neváha sa spojiť z diablom.



Veľmi zaujímavý je príbeh SDĽ...strana ktorá povstala z popola a takmer nikto o nej roky nepočul a pred parlamentnými voľbami príde z dômyselnou a hlavne rozsiahlou mediálnou predvolebnou kampaňou ktorá nepochybne stála milióny. Nepripomína vám to niečo? SMER 2002? Včera večer Fico vstúpil do diskusie z heslom „Smer delenda est"(Smer musí byť zničený) je nepochybné že to ale nie sú média kto teraz ničí SMER. Je možné že toto nám chcel Fico odkázať. Jedna bunka bude zničená a nahradí ju nová.



Samozrejme je jasné že aj v pravici sa nájdu skorumpovaní jedinci(politika akumuluje moc a peniaze...to bude večný problém) tu ale hovoríme o skorumpovanej strane. Z pravice je zaujímavá kampaň strany Únia ta má ale nulovú šancu že sa k moci toto volebné obdobie dostane.



Preto je potrebné nespoliehať sa na to že sa HZDS nedostane do parlamentu ale treba urobiť niečo preto aby Pravica skutočne vyhrala a to je ísť voliť. Voľby sú v demokracii jediná cesta ako niečo zmeniť a máme ju len raz za 4 roky je v záujme každého z nás to čo sa dialo posledné 4 roky zastaviť.

 Blog
Komentuj
 fotka
james144  12. 6. 2010 07:11
pardon za chyby
 fotka
freestyler01  12. 6. 2010 09:31
Za to obdobie, co bol Dzurinda pri moci,toho dosral az-az,takze budem volit SMER
 fotka
james144  13. 6. 2010 00:53
Už ani nepamätám kedy som bol tak rád že som nemal pravdu
Napíš svoj komentár