Dnes som bol na koncorocnej skolskej diskoteke v Relaxe v Trnave. Bolo tam paradne, tancoval som, bavil som sa, proste bola parada (aj ked chvilu trvalo, kym som zacal tancovat, lebo ja to neviem, ale nakoniec predsa nejak...). Nakoniec som si ale uvedomil, ze mi nie je az tak ukradnute, ze z tej skoly navzdy odchadzam. Prave tie diskoteky patria medzi veci, ktore mi budu chybat.

Este prednedavnom som sa smial vsetkym narazkam na to, ako niekomu bude nieco chybat a hovoril som, ze som stastny jak blcha, ze odtial padam a ze mne teda urcite nic chybat nebude. No nieco predsa.

Bude mi chybat to nechutne nemocnicne prostredie a cistota chodieb a tried novej budovy Gymnazia Jana Holleho v Trnave, budu mi chybat tie posledne piatkove hodiny, cez ktore sme prakticky uz len cakali na vikend, budu mi chybat tie prestavky dodavajuce silu zvladnut dalsiu neskutocne dlhu a nudnu hodinu, budu mi chybat spoluziaci, ku ktorym som v podstate citil odpor, ako aj oni ku mne, ktori ma cele roky ponizovali a strapnovali, ktori avsak nakoniec boli celkom v pohode a ku koncu som uz pomaly zacinal chapat ich humor.

Bude mi chybat p. prof. Benedikova - nasa triedna profesorka, ktora ucitela tak nepopularne predmety ako je chemia a biologia, ktora bola k nam tak mila a starostliva, ktora pre nas tolko spravila. Bude mi chybat p. prof. Gunisova, jedna z mjich oblubenych profesoriek, ktora nas 4 dlhe (ale vlastne kratke, ved teraz sa mi zda, akoby len vcera som prvykrat vkrocil do skoly) roky slovencinu a nemcinu (vlastne niec tak celkom, lebo bola v nemocnici a vtedy sme mali ucitelku z inej skoly, myslim ze to bolo jeden rok a nemcinu nas jeden rok ucil iny ucitel, ktory nas v podstate nic nenaucil) a ktora ma nechala zmaturovat zo slovenciny a dost mi pri maturite pomohla. Bude mi chybat p. prof. Vanekova, ktora ans tri roky ucila matiku a myslim si, ze celkom dobre, budu mi chybat jej suche pokusy o humor, jej narazky na niektorych mojich spoluziakov a ktora mi takisto dost pomohla pri maturite z matiky a nechala ma zmaturovat. Bude mi chybat p. prof. Banova, ktora nas prakticky ucila len jeden rok geografiu (v 2. rocniku), no ktora bola tak "v pohode" na seminaroch z geografie a prakticky zmaturovala za mna . Bude mi chybat p. prof. Jozko Ilavsky, ktory nas sice ucil len prvy rocnik matiku, no myslim si, ze je to ten najlepsi profesor na svete. Vsetci sme ho mali radi a vazili sme si ho a moc nam chybal, ked nas od druheho rocnika vyssie neucil. Bude mi chybat mila a pohodova p. prof. Hrobarova, ktora nas ucila anglictinu a ktora nestresovala a nenervovala jak ine ucitelky. Hodiny s nou boli uplne v pohode, hoci niekto sa stazoval, vraj nic nenauci a stale odbocuje o temy (co bola mozno scasti trochu pravda), no mne sa jej hodiny a celkovo jej sposob vyucby celkom pacil. Uvedmil som si, ze predsa mi to vsetko bude chybat.

Zyvkol som si na skolske chodby, ked pojdem na novu skolu, co ak sa stratim? Bojim sa. Zvykol som si na v podstate jednoduche a lahke zvladanie uciva. Co ak to na novej tazsej skole nebudem zvladat? Bojim sa. Zvykol som si na pohodlne dochadzanie autobusom do skoly vo vzdialenosti 15 km. Co ak sa pri dochadzani na intrak stratim? Co ak budem na intraku zazivat muky v dosledku sikany? Bojim sa.... Bojim, bojim, bojim. Bojim sa vela veci...

Tak velmi mi bude chybat moj stary dobry gympel.

 Blog
Komentuj
 fotka
mirkova  29. 6. 2010 08:44
presne si vystihol moje myšlienky spred dvoch rokov.... aj ja som chcel z GJH čím skôr zmiznúť a teraz by som sa tam hneď vrátila - človek nevie, čo má, kým kým to nestratí
 fotka
kaylee  29. 6. 2010 09:50
presne takto som si pripadala ked som sla na strednu 220 km od domu. zvladnut sa da ked sa chce a z hroz stratenia sa bude 3 mesiace nato oblubena historka /aj ja mam taku ja som sa v BA stratila hned uplne prvy den/ a v 20 rokoch su uz ludia na sikanovanie pomerne vyspeli. pripadne sa naucis branit. ale nakoniec to bude urcite v pohode a ver ze nie si sam ktory sa takto citi
 fotka
stage  29. 6. 2010 11:24
áno, prvý záchvev nostalgie, ktorý bude rokmi stále viac a viac silnieť. Dokonca si možno raz povieš, že to boli najkrajšie roky tvojho života (to ti ale neprajem, to by bolo smutné).

a výška? tam už každý kope sám za seba, kolektív slúži len na spoločné zvládnutie prekážok, to už nie je to pravé (samozrejme aj tu sa nájdu výnimky)....a myslím, že šikany sa na VŠ báť nemusíš.
Napíš svoj komentár