Dnes sa zamyslíme nad problémami detí v Afrike. Keďže sami viete aké problémy tie deti majú tak ich tu nebudem vypisovať jeden po druhom. Vypíšem len tie základné a niečo si o nich povieme. tak poďme na to.

1) - Hlad - Je už dlhodobo známe že deti v Afrike sa nemajú najlepšie že si tam nemôžu dovoliť jesť čo sa im zachce že si zrovna vyberať nemôžu a jedia len raz maximálne dva krát denne. Zomierajú tam na dehydratáciu či na nútenú diétu niesu ako my jeme si čo chceme a kedy chceme ( ako už bolo spomenuté v prvom článku ). Toľko o hlade.

2) - Chudoba - Chudoba sa týka nie len detí ale bohužiaľ každého jedného človeka v určitom úseku Afriky. Preto sem teraz hodím nejaké čísla a fakty ktoré som si vygooglil a ktoré zrejme ľudí nezaujímajú a preto aspoň dúfam že vás to aspoň trocha ohúri. Takže :

ROK POČET ĽUDÍ ŽIJÚCICH V ÚPLNEJ BIEDE
1985 → 100 miliónov
1990 → 216 miliónov
2000 → 304 miliónov

Vedele ste, že
...každé 3 sekundy zomrie jedno dieťa?
...každých 5 minút zomrie jedno dieťa od hladu?
...každý večer ide do postele 830 miliúnov ľudí hladných?
...v Afrike je dosť vody pre všetkých, problém je, že nemajú peniaze na to, aby sa k nej každý dostal?

3) - Choroby - Choroby je jeden z najväčších problémov v Afrike. Prečo? Myslíte si že je zložité sa vyliečiť s nejakej chrípky či angíny? Nieje!!! Ale v Afrike sa môže stať z obyčajnej chrípky aj niečo horšie. Dôvodom prečo je to v Afrike naozaj nebezpečné je že tam víruse mutujú a choroby sú tam oveľa nebezpečnejšie. Nemajú tam obyčajné choroby ale aj choroby ako napríklad Malária a pneumóniu a isteže aj iné.

V Afrike je tiež obrovská úmrtnosť novorodencov a matiek pri pôrode, sprevádzaná akútnym nedostatkom lekárov. Zdravotnícku starostlivosť robia zdravotné sestry alebo sociálne pracovníčky. Krčméry uviedol, že v napríklad v Ugande sú štyria gynekológovia, z toho dvaja zo Slovenska, v Etiópii robia zdravotné sestry aj cisárske rezy.

 Blog
Komentuj
 fotka
adka0416  16. 2. 2011 10:55
fakt je to smutné...
 fotka
munchausen  16. 2. 2011 20:07
Kedysi tu boli obavy z preľudnenia Zeme. Ale už padli. Dnes je na svete niečo cez šesť miliárd ľudí. Tento počet bude stúpať do roku 2050, kedy sa populácia ustáli na desiatich miliardách.



Vieme, že matička Zem uživí dvojnásobok. V Afrike je možno dostatok vody, no na celom svete je dostatok jedla pre Afriku, no problém je s jeho doručením. Často sa stáva, že humanitárnu pomoc prepadnú kriminálnici, aby potom mohli hladných a biednych ľudí ničiť konzumným terorom.



Problémom je aj veľký počet detí chudobných rodičov a rozšírenie AIDS. Tento fakt ale nie je možné vyriešiť rozdávaním prezervatívov.



Bývalý šéf centra pre výskum AIDS sa vyjadril, že odkedy sa začali v Afrike rozdávať kondómy, počet chorých na AIDS neklesol, ale naopak, stúpol. V Afrike je potrebná osveta, o okrem antikoncepcie im je treba čosi povedať aj o abstinencii.



Afrika nie je problémom len OSN, EÚ, či UNICEF. Všetko nemôžu vyriešiť charitatívne organizácie. Ja môžem mať túžbu nakŕmiť bezdomovcov v našom meste. Ja môžem vytvoriť plán, ako na to, no ak vyhlásim zbierku a nikto mi nedá ani Cent, neurobím zhola NIČ.



My všetci si musíme uvedomiť, že problém Afriky sa nás týka. A nie spôsobom, že raz za čas hodíme nejaké to Euro do pokladničky UNICEF-u, či charity.



Musíme sa znova oboznámiť so slovom sebazápor (prečo mi ho tu podčiarkuje vlnovkou, také slovo EXISTUJE, len ho my nepoužívame!). Nekúpim si niečo, na čo mám chuť. Pri každom nákupe si odmietnem dopriať jednu zbytočnú vec, ktorá by ma potešila a peniaze za ňu odložiť nabok. Na konci mesiaca ostaneme prekvapení, koľko sme ušetrili. A pri najbližšej zbierke na charitatívne účely... Šup s tým do pokladničky.



@heatrow

Z googlu by som nečerpal. Väčšinou Ti tam vyhodí bludy z wikipédie, ktoré môže napísať expert na sociologické vedy, ale aj bača z Vyššej-Nižšej. Skús radšej čerpať z nejakého vierohodného časopisu (vierohodný vylučuje Plus Sedem/Jeden dní/deň, Nový čas a pod.). Najlepšie sú odborné časopisy, dostupné aj na internete zdarma.
 fotka
heatrow  16. 2. 2011 20:11
@munchausen oki rada do budúcna teda to zajtra
Napíš svoj komentár