Viete čo by mňa zaujímalo? Ako ste vedeli či budete s daným človekom šťastný keď ste sa napríklad zasnúbili alebo sa rozhodli splodiť dieťa. Či ste sa nebáli nedostatkov a zlých vlastnosti druhého o ktorych ste vedeli. Ako ste vedeli že je ten pravý?
Mal by si toho človeka asi dostatočne spoznať najprv, potom vieš. Tráviť spolu čas, žiť spolu, prejsť si dobrým aj zlým. Žiaľ dnešné vzťahy sú dosť plytké a ľudia sa berú, plodia deti a rozvádzajú ako na bežiacom páse. Nevydržia spolu 24hod. Neviem či to je ale pre teba uspokojivá odpoveď a vlastne ani neviem či je to to čo som chcela povedať.
Ved nedostatky a zle vlastnosti, o ktorych vies, su pre teba asi akceptovatelne, ak aj napriek nim s tym clovekom si
Podla mna sa to neda jednoznacne povedat (a ani si nikdy nemozes byt na 100% isty, aj ked si to zelas). Potrebujes mat asi nejaku inu/predoslu skusenost, na zaklade ktorej vies porovnat a zhodnotit, ci sucasny partner je lepsi, kompatibilnejsi, vyhovujucejsi. A tiez s nim musis prekonat nejake kriticke zle situacie, aby si vedel/a, ci si dokazete byt jeden druhemu oporou, ci si v pripade problemu proste jeden nepovie, ze sorry toto nedavam, papa cau.
No a tych “pravych” moze byt v konecnom dosledku viac, urcite neexistuje na celej planete len jeden jediny clovek, ktory to vsetko splna, takze je to aj o vedomom rozhodnuti, ze prave tento jeden je ten jeden a budem ho nazyvat pravym 🤷♀️
Proste som videl, ze je to pricetna, inteligentna, uspesna, atraktivna, sebavedoma zena schopna sebareflexie vidiet aj vlastne nedostatky a zlyhania a pracovat na nich, tak som si povedal, ze lepsiu uz asi nenajdem.
asi v živote nemôžeš mať 100% istotu ale máš na výber 3 možnosti:
1. nebyť nikdy s nikým
2. risknúť to a trápiť sa, že či sa niečo nestane
3. risknúť to a netrápiť sa
no a riskujes to podla toho, ako toho človeka poznáš. Či ti je s ním fajn teraz, aké sú jeho vlastnosti, životná cesta (doteraz aj plány), proste to, čo vieš zistiť teraz.. snažíš sa toho nazhromaždiť čo najviac a potom predvídať
Ja na takéto rozhodnutie potrebujem strašne veľa času, čo málokto chápe. Potrebujem toho muža totiž vidieť v rôznych situáciách, vidieť ako ich rieši, ako sa zmieruje s tým, čo sa mu ne/deje. Ako funguje v spoločnosti, ako sa správa k iným ľuďom.. Pre mňa je toto asi milión hodín stretnutí a rozhovorov. No a najdôležitejšie je aspoň rok - dva spolu aj naozaj bývať a riešiť také tie divné veci, čo nastávajú v domácnosti, čiže ak sa vieme na všetkom dohodnúť a fungovať, potom si viem aj povedať, že áno, toto je on a s ním chcem navždy byť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Podla mna sa to neda jednoznacne povedat (a ani si nikdy nemozes byt na 100% isty, aj ked si to zelas). Potrebujes mat asi nejaku inu/predoslu skusenost, na zaklade ktorej vies porovnat a zhodnotit, ci sucasny partner je lepsi, kompatibilnejsi, vyhovujucejsi. A tiez s nim musis prekonat nejake kriticke zle situacie, aby si vedel/a, ci si dokazete byt jeden druhemu oporou, ci si v pripade problemu proste jeden nepovie, ze sorry toto nedavam, papa cau.
No a tych “pravych” moze byt v konecnom dosledku viac, urcite neexistuje na celej planete len jeden jediny clovek, ktory to vsetko splna, takze je to aj o vedomom rozhodnuti, ze prave tento jeden je ten jeden a budem ho nazyvat pravym 🤷♀️
1. nebyť nikdy s nikým
2. risknúť to a trápiť sa, že či sa niečo nestane
3. risknúť to a netrápiť sa
takže tak no