Najzáhadnejšou udalosťou okrem spomínaných náhod a paralel medzi životom a smrťou Kennedyho & Lincolna, je samotná smrť Kennedyho.

Ale kto bol vrahom Kennedyho? Bol to Lee Harvey Oswald, alebo niekto iný? KOnšpirácia začína...

Kto zabil Kennedyho

Je známe, že Kennedyho mal zabiť spomínaný Oswald, ale tu sú niektoré údaje, ktoré zistenia Warrenovej komisie /komisia zaoberajúca sa vyšetrovaním smrti J.F. Kennedyho, a ktorá uznala za páchateľa Oswalda/ úplne vyvracajú.


Temné sprisahanie

Tu sú dôležité dôkazy, ktoré poukazujú na temné sprisahanie pri vražde prezidenta. Polícia hneď zatkla Lee Harvey Oswalda, ktorý mal tú nevýhodu, že skutočne bol na mieste činu. Polícia mu však dokázala len to, že sa nachádzal v budove, a že ju podľa svedkov opustil. Podľa presného popisu, ten istý muž /Oswald??/ zavraždil o 45 minút neskôr strážnika policajného zboru Tippita. Pravdaže z tohto činu bol obvinený Oswald, pričom polícia nevyšetrila presne čo obvinený robil. Zároveň sa objavilo niekoľko dôkazov, že Oswald je len obetným baránkom za niekoho iného. Tu je rekonštrukcia činnosti Oswalda počas atentátu a po ňom...

Lee Harvey Oswald počas atentátu

Tu si predložme niekoľko údajov, čo robil obvinený počas minút pred a po atentáte na prezidenta.
Ako to teda bolo s hlavným podozrivým Oswaldom? Podľa výpovede, potvrdenej niekoľkými svedkami, sa v čase od 12.15 do 12.25 nachádzal v bufete na druhom poschodí, toto svedectvo teda jasne dokazuje, že obvinený nemôhol byť na mieste činu, na piatom poschodí, keďže v uvedenom čase popíjal nealkoholický nápoj.
A teraz sledujme stopy obvineného Oswalda ďalej. Páchatel ako dopil nápoj odišiel z budovy skladu učebníc /bezpečne ho videli svedkovia, pričom jedným z nich bol aj policajt a druhým revizorka a učtovnička spoločnosti vlastniacej budovu/ Títo svedkovia určite museli poznať Oswalda, a preto ich svedectvá sú veľmi vierohodné. Podľa revizorky Oswald držal v rukách pohárik s nápojom, pravdepodobne coca-colou/.

Oswald krátko na to nastúpil do autobusu mestskej hromadnej dopravy, avšak čoskoro musel vystúpiť, pretože autobus uviazol v zápche vyvolanej chaosom okolo atentátu.. Oswald teda sa vybral pešo a po niekoľkých minutach chôdze nastúpil na križovatke Komerce Street do taxiku. Ten ho odviezol domov.

Doma sa podľa svedectiev prezliekol, vymenil si košelu a do vrecka na nohaviciach si vložil revolver. Krátko po jednej domov opustil, prešiel niečo vyše kilometra. Na 10.avenue prechádzajúceho Oswalda zastavil policajt Tippit, ktorý vyzval Oswalda. aby sa legitimoval a obvinil ho zároveň aj z atentátu na prezidenta. Na čo ho Oswald štyrmi výstrelmi zastrelil.

/prevzaté BROOCH, Ian . Na muške prezident, vydavateľstvo Cesty, Praha: 2004, slovenský, str. 39/

Zaujimavé, takže hneď v tomto svedectve vypracovanom pre Warrenovu komisiu sa nachádzajú hneď niekoľko záhad. Tá prvá je počínanie si policajta Tippita. Ten mal informáciu, že Oswald spáchal atentát, hoc dľa svedkov bol o niekoľko poschodí nižšie na dohľad od svedkov, ktorí ho celý čas videli popíjať colu v reštaurácii. Odkiaľ získal policajt túto indíciu? To sa už nikdy nedozvieme...

Druhou je priamo smrtiaca zbraň. Policajti pochopitelne po zatknutí zobrali Oswaldovi zbraň. Policajt Gerald Hill, ktorý skúmal tento revolver pred Warrenovou komisiou, uviedol, že šlo o zbraň ráže 0,38 /tridsaťosmička/, a že v jej zásobníku sa našlo šesť ostrých nábojov.

Toto je zaujimavé z toho dôvodu, že policajt Tipit dľa najdených projektilov na mieste činu, bol zastrelený zbraňou - pištolou krátkeho typu A 0,38 /tzv. A tridsaťosmička/. Teda zbrane vôbec nesedeli. Navyše zbraň Oswalda mala všetkých šesť nábojov, teda Oswald nemohol byť ani vrahom policajta.
A na dovršenie toho všetkého sa prihlásila očitá svedkýňa, ktorá popísala páchateľa úplne inak. /veľký statný človek s nakrátko ostrihanými vlasmi/.

Tu sú ďalšie záhady, ktoré potvrdzujú len Oswaldovú nevinu. Policajti sa správali na mieste činu úplne neprofesionálne. Keď na miesto činu prišla mordparta, tak telo niekto predtým odviezol do nemocnice. Takže sa nezachovali žiadne snímky obete. Toto sa už nedá nazvať ani nedbalosťou, ale zámerom.

Ďalej vrah utekal dole ulicou a odhodil bundu, ktorá nemala s Oswaldom nič spoločného. Tretím premetom doličným je svedectvo istého muža, ktorý potrdil svedectvo z miesta činu vraždy Tippita v opise páchatela. Ten si mal podľa svedka mrmlať "nešťastný sprostý fízel"

A navyše Oswald nemohol strielať na obeť, pretože podľa svedka - premietača v kine sa Oswald nachádzal v kine, teda vraždil niekto iný.

Teda Oswaldovi polícia nielenže nedokázala vraždu prezidenta, ale ani vraždu policajta Tippita...

Koniec prvej časti

Nabudúce Temná história - Temné sprisahanie dejín II. - smrť prezidenta, fakty a svedectvá

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
mernose  20. 1. 2009 10:44
Ak sa môžem opýtať... Toto píšeš sám na základe nejakých zdrojov, alebo je to z nejakej knižky zobraté? Inak je to zaujímavé, len neviem či na BIRDZi je vhodné osadenstvo na takýto typ blogu ...
 fotka
athelasil  20. 1. 2009 13:34
nejdu mi hviezdicky

ZAHADNE,zaujimave, putave, ako inak
 fotka
amy111  20. 1. 2009 21:21
@1 urcite sa najde par ludi, ktori si to radi precitaju
 fotka
tuba  24. 1. 2009 14:13
jj... je to fakt dobre spracovane a tych par sa hadam predsa len najde
 fotka
vincent_vega  24. 1. 2009 15:03
Myslíš že by v dnešnej dobe len tak sedel za mrežami nevinný človek-teda hlavne v prípade takto medializovaného prípadu?...
 fotka
bluepanter  4. 10. 2009 19:41
obetný baránok pre mocenské ťahy

nádherný článok a aj v telke v jednom seriáli to vyvrátili.
Napíš svoj komentár