noo pravee som si naliala alkohol a rozmyslam či mam zapit nejakymi liekami..haaaa mna to tu uz nebavi viem ez to bude horsie a horsie ...alee sa bojim nieco take spravit!! mavate niekedy taky pocit nikdy nebudete stastmy a pocit uzkosti ?? zomrel vam nei
no ahoj...tak je mi luto,ze ti zomrel brat..ale ty si nazive...tak nerozmyslaj nad smrtou..aj mne sa velakrat zivot zdal tazky..a nemala som chut tu byt..ale nikdy by som si na zivot nesiahla!!je predsa to jedine, co mas..ak prides o zivot, potom uz nebude nic...samozrejme,ze este nejaky cas budes citis smutok...no ten postupom casu pominie.. a zivot sa vykrystalizuje...uvidis..raz budes stastna,ze si tu ..
no tak utopiou nic nezmozes prave pridas dasli problem palenku. Dost sa nicis, mala by si sa postavit na nohy, urcite by tvoj brat nedovolil aby si sa takto trapila a robila toto co robis. trapenim mrtveho nespasis a predovsektym slzamy nic nezmozes. jedodnucho sa treba postavit a ist dalej. Len sedim a sedim a neurobis pre to nic. Ak mas fakt velek problemy tak zajdi aj za psychologom, vsak to nie je hamba. Predovsetkym si nenahovarat, ze to nejde. jednoducho bojovat. Toto nie je az taky velky problem. kebyze to trva rok pochopim ale tri roky je uz dost dlha doba.
Mala by si sa dacomu venovat, sportu alebo vymysliet daky program, ist s partiou vonka a jednoducho sa snazit navratiti do svojho zivota ako pred tym.
taketo nieco zazivam aj ja ,kazdy si mysli ze nedokazem byt co by len ani smutny len ako pridem domov som uplne iny clovek,pred 3mesiacmi mi zomrel starky vtedy to bolo dost tazke ale nakoniec som to nejako prezil,a alkohol nic nevyriesi a smrt takisto...tak sa o nic nepokusaj !!! skus si najst niekoho kto by ta dokazal urobit stastnou(daka kamaratka,chlapec alebo aj neviem ... ) Drzim palce a verim ze raz budes ststna
je to strasne ked ti zomrie niekto blizky,konkretne tebe brat.jasne si smutna,nechce sa ti z toho zit.ale musis verit,ze to prejde.raz urcite.jasne nemozes byt stastna ked ti z tvojho zivota odisiel niekto taky,ale ver,ze keby si skoncila so zivotom,nic by si tym nedosiahla.a nechces predsa urobit tvoju rodinu este viac nestastnou aj z tvojej straty?teraz potrebujete vsetci jeden druheho,aby ste to prekonali.aj ked to bude mozno este nejaky cas trvat...
nezabudnime na minulosť, ale žime pre budúcnosť....tvoj brat určite nie je nadšený že sa takto trápiš. Myslíš si, že keby to mohol vidieť, tak by bol rád, že sa takto kvôli nemu trápiš ? smútiť treba, ale bud rada že ty si tu, ty žiješ a to si musíš uvedomiť...blízky ludia bohužial odchádzajú, to sa stáva ale to je kolobeh života, a nemôžeš sa nad tým tolko trápiť. Nezabúdaj na brata, ale v prvom rade nezabúdaj na seba. alkohol problémy nerieši, samovražda tiež problémy nerieši, ani drogy problémy neriešia....to všetko sú nezmysli...musíš sa zmieriť s tým že tvojho brata už neuvidíš a musíš pokračovať vo svojom živote....budem ti držať palce aby sa ti to podarilo.
viem ako sa citis ja som prezivala toto iste nic ma nebavilo,nemala som chut ani sa s niekym o tom rozpravat lebo nikto nevie ake to jee az kym sa nieco take nestane ale stale sa neda trapit ani vycitat si to. zivot je uz raz taky raz si hore a raz dole. nikdy nevies co sa moze stat? a potom ze Boh je spravodlivy a dobry ked by bol spravodlivy tak by nnieco take nedopustil!!! tvoj brat ostane navzdy v tvojom srdci a urcite by nebol rad ked by vedel ze najradsej by si riesila problemy s alkoholom a liekami
Nebudem ti tvrdiť ,že život je krásny a mať takéto myšlienky je nenormálne. Po tom čo si si vytrpela je to prirodzené. Ale nemala by si sa sťahovať do ulity. Mala by si sa niekomu poriadne vykecať a poplakať si. Uvoľuje to stres a to je v tvojom rozpoložení veľmi dôležité. Nerieš to alkoholom a myšlienkami na únik. Lebo si to ešte zhoršuješ.
vies moja byvala spoluziacka prisla o ocina,ktory trpel rakovinou..a kamaratovi tiez umrel ocino ,ale kvoli autonehode.. a ked si na to spomeniem,ako mali to tazke ,snazila som sa im vtedy pomoct,ale zvlastne ze ta moja spoluziacka uz o tyzden to brala celkom v pohode,ostala take dievca vesele a doteraz stale blbne..a kamarat to tiez nejako prezil,preslo odvtedy uz 5 rokov a je to skvely clovek.. tak naco kvoli tomu zapijat lieky chlastom,skor to obdobie prezit,este ani nevies co ta moze cakat v buducnosti, koho stretnes a podobne.. zabit sa je to najhorsie co mozes spravit,si tu nato aby si zila a nie nato aby si sa zabijala..
ukončiť život???lieky a chľast???ale prosím ťa nemysli na blbosti máš pred sebou ešte celý život dievča...začni bojovať daj životu zmysel každý žije pre niečo aby potom v pokoji mohol zomrieť s vedomím,že tú svoju úlohu tu snáď splnil ty ju ešte len máš pred sebou tak sa nevzdávaj
ach.. myslim si,ze tie rady a komenty co ti sem ostatni pridali by si mala pocuvat..viem ake je to tazke,mne zomrel otec ,ked som mala 8 rokov..vies co to bolo ?? rodina sa na nas vykaslala,ostali sme uplne sami..a predsa,neuzavrela som sa do seba a neveris,aka som tomu rada..stala by sa zo mne troska a teraz mozem povedat ,ze zijem plnohodnotny zivot a moj zivot ma zmysel..a voes preco ? prave preto ,ze som to nevzdala !!
no ale alkohol ti to len znasobi... ale neexistuje rada ktora by ti pomohla... clovek ma svoj regeneracny system na tieto straty ale ci bude stacit alebo nebude je uz vec osudu.... musis si nechat cas a jedine co by ti mohlo pomoct je keby si ta vypocul niekto uprimny idealne najlepsia kamoska/kamos a super idealne niekto z rodiny.... drzim palce
@20
no tak to neviem ci to bolo spravodlive a ty to vies ? nikdo neni najmudrejsi na svete a iba som povedala svoj nazor to uz sa nikomu spovedat nemusim a uz vobec nie tebe povedal som z vlastnej skusenosti ake to je a nemam zmapovany cely jeho zivot?
a ty ano ked sa velice tak pitas ?
@22
no vidis to nepovedala som ci je to pre nu spravodlive , ale pre mna to urcite nebolo spravodlive iba som povedala svoj nazor tak co sa dotoho staras ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Mala by si sa dacomu venovat, sportu alebo vymysliet daky program, ist s partiou vonka a jednoducho sa snazit navratiti do svojho zivota ako pred tym.
Toto je fakt najlepší spôsob pomoci niekomu ... Ja tomu ozaj nerozumiem ...
A ty ako vieš čo by bolo spravodlivé?
Máš zmapovaný celý život jej brata?
no tak to neviem ci to bolo spravodlive a ty to vies ? nikdo neni najmudrejsi na svete a iba som povedala svoj nazor to uz sa nikomu spovedat nemusim a uz vobec nie tebe povedal som z vlastnej skusenosti ake to je a nemam zmapovany cely jeho zivot?
a ty ano ked sa velice tak pitas ?
Samozrejme, že neviem nič o jeho živote a preto tu nevykrikujem nič o tom, ako je niečo, o čom nemám šajnu spravodlivé alebo nespravodlivé ...
A neviem čo to má s nejakou tvojou osobnou skúsenosťou keď si povedala "ak by bol spravodlivý tak nič také nedopustí"
no vidis to nepovedala som ci je to pre nu spravodlive , ale pre mna to urcite nebolo spravodlive iba som povedala svoj nazor tak co sa dotoho staras ?