Dieťaťu nezáleží na tom ,v akom kočiari sa vozí, ale na tom, kto ho tlačí

A. de Saint – Exupéry
ÚVAHA

Je úctihodné, že rodičia sa o svoje dieťa v dnešnej dobe dokážu dostatočne dobre postarať a finančne ho zabezpečiť no zároveň ponúkajú lásku a všetko, čo k správnym a milujúcim rodičom patrí.
Je však zahambujúce, že stále existujú existujú i rodičia, ktorí bezpodmienečne trvajú na drahých odevoch svojich bábätiek, alebo mu doprajú čo najlepšie vzdelanie stovky kilometrov od rodiny už od útleho veku na úkor detských prehreškov a láskyplných pohladení, ktoré sú tým, najúčinnejším liekom na akúkoľvek ranu. Deti totiž život vnímajú inak. Inak, ako my. Ich ozaj zaujíma, prečo Macko Pú pečie palacinky a prečo je tráva zelená.
Oni, sa nehanbia opýtať sa prečo.
Je pre mňa ťažké opísať všetky názory a pocity, ktoré zdieľam, ktoré som mohla nadobudnúť v konkrétnych situáciách, no zároveň je to výzva a je v mojom záujme priblížiť sa k tejto problematike čo najbližšie. Už len kvôli deťom. Koľkokrát sme mali možnosť stretnúť sa s rodičmi, ktorí nedbali o to, či sa ich dieťa dostatočne často usmieva, či mu nechýbajú aj iné, ako len materiálne veci ?
A či už to bolo vo filme, knihe, alebo v skutočnosti, je to rovnako veľmi zarážajúce. Veď predsa práve dieťa je to, ktorému na peniazoch záleží najmenej, respektíve vôbec. Ono si len chce kotúľať loptu a bezdôvodne sa pritúliť k niekomu, kto má ozaj rád. Dieťa sa nepotrebuje pohybovať v prepychu a značkovom svete. Je to len najvrúcnejšie objatie, ktoré nestojí nič a znamená tak veľa. Má tak vysokú hodnotu , veľkú moc a nenahraditeľnú hodnotu i miesto v živote každého z nás. Toto je to nepredajné bohatstvo, ktoré možno nikdy nebude značkové no vždy bude v móde a preto je najvyšší čas vyzvať peniaze milujúcich rodičov aby sa začali svojim deťom venovať ľudsky. Nemyslíte?
Rodičia majú deti a deti majú rodičov. No predsa nedokážu vkročiť na tú správnu cestu života. Tak veľmi by som chcela pomôcť a zmeniť tento pomýlený svet. Sama však nezmôžem nič a preto je len na nás, budúcich rodičoch ako sa zachováme a či našim deťom poskytneme to, čo ozaj potrebujú. A verte mi, budem robiť všetko pre to, aby si raz moje dieťa povedalo „ Mám milujúcich rodičov a krásne detstvo“ pretože niekedy je málo, viac !

A.H.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár