Najprv, sa ospravedlňujem kapele Ride The Sky, že som ju nespomenul v nadpise. A teraz prejdime k samotnému blogu.

Stovko sa vybral konečne na koncert. Keďže väčšina jeho obľúbených kapiel do Bratslavy asi nikdy nepríde, lebo by ich sem asi ani nikto nevolal a aj tak by tu asi nemali kde hrať okrem večne zafajčeného RANDÁLu, a pre Stovka je všetko, čo sa od neho nachádza ďalej ako pol metra ďaleko, Stovko doteraz na moc veľa koncertoch nebol.

Ale teraz som sa konečne vybral aj spolu s Magamanom a ešte s ďalšími dvoma ľudmi, ktorí nemajú konto na BIRDZe do viedne.

O to, aby sme trafili sa starala GPS navigácia, ktorá mi celú cestu svojím ústavičným oznamovaním, ako treba zahnúť na najbližšom kruhovom objazde bránila v mojom pôvodnom pláne si cestou tam v aute trochu pospať, aby som potom nebol až taký unavený. A navyše s posádkou auta sa fakt dobre kecalo, ale aj tak sme boli celí natešení, keď sme videli z okienka taký sympatický nápis PLANET MUSIC.

Keďže zo strachu z ich zabavenia, sme nechali svoje foťáčiky doma, počas čakania vo fronte sme sa skúšali odfotiť mobilmi, čim vznikla séria fotiek s príhodným názvom *Černoši v tuneli*. Počas čakania v fronte sme zistili, že všade okolo sú skoro samí Slováci, čo nás vcelku príjemne prekvapilo.

Keď sa blížilo osem hodín, začali nás púšťať dnu. Pri vstupe stojaci SBSkár si začal robiť chúťky na moju kofolu. Zdvorilou frázou "No bottles!" a nastrčním jeho tlstej ruky smerom ku mne, mi dával niečo najavo, ale ja som s elánom kofolu v momente stiahol, podal mu prázdnu flašu a jemu neostalo nič iné, ako na mňa zazerať.

Hala PLANET MUSIC ma trošinku zaskočila. Je to celé len taký väčší RANDÁL. Hneď pri vchode predávali koncertné tričká, asi som si mal nejaké kúpiť, aby som lepšie zapadol. Keďže tam ešte skoro nikoho nebolo, podarilo sa nam dostať skoro dopredu a mali sme úžasný výhľad na rozložené nástroje na pódiu. Celé to vyzeralo, že je to nachystané pre SONATU ARCTICU a zbytok nástojov bol položený tak, aby sa dali psotupne poodkladať. Tieto zvyšné inštrumenty patrili pochopieteľne kapelám RIDE THE SKY a EPICA.

Ako prvý prišli RIDE THE SKY. Boli dobrí, jediná pesnička, ktorú som od nich poznal (New protection) bola zahraná dobre, zbytok mi prišiel na jedno kopito, aj keď bolo to dosť počúvateľné. Každopádne ja som už bol celý nedočkavý na EPICU.

Celá výmena kapie na pódiu trvala asi len 10 minút a na pódium už nastupovala mňou veľmi očakávaná EPICA. Jej jednotlivý členovia (Okrem Simone Simons, speváčky) sa potulovali po pódiu už behom skladania apratúry, keďže používaju užasný patent, ktorý im umožňuje otáčať synťák dokola počas koncertu. Už oredtým ako som číťal na nete, ktoré songy sa hrábajú na živo, chýbalo mi ta pár mojich obľúbených. Samozrejme EPICA ma príjemne prekvapila a dva z tých songov zahrali.

Celá EPICA bola proste úžasná. Celé to malo skvelú atmosféru a hudobný výkon proste nemal chybu. NA songoch ak The Last Crusade, Quietus a Consign to OBlivion som si vyziapal vačšinu svojej hlasovej kapacity. A Simone vôbec nie je fotogenická, naživo vyzerá oveľa lepšie, ako na všetkých fotkách. Keď je na javisku, ide z nej neuveriťeľná energia a jej spev fakticky nemá chybu ani naživo.

Po tom čo skončila EPICA nasledovala Ďalšia asi 15 minutová restávka, lebo museli upratať pódium, lebo mala prísť hviezda večera - SONATA ARCTICA. Behom tejto prestávky začalo byť v predu trochu tesno a človek sa musel vážne snažiť, aby sa udržal na svojom mieste, lebo ostrieľaný naávštevníci koncertov sa drali dopredu pomocou naučených a rokmi odskúšaných fint. (skrytý inzerát: hľadám niekoho, kto ich naučí aj mňa).

Konečne prišla na podium SONATA ARCTICA. Keďže všetky náhravky, čo som doteraz videl boli ete s ich predchádzajúcim gitaristom, Janim, bol som zvedavý na toho nového a moje očakávania boli vcelku negatívne, keďže na ich stránke ho vykreslili ako stroj na behanie prstami po hmatníku. Behom koncertu používal dve gitary, z čoho jedna patrila podla mňa Markovi jansenovi s EPICY, len na ňu bola pricapená nálepka SONATA ARCTICA.

Na úvod dali dva songy z nového albumu (UNIA) a potom z neho hrali len staré, dobré, odskúšané veci. Pri songoch ako Tallulah alebo Fullmoon, Tony ani nemusel spievať, keďže ich spolu s ním spivali všetci prítomní.

Nakoniec však kapela sa odpratala do zákulisia a fanušíci začali skandovať "Zugabe", čo jak som si domyslel znamená prídavok. Škoda však, že SONATA ARCTICA je z fínska a po nemecky nevedia, čiže Tony sa musel pýtať či teda po nich vlastne chceme, aby zahrali ešte niečo ďalšie. Behom tejto prestávky, ktorú si kapela dopriala Tony použil svoje zabávčské schopnosti a začal bubnovať na divákov, z čoho nakonec vzniklo We Will, We Will Rock You s Tonyho vokalmi, do čoho sa pridala celá kapela a koncert pokračoval.

Zahrali ešte tri songy, medzi nimi aj Don't Say a Word a bolo po koncerte. Ich nový gitarista ma trošku zaskočil, keď dvihol svoju gitaru do vzduchu so slovami "Do you want this guitar?". Myslel som si, že sa ju chystá rozmlátiť o zem a kúsky hodiť divákom alebo niečo také, ale on ju len so slovami "Well, me too" schoval zas naspäť.

Behom celého koncertu sa nám nikomu nepodarilo chytiť ani jedno brnkátko ani paličku, čiže proste smola, aj keď Magamanovi sa podrilo ukorostiť kúsok so setlistu.

Proste super koncert

 Blog
Komentuj
 fotka
magaman  23. 11. 2007 22:58
Yeeeah Stovko napisal super blog o tom maximalne genialnom koncerte. Ja asi uz nenapisem, kedze nechcem plagiatorovat aaa v mojej fotogalerii coskoro pripudne fotka mojho uzasneho ulovku
 fotka
tuba  23. 11. 2007 23:38
nepoznam ani z pocutia ale po tomto blogu sa urcite budem chciet kus o tom inforomovat



inak sa mi paci akostylizujes vety neviem proste vysvetlit co sa mi na tom paci hadam pochopis
 fotka
ygor  24. 11. 2007 00:27
Ou jeee vyzera ze bolo dost dobre
 fotka
desiree  24. 11. 2007 01:02
Hmm... vyzeralo to fakt super. A je to pekne napsiane, ale to ani nemusim hovorit...



A tusim sa pozriem na Sonatu Arcticu...
 fotka
lillliana22  24. 11. 2007 08:26
Hmmm tri skvele skupiny a jeden skvely blog to mame do kopy: Najlepsiu kombinaciu na svete
 fotka
mato63  24. 11. 2007 12:11
Velmi pekny blog,velmi dobra hudba.
 fotka
ing.-fijok  24. 11. 2007 12:59
a ja som tam tak velmi chcel ist nuz, snad nabuduce, alebo Wacken 2008
 fotka
mayo  24. 11. 2007 13:57
Super



len vobec neviem o kom tam vlastne pises
 fotka
arya  24. 11. 2007 16:50
taketo nieco som ocakavala od magamana, ze mi naopise ked som sa pytala ako bolo ok, ticho závidím a zaliezam do brlohu
10 
 fotka
ronny  27. 11. 2007 16:05
Mmmm skvele citanie. taketo zazitky veru stoja za to
11 
 fotka
sayre  29. 11. 2007 21:39
vyzera byt celkom dobry koncert hehee najlepsi bol ten esbeeskar ktory ti chcel lopnut kofolu haha ale si mu to natrel
12 
 fotka
tashira  4. 1. 2008 15:09
ja som bud lubňa alebo nevem co..ale ani na koncerte som este nikdy nebola
13 
 fotka
kamili0  21. 3. 2008 11:13
To som ani nevedel, že bol taký koncert. Aj tak by som asi nešiel. Užijem si ich na Masters of Rock

Odpoveď na skrytý inzerát, to chce iba tréning
14 
 fotka
mujarca  10. 4. 2008 08:35
koncert sonaty..to je môj sen absolútny..raz keď budem veľká a zrelá tak aj ja sa dostanem
15 
 fotka
jerry483  17. 8. 2008 19:10
ty si bol na Epice??? : disappointed: ja sa rozplačeeeeeeeem ja ich milujeeeem
Napíš svoj komentár