V meste je viac možností a miest zabaviť sa a spoznať nových ľudí. Na dedine sa zas každý s každým pozná a panuje tam pohoda , je tam menej stresu ako v meste ale ja by som na dedine žiť nevedela.
Na mňa by to bolo až príliš tiché prostredie a tiež by mi nebolo príjemné keby o mne každý všetko vedel.
Nehovorím že všetky dediny sú na jedno kopyto ale v mojom ponímaní je dedina taká ako som opísala.
suhlas na dedine je pekne ale nudne teda aspon na tej nasej kde ziju ludia jedine nad patdesiat rokov......ale zase je to dobre miesto na samotu..lenze celozivotnu..kelu s tym ja chcem ist spet do mesta
@kaylee ale na dedine sa nedaju chovat take poniky co kakaju duhu lebo tie poniky treba krmit farebnymi burizonmi a nie obycajnym senom jak tie dedinske
ja som dievča z mesta ,,,na dedinu nikdy!,,nič tam neni,,,napríklad potrebujem zo dňa na deň niečo kúpiť a v jednote to asi nepojde ,,,raz budem bývať v ňu jorku
odmalička žijem v meste, tak som zvyknutá, že mám všetko poruke...ale keď som bola malá som všetky prázdniny trávila hlavne na dedine u babky, no to je taká typická dedina že ani mladí ludia ani nič.. ale poznám jednu vedla TT, a tam je strašne vela ludí v mojom veku, tam mám partiu a majú tam minimálne 8 jazier takže v lete o stanovačky neni núdza
na dedine je viac klud a všetci ta tu poznajú a vedia o tebe všetko, čo je niekedy výhoda a niekedy nevýhoda Mne osobne sa viac páči bývať v meste, lebo tam mám viac kamošov a viac možností na zábavu
Ja som žila aj v meste a teraz žijem na dedine.. a fkat neviem čo je lepšie.. ja som si tak povedala že v buducnosti chcem mat byt v meste a domcek na dedine
V mese je výhoda, že si hocikedy môžeš zájsť do nejakého kina, máš tam omnoho viac zaujímavejších podnikov, viac druhov zábav a tá atmosféra..hmmm
a na dedine zas si v prírode, hocikedy si vybehnes do hor, je tam cistejsi vzduch, nie je tam take brutalne svetelne znecistenie tak v noci lepšie vidis krasne hviezdy
Kto chce dokáže si nájsť pozitíva pri oboch možnostiach...Bývam aj na dedine aj v meste...a bývala som dlhšiu dobu aj pri mori...kto chce sa asimiluje všade
do 10 som žil v meste a teraz bývam na dedine... asi sa mi tu páči viac teda myslím že určite aj keď dosť často nie je s kým ísť von, ale keď už je s kým ísť von, tak je aj kam ísť von, nie len si sadnúť niekam do baru a sedieť tam... ... no páči sa mi tu viac, aj preto, že tu bývam v dome
aj ja mame byt v meste a aj dom na vidieku alias dedina kde som častejšie ťažko povedať niekedy aj v oboch za deň ale je to dosť veľka dedina takže da sa tu kde isť hoci tu chodim len oddychovať a makať a v meste hmm tam mam najviac kamošov keďže dom sa kupil len pred paru rokmi z dlhej chvile
+dom. To je asi jedno z najväčších plus, strašne veľa miesta, pustím si doma vežu na plnú hlasitosť, spievam si na plné hrdlo a nikto sa nesťažuje, lebo to nikto nepočuje /aj sused si môže veselo hrať na bicie/
+záhrada a veľký dvor - môžem sa vycapiť s knihou v ruke na trávu a opaľovať sa a nikto na mňa nebude pozerať ako na debila, kebyže to urobím pred blokom
+čerstvý vzduch (v lete sú balkónové dvere a okná otvorené nonstop)
+kopa miesta na rôznorodé aktivity podľa chuti
+ľudia sú tu väčšinou otvorenejší
+keď sa nájde partia ľudí, tak to už je bordel potom... a hlavne o nejakej jednej, druhej ráno... nikto sa nejako nesťažuje na nočný kľud
-NUDA. A ak ešte nikto z kamarátov nie je doma alebo nemôže...
-klebety, veľa, často a občas obrovských rozmerov, ktoré vedia sakra znepríjemniť život
-nedostupnosť. Nič tu nie je, kiná, podniky, bary, diskotéky fuj grc samí dedinskí vypatlanci čo ledva SOU-čku dokončili... čo sa týka nočného života je do des a bieda... a ešte keď nemáš auto, autobus nad ránom nejde žiaden a si v riti
o čom je dedina? o pojebaných susedoch, senilných dementných dôchodcoch, ktorí sa nehanbia zobrať do huby každého a narozprávať o ňom kktiny ďalšiemu idiotovi, bez ohľadu na to, či je to pravda alebo nie. všetko čo k tomu poviem.
hahahhaa ..ma niektoré komenty rozosmiali ,ako sa tu ospevuje väčšinou dedina ..ja žijem na dedine odmala ..teda v prímestskej časti ...4 km od mesta ..ale výhodu v tom absolútne žiadnu nevidím !!! je blbý mýtus ,že je tu zdravšie ovzdušie ,alebo žeby ľudia boli k sebe priateľskejší ,alebo žeby nebodaj si pomáhali ...ako sa to traduje ...to je totálny blud !nevidím žiadnu výhodu v dedine ..a ani v meste ..mne sa nepáči nikde ,len pri mori ---na dedine sprostí (jemne povedané ,kedže nehreším) ľudia len ožúvajú každého ,staré babky hľadia a pohľadom prebodávajú každého čo i len trošku vybočuje z konzervativity dediny ,čerstvý vzduch -haha ,nechcite ma rozosmiať ..príroda ?aká ?lesy vyrúbané ,všetko zničené ,fabrika blízko nás ...mesto ?ešte horšie ....!otras oboje
ja zijem na dedine a som spokojna ..mesto mám blizko...a ked chcem niekam ist aspon sa prejdem ..mame tu peknu prirodu mam sa ist kam korculovat bicyklovat ist kam zo psom...niesu tu zapchy ani navaly ludí nevyhody mame dom a musime toho vela upratovat nemame vsetko po ruke....a mesto spina bordel...a tak je to tu vsetko spomenute
jednoznačná výhoda bývania na dedine je asi tá blízkosť prírody.
ak niekto žije v dome s veľkým dvorom a záhradou, tak aj to súkromie, ktoré v panelákoch nie je. ale o tom by sa dalo už v dnešnej dobe polemizovať, lebo dosť ľudí žije na dedinách v bytovkách alebo v nových domoch, ktoré sa stavajú veľmi blízko seba, lebo pozemky niet a sú drahé, takže tá výhoda súkromia sa stráca.
nevýhod je viac, napríklad to, že väčšina obyvateľov dediny pracuje alebo študuje v meste, takže problémy so cestovaním, či už kvôli tomu že vlaky a autobusy sú obmedzené alebo v prípade dochádzania autom náklady na benzín a čas kým sa človek dostane do práce alebo školy.
potom aj to, že človek nemá v blízkosti predajne, služby, kultúru.
a pre mladších, ktorí nie sú úplne stotožnený so spôsob žitia na vidieku je aj nevýhoda v tom, že každý sa stará o toho druhého, vznikajú rôzne klebety a podobne.
zijem na dedine a nevymenila by som to..verte mi, nie je nic lepsie jak to, ked si v lete vyjdem na dvor,ked sa mozem prebehnut bosa po zahrade, natrhat si zo vsetkeho, na co mas chut... mozem sa na vlastnom dvore opalovat a vylihovat cely den na slnku a nikto na mna necumi, ked sa mozem od rana kupat v jazere, netlacim sa dakde na kupalisku , kde su tisicky ludi, aa potom vecer..daktori si povedia, ze na dedine nie su ziadne moznosti, niet kde vyjst, no hej, je pravda,ze tu to je kusa obmedzene, ale nevymenila by som to, vecer, ked si lahnes na horuci asfalt, ziadne auta na teba netrubia a kdesi daleko pocujes zvuk kombajnu, vsade vonia pokosena trava...Boze, uz by som chccela letooo.. xD
Neviem kde ty žiješ, ale nie každá dedina je ako tá tvoja. Tí ľudia čo to písali tiež žijú na dedine, takže to, že ty máš z toho negatívne dojmy nemusí byť každého vec.
Ja tiež bývam od malička na dedine a vzduch JE tu čistejší (hlavne po búrke, to je ozónový raj vtedy) ľudia SI tu pomáhajú. Takže chill.
@lilnicole ja som len napísala svoje osobné skúsenosti ...ja som čisto vyjadrila svoje stanovisko ,aký mám k tomu postoj ...a je to každého vec ,je to tvoja vec ,čo si myslíš .,..ja ti neberiem tvoj názor .....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
+mozes chovat poniky
-zdochol tam pes
-co ine tam chces robit ak nie chovat poniky
tu byvam
Na mňa by to bolo až príliš tiché prostredie a tiež by mi nebolo príjemné keby o mne každý všetko vedel.
Nehovorím že všetky dediny sú na jedno kopyto ale v mojom ponímaní je dedina taká ako som opísala.
toto ma zabilóóóó!!!
suhlas na dedine je pekne ale nudne teda aspon na tej nasej kde ziju ludia jedine nad patdesiat rokov......ale zase je to dobre miesto na samotu..lenze celozivotnu..kelu s tym ja chcem ist spet do mesta
V meste si nemáš pomali kde zahrať napríklad futbal.
Tiež väčšina ľudí na dedine býva v dome kde máš oveľa viac miesta a súkromia.
No a v meste máš zasa viac možností celkovo.
moj nazor.
plus prazdniny pol mesto, pol dedina
výhodou dediny je, že ked chcete vypnúť,no problem,určite sa nájde to správne miesto na oddych...myslím prírodu...
V mese je výhoda, že si hocikedy môžeš zájsť do nejakého kina, máš tam omnoho viac zaujímavejších podnikov, viac druhov zábav a tá atmosféra..hmmm
a na dedine zas si v prírode, hocikedy si vybehnes do hor, je tam cistejsi vzduch, nie je tam take brutalne svetelne znecistenie tak v noci lepšie vidis krasne hviezdy
a fakt chcem radsej mesto!!!okrem prirody, kde sa raz za uhorsky rok chodim vyblaznit s fotakom, tam fakt nic neni:/
+záhrada a veľký dvor - môžem sa vycapiť s knihou v ruke na trávu a opaľovať sa a nikto na mňa nebude pozerať ako na debila, kebyže to urobím pred blokom
+čerstvý vzduch (v lete sú balkónové dvere a okná otvorené nonstop)
+kopa miesta na rôznorodé aktivity podľa chuti
+ľudia sú tu väčšinou otvorenejší
+keď sa nájde partia ľudí, tak to už je bordel potom... a hlavne o nejakej jednej, druhej ráno... nikto sa nejako nesťažuje na nočný kľud
-NUDA. A ak ešte nikto z kamarátov nie je doma alebo nemôže...
-klebety, veľa, často a občas obrovských rozmerov, ktoré vedia sakra znepríjemniť život
-nedostupnosť. Nič tu nie je, kiná, podniky, bary, diskotéky fuj grc samí dedinskí vypatlanci čo ledva SOU-čku dokončili... čo sa týka nočného života je do des a bieda... a ešte keď nemáš auto, autobus nad ránom nejde žiaden a si v riti
Takže asi tak.
Nevyhody:malo sukromia a anonymity,ohovaranie,menej moznosti
ak niekto žije v dome s veľkým dvorom a záhradou, tak aj to súkromie, ktoré v panelákoch nie je. ale o tom by sa dalo už v dnešnej dobe polemizovať, lebo dosť ľudí žije na dedinách v bytovkách alebo v nových domoch, ktoré sa stavajú veľmi blízko seba, lebo pozemky niet a sú drahé, takže tá výhoda súkromia sa stráca.
nevýhod je viac, napríklad to, že väčšina obyvateľov dediny pracuje alebo študuje v meste, takže problémy so cestovaním, či už kvôli tomu že vlaky a autobusy sú obmedzené alebo v prípade dochádzania autom náklady na benzín a čas kým sa človek dostane do práce alebo školy.
potom aj to, že človek nemá v blízkosti predajne, služby, kultúru.
a pre mladších, ktorí nie sú úplne stotožnený so spôsob žitia na vidieku je aj nevýhoda v tom, že každý sa stará o toho druhého, vznikajú rôzne klebety a podobne.
zijem na dedine a nevymenila by som to..verte mi, nie je nic lepsie jak to, ked si v lete vyjdem na dvor,ked sa mozem prebehnut bosa po zahrade, natrhat si zo vsetkeho, na co mas chut... mozem sa na vlastnom dvore opalovat a vylihovat cely den na slnku a nikto na mna necumi, ked sa mozem od rana kupat v jazere, netlacim sa dakde na kupalisku , kde su tisicky ludi, aa potom vecer..daktori si povedia, ze na dedine nie su ziadne moznosti, niet kde vyjst, no hej, je pravda,ze tu to je kusa obmedzene, ale nevymenila by som to, vecer, ked si lahnes na horuci asfalt, ziadne auta na teba netrubia a kdesi daleko pocujes zvuk kombajnu, vsade vonia pokosena trava...Boze, uz by som chccela letooo.. xD
Neviem kde ty žiješ, ale nie každá dedina je ako tá tvoja. Tí ľudia čo to písali tiež žijú na dedine, takže to, že ty máš z toho negatívne dojmy nemusí byť každého vec.
Ja tiež bývam od malička na dedine a vzduch JE tu čistejší (hlavne po búrke, to je ozónový raj vtedy) ľudia SI tu pomáhajú. Takže chill.