Uvedomila som si, že som hladná. Proste to na mňa prišlo, taký vlčí hlad, pri ktorom vám zoslabne telo. Keď som už na sebe nemala prikrívku zostala mi zima, pretože moje oblečenie pozostávalo iba z trička a voľných gatí, v ktorým som spávala ešte doma. Vyšla som von zo stanu. Z príjemného prítmia na mňa vyskočila slnečná žiara a výhľad bol ako z dovolenky, so zelenou lúkou a belasým nebom. Škoda, že sa to nedalo povedať aj o pozadí stanu Stanov tam totiž bolo asi desať, všade bolo blato a ľudia pobehovali všetkými smermi.

- Podáva sa obéééééd!! - ozval sa prenikavý hlas pri jednom z bielych stanov. Koľko len už ja mám šťastia, jeden by nebol povedal. Možno sa to dá nazvať zhoda náhod, premýšľala som. Dotackala som sa k stanu kde sa hemžilo dosť ľudí a uvidela som tam moju známu, tú sestričku myslím. Podišla som k nej a opýtala som sa:
- Už je zajtra? - hodila som na ňu smutné očko. Ona sa usmiala a odvetila:
- Keď sa naješ, tak už bude - Hneď mi bola sympatickejšia.

Išla som sa teda hneď najesť. Teda ak sa tá poživeň dá nazvať jedlom, ktoré ľudia roznášali aj pacientom. Prvým chodom bola repová polievka, v ktorej plávali asi dva kúsky zemiačika a zvyšok bo len repový vývar. Druhým chodom bolo len opečené mäso z nejakej konzervy. Všetko v malých porciách, z ktorých sa nikto nemohol poriadne najesť, ale aspoň na hlad som mohla zabudnúť. Už spokojnejšia som sa vrátila za sestričkou, ktorá na mňa očividne už predtým myslela.

- Viem čo by si mohla robiť - s nádejou sa na mňa pozrela - vidím, že si ochotná a máš naozaj úprimnú tvár. Bola by som rada, keby si kŕmila pacientov, mnohí na to nemajú nervy a ja zase čas. Dúfam však, že na to budeš mať žalúdok, pretože tí pacienti, ktorí sa nevedia najesť zväčša nemajú ľahkú diagnózu. Dúfam, že ma chápeš.
- Pravdaže - začala som sa cítiť dôležitejšia a šťastná, že budem mať kontakt s ľudmi, teraz naozaj potrebujem komunikáciu - ja....budem rada - dodala som.
- Inak, hovor mi Emma, myslím, že nie som až tak stará - zase ten úsmev
- Nie , to asi nie. Ja som Elizabeth, Liz, teší ma - a úsmev som opätovala.
Človek by sa úsmevom nemal brániť, podľa mňa je to tá najkrajšia komunikácia medzi ľuďmi a v ťažkých časoch pomáha liečiť srdiečka.

To moje sa však práve otriasalo v búrke, pretože som uvidela Tobiasa ako podopiera Abbie a s úsmevom sa na ňu pozerá jeho bledosivými očami.

 Blog
Komentuj
 fotka
1ivanushka1  16. 9. 2010 21:00
super ďalší diel si prosím
 fotka
onaj123  27. 6. 2012 10:07
Ja si to všetko živo predstavujem aj to že som tam nevyliečiteľne chorý ako pacient.

A pôsobí to na mna všetko autosugestívne depresívne. Ja lekárom by som alebo sestričkou

ani opatrovateľom by som nemohol byť. Sám na sebe znesiem akú koľvek bolesť a vydržím ju!

Ale keď to vidím alebo počujem o druhom? Tak ma všetko viac bolí ako toho pacienta!

Tak takéto články nehnevaj sa ani nebudem hodnotiť! Vidieť že blog je dobre napísaný

keď vzbudzuje vo mne také pocity ale " No koment"
Napíš svoj komentár