Neviem spať a napadol mi námet na blog. Asi to nebude nič extra a určite tento blog nebudú čítať masy, ale napadlo mi, že to sem dám a že sa zdôverím Svetu.

Teda život, človek si žije svoj život... prirovnal by som to celé k niečomu neobvyklému, čo by normálneho smrteľníka nenapadlo, prirovnal by som ho ku klinovému remeňu.
Áno, život je ako klinový remeň a ľudia sú ako remenice viac, či menej omotané tým remeňom. Stále je jedna remenica, ktorá to celé roztáča.
Boh, osud, vesmírne sily nazvime TO akokoľvek sa stará o to, aby sa remeň otáčal a aby mal život smer. Niekedy rýchlejšie, niekedy pomalšie a pokojne... niekedy sa na chvíľku zastaví. Buď ako buď ľudia ako remenice sú nútené točiť sa s remeňom a neostáva im nič iné, ako robiť to, čo sa od nich očakáva.
Áno, niekedy sa stane, že sa remenica zadrhne, napríklad alternátora a vtedy to nepekne píska, alternátor nedobíja ako by mal a buď sa s tým niečo urobí, alebo sa časom prederie remeň, alebo zhorí alternátor. Potom je čas opravy, nápravy života a potom zas všetko pracuje ako má.
Niekedy sa taký jedinec môže dostať z toho kolotoča von, ale zas ako súčiastka väčšieho stroja skončí v kolotoči niekde inde, alebo na vrakovisu (dejín) ako nepotrebný materiál oxidujúci niekde za plotom.
Záleží na ňom, či si dá povedať a nechá sa opraviť, alebo mu bude lepšie samému medzi inými súčiastkami.
Ďalšou možnosťou je skončiť na vrakovisku (dejín) a zapadnúť prachom do času, keď si niekto víťazoslávne spomenie na NIEKDE uloženú súčiastku, ktorá nie je zlá, len nejaký čas stojí a šlo by to s ňou (myslené žargónom automechanikov je použiteľná a dobrá, teda vhodná na namontovanie a ďalšie použitie) a vtedy má svoju druhú generálnu šancu dokázať, že za niečo stojí a prežiť zbytok svojho ušmudlaného života ako "tá rároha, ktorá nielen že pracuje, ale pracuje výborne" a mašinka spokojne pracuje ďalej.

Iná, podobná vec je, keď sa vymení samotný remeň. Starý nevydržal tempo života motora, rozhodol sa opustiť svoj zdanlivo večný kolobeh a pretrhnúť niť cyklicky sa opakujúcich otočiek okolo remeníc, kladiek a napinákov.
Povolia mu nervy, potom hneď v zápätí kordové vlákna a tenká gumená "koža" pôjde srať (zas ten žargón, nie je potreba vysvetliť, čo to asi môže znamenať).
Vtedy súčiastky vymenia svoj kolobeh života za iný, nový, zdanlivo rovnaký, no po novom zubový, ktorý je moderný a vydrží viac. Točia sa spokojne a šťastne ďalej, niekedy pokojne aj väčšími otáčkami, lebo remeň im to dovolí a ich Svet je zas krásny.

Tie remenice, teda ľudia a ich život sa točia vo svojom kolobehu po celý svoj život, kým neskončí samotný motor. Ten keď je hotový, tak je hotový a bodka. Už je iba na vyššej moci, či pomôže generálka, alebo je to koniec konca a svet týchto remeníc je úple a definitívne k kýbli.

No a na kom to všetko závisí? No predsa spomínaná vyššia moc, tá sila, ktorá určí, kedy motor pracuje a kedy nie, ako pracuje, ako rýchlo sa točí, čím ho nakŕmi a ako sa o neho stará spolu aj s remenicami, kladkami, napinákmi a remeňom...
Človek... tá vyššia moc, ku ktorej všetky súčiastky vzhliadnú, keď niečo nieje v poriadku a niekedy len tak pre istotu sa príde pozrieť človek sám, či jeho malý svet pod kapotou cvrlíka svoj život bez zádrheľov.

Ale povedzme si na koniec rovno... aj ten človek je súčasťou väčšieho a komplexnejšieho stroja zvaného SVET a aj to musí niečo riadiť... a čo riadi to, čo riadi tento Svet?

 Blog
Komentuj
 fotka
hovado  12. 7. 2011 00:53
mňa by fakt zaujímalo, kto si tento blog prečíta celý a nestratí sa v ňom



vôbec ma zaujíma, kto ho vôbec čítal...
 fotka
marttina  12. 7. 2011 00:59
soorry snazim sa, ale prva veta a nedokazem to. mozno zajtrra
 fotka
marttina  12. 7. 2011 00:59
pardon prvy odstavec nee veta
 fotka
hovado  12. 7. 2011 01:02
@marttina



Tak čítaj zajtra... aj dnes ráno pokojne
 fotka
zajko30  12. 7. 2011 01:05
to je tvojimi očami videné, mojimi je to, že všetko je márnosť nad márnosť a všetko stojí za hovno.............a nakoniec kto to riadí?, no predsa ľudia a tak to aj vypadá..........filip
 fotka
najivna  12. 7. 2011 01:08
necitala som to ale chcem povedat ze prvykrat som precitala o zivote ocami moralistu, potom moslima a teraz mentalistu
 fotka
hovado  12. 7. 2011 01:10
@najivna teda nie som sám, čo už skoro nevidím na oči
 fotka
marttina  12. 7. 2011 01:22
budem asi az zajtra, uz dnes len do postele
 fotka
depropex  12. 7. 2011 01:23
mne sa to páčilo celkom som v tom ostal nestratený



a kto to riadi ? no predsa riadenie, posilovač riadenia a volant ! to také základné veci nevieš ?!
10 
 fotka
ohcysp  12. 7. 2011 10:00
ja som to tiež prečítala , zaujímavá myšlienka, ale keďže som ten najnetechnickejší typ tak som mala problém celkom si predstaviť nejakú remenicu
11 
 fotka
bewka  12. 7. 2011 12:13
dobré to je dobrá myšlienka prirovnať život k tomu Miško
12 
 fotka
wicki  12. 7. 2011 14:54
@ohcysp Ja som mala ten istý problém
13 
 fotka
hovado  12. 7. 2011 16:10
@wicki @ohcysp to je také koliesko proste...
14 
 fotka
wera55555  14. 7. 2011 17:39
prečítala som si to celé, moc som presne nevedela čo je čo a čo tým myslíš, ale akosom čítala ďalej pochopila som to dobré
15 
 fotka
antifunebracka  7. 9. 2011 22:23
tvoje metafory su originalne sta auto, ktore preslo KO☺
16 
 fotka
hovado  16. 9. 2011 22:45
@antifunbracka ďakujem, ale niektoré autá prejdú cez KO pofidérnym spôsobom...
Napíš svoj komentár