Vonku zúrila búrka. Nočnú tmu pretínaly len oslepujúce blesky a jedna blikajúca pouličná lampa. Opustenou ulicou sa niesla symfónia dopadajúcich kvapiek a šuštiaceho lístia, ktoré bolo silným vetrom unášané cez celé mesto. Bolo počuť tažké basové tóny hromov, desivé arytmické bubnovanie dažďa a nad tým všetkým znel nervy drásajúci brechot psa, ktorý sa márne snažil nájsť úkryt pred búrkou.

Lilith však bola na búrku zvyknutá. Niesla sa ulicou rýchlo a potichu, napriek tomu, že vietor už dávno bol aj tých najodvážnejších donútil vzdať sa všetkých plánov na túto noc a ostať doma. Zahla za roh. Nejaký blázon prešiel autom okolo nej a ona len tesne stihla uhnúť vode, ktorú na ňu vyšplechol z jednej z mnohých kaluží, ktorými bola pokrytá hlavná cesta. Uhla len inštinktívne. Taká prízemná vec ako voda ju túto noc vôbec netrápila. Chcela len utekať. Utekať čo najďalej. Nevedla pred kým, ani prečo vlastne uteká. Vedela len, že cesta je pred ňou a že vracať sa nemá cenu. Nebolo za čím. Dážď ešte stále zmýval z jej rúk zbytky vône benzínu a krabička zápaliek jej až teraz pri behu vypadla z vrecka premoknutého kabátu.

Nevedela si to predstaviť. Ešte pred necelou hodinou nahá ležala vedľa neho a čakala kým jeho dych nezačne byť pravidelný, kým nezačne byť počut ľahké tiche pochrapkávanie, čakala, kým nezaspí. Potom s pod postele vytiahla kanister s benzínom pooblievala celú spálňu. Vedla, že on už spí tvrdo a že ho nezobudí. Potom obliala aj jeho posteľ. Obliekla sa, ešte posledný krát sa postavila do dverí do spálne, pozrela sa na neho a potom škrtla jedinú zápalku a hodila ju do benzínovej kaluže na dlážke. Rýchlo zchmatla jeho kľúče, z vonka zamkla vchodové dvere a rýchlo zbehla tých osem poschodí dole po schodoch. Po chodbách bytovky začal byť cítiť štiplavý zápach dymu. Nič neľutovala.

Až teraz z diaľky počula húkanie požiarníckeho auta. Konečne ho uvidela. Pred dažďom sa ukrýval pod vchodom do predraženej reštaurácie a v ruke mu slabým umierajúcim svetielkom horela cigareta. Bol ako vždy oblečený v čiernom plášti a na hlave mal klobúk. Vyzeral ako vyparádený elegán zo začiatku minulého storočia. Podišla ku nemu bližšie. Potiahol si a vyfúkol oblak dymu, ktorý sa ihneď rozplynul ubitý dažďovými kvapkami. Celá premoknutá sa ku nemu pritúlila zanechávajúch mokrú stopu na jeho kabáte.

- Si pripravená?”, povedal svojím hlbokým hlasom a zase si potiahol z cigarety.
- Myslím, že áno”, odpovedala mu trasúcim sa hlasom.

To mu stačilo. Len na okamih vyceril svoje špicaté zuby a z citom sa jej zakusol do krku.

Pokračovanie by sa malo v nabližších dňoch objaviť v Sheeninom blogu

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
inkheart  29. 6. 2008 19:05
Dosť dobré, možno príliš tajomné - mám trochu problém orientovať sa v tom, čo sa tam deje . Inak hodnotím veľmi pozitívne, som zvedavá na pokračovania..
 fotka
sheena205  29. 6. 2008 19:06
juuuj teraz to všetko závisí odo mňa

môžem chľu napínať zvedavosť čitaťeľov.....
 fotka
kemuro  29. 6. 2008 19:09
bol som na tom prilepený od prvej vety až po poslednú..sheena,určite nesklame
 fotka
dreamagall  29. 6. 2008 19:24
Najprv som si pomyslela že blbosť, ale symfónia padajúcich kvapiek ma donútila to prečítať. Páči sa mi že vieš písať aj ked trochu mi vadí zopár klišé. No som zvedavá čo z toho bude.
 fotka
natalinqa  29. 6. 2008 19:52
Waw
 fotka
schizofrenik  29. 6. 2008 20:17
fakt také tajomné a vydarené čítanie len tak ďalej
 fotka
azel  2. 7. 2008 11:22
Pekne, hlavne ten upir na konci.
 fotka
33calypso  8. 7. 2008 12:56
vies fantasticky opisat atmosferu...az som sa bala...
 fotka
zayl  14. 8. 2008 20:25
Tajne som dufal, ze to bude o upiroch a potesilo ma, ze to o nich naozaj je Pekne si nacrtol tu atmosferu, vsetko som si dokazal dokonale predstavit.
10 
 fotka
melody23  14. 9. 2008 20:54
To je jaké dobré

Milujem upírov

A to meno Lilith,to sa mi strašne páči,nebola to nejaká bohyňa?Ale už neviem čoho

škoda že som na to narazila akurát teraz, lebo už musím ísť ale hned jak sa sem znovu dostanem si prečítam pokračovanie

už sa teším
11 
 fotka
sculptus  13. 2. 2009 15:32
Napisane to nie je zle (az na obcasnu privelku kosatost niektorych pasazi - menej je niekedy viac), ale ten dej (aspon prvej casti) mi pride az nekrestansky klise.. ;/
Napíš svoj komentár