Bohužial ma včera Magaman predbehol, takže ja tento blog dávam až z dňovým oneskorením.

Predstavte si tú idylku. Vstávate v piatok ráno a nemiesto školy máte pred sebou výlet do zahraničnej čestek republiky. Dnes je totiž deň D, čo znamená, že banda šilených GJHákov sa vybrala na INVEX do Brna.

Takže aby chudák Stovko neprišiel neskoro tak už pol hodinu pred ôsmou čakal na vlakovej stanici. Mp3ka v ušiach, batoh na chrbte a nádcha jak sviňa. Asi takto by sa dal opísať Stovko v toto ráno.

Asi po štvrť hodine čakania prišiel druhý človek a tak čakali spolu. Potom už sa postupne dohrnula celá horda GJHákov, ktorí si to trielili na stanicu len preto, aby zistili, že vďaka štrajku maďarských železníc má vlak, ktorým sme mali ísť, zatiaľ len 100 minútove meškanie. Náš dozorkonajúci profák, nám teda dal rozchod až pokiaľ nepojde ďalší vlak tým smerom. Za túto hodinku sme sa snažili všemožným, aj nemožným spôsobom dostať naspať peniaze za miestenky. Ani doteraz to nechápem, ale nám sa to podarilo, čiže do nášho rozpočtu pribudlo asi 20 sk na osobu. Potom sme si samozrejme vypýtali doklad o vrátení peňazí a išly sme vysmiať všetky tety za okienkami, ktoré nám nechceli tie peniaze predtým vrátiť.

Keď prišiel čas odchodu, nasunuli sme sa do vlaku smer Břeclav. Pokojnú cestu prerušil pokus rekročiť hranice. Občiansky preukaz jedného spolucestujúceho GJHáka, bol totiž vo vyslovene dezolátnom stave a tak bol hraničnou políciou označený za potencionálneho imigranta, pašeráka alebo islamského teroristu. Každopádne česká republika ho neprijala s otvorenou náručou a tak musel ostať pekne v Kútoch na hraniciach.

Asi o ďalšiu stvrť hodinu sme si uvedomili ďalší problém. Naše lístky boli potlačené skutku originálne. Údaje o tom, odkiaľ kam vlastne cestujeme boli vytlačené len na prvom lístku, na zvyšnch už bol len hviezdičky. No a náš prvý lístok čakal v Kútoch spolu s našim spolužiakom so zničeným občianskym. No a keĎže na ten lístok bola idelená hrmadná zľava, ani jemu nebol na nič platný. No čo už, proste smola.

Keďže sa nám podarilo prsvedčiť všetkým sprievodcou presvedčiť, že sedem hviezdičiek znamená, že "z Bratislavy" a tých ďalších sedem "do Brna", v Břeclave sme prestúpili na ďalší vlak, ktorým sme sa konene dostali do Brna. Tu sa jeden spolužiak sa dobrovoľne ponúkol, že ostane čakať na stanici na lístok, ktorý má ten druhý spolužiak nejak poslať po sprievodcovi. Takže z pôvodnej 24 člennej skupinky sme dvoch stratili už po ceste. To je tuším dosť slušná bilancia.

Zbytok ľudí, teda putoval na Brnenské výstavisko, kde sa 5 hodín kochal pohľadom na hostesky a iné veci, ktoré k výstave informačných technológií predsa neoddeliteľne patria. Zatiaľ sa jeden spolužiak nudil v Kútoch a druhý na stanici v Brne.

Samotný INVEX sme strávili hľadaním héliových balónikov, čo sa nám moc nedarilo a za celý čas sme sa dostali len k dvom. Ďalšia smola.

Po ceste naspäť sme pozbierali vsetkých našich staničných odpadlíkov a vrátili sa do Bratislavy. A mne sa tam dokonca podarilo ešte az riadne ochorieť. Proste úžasný výlet

 Blog
Komentuj
 fotka
black_soul  26. 10. 2007 17:03
si zo zosky ze? moj brasko tam bol tiez..
 fotka
death-iskra  26. 10. 2007 17:08
aj z mojej skoly tam isli prvaci... len mali troska dlhsi vylet kedze sme z trebisova
 fotka
magaman  26. 10. 2007 17:10
Ano, nas vylet bol uplne nezabudnutelny
 fotka
toms  26. 10. 2007 17:27
a mna nepustili na INVEX, bo ze som chory a je problem, ze som IBik... som dopadol Tak rad by som tam siel, este aj kamos tam bol v SuSE stanku.. njn, nabuduce...
 fotka
anzu  26. 10. 2007 17:36
nj, ked sadari, tak sa dari
 fotka
desiree  26. 10. 2007 18:24
Joj, no pekne... Teda pekne napisane, zazitok to asi nebol az taky smiesny... Ale ked som si predstavila toho chalana, ako mu nedovolia prejst cez hranicu a on tam cely den caka... No, zda sa mi to viac nez vtipne.
 fotka
ronny  26. 10. 2007 18:46
ako zle si sa citil, tak dobre sa to citalo
 fotka
ciernaruzicka  26. 10. 2007 19:37
no ale mna by fakt zaujimalo co robil ten spoluziak cely ten cas v kutoch?
 fotka
sent  27. 10. 2007 09:07
Bolo nieco zaujimave v SuSE stanku? Mne sa tam pacil jedine ten velky plysovy tux
10 
 fotka
beruska_zuzanka  27. 10. 2007 19:07
Mno,tak náš výlet spred asik troch rokov bol trošku podobný,aj keď sme šli busom,ale inak som si pri tvojom blogu pekne pospominala a zasmiala sa super
11 
 fotka
tashira  1. 1. 2008 13:07
no a neviem co je invex,a le to nevadi....

ja som na vylete nebola ani nepamätam...musim nejaky zorganizovat
Napíš svoj komentár