Ahojte Chcela by som sa Vás opýtať, či náhodou nemá niekto z Vás skúsenosti so zápisom nôt/piesní na základe sluchu (ak Vám niekto zahrá skladbu na klavíri a vy ju máte zapísať)? Je to náročné naučiť sa to? Potrebovala by som to totiž na príjimačky na
Musíš mať dobrý sluch a poznať noty. Noty sa naučíš ale sluch neviem či tak ľahko získaš. Ja som v tomto smere celkom hluchá, ale keď viem prvý tón, tak ostatné sa už dajú celkom počuť.
Krok 1.: Musíš mať dobre vyvinutý sluch, aby si len takto "od podlahy" určila tóninu pesničky
Krok 2.: V prípade že nespĺňaš krok č.1, nech ti dotyčná osoba zahrá na klavíri akord a nech ti povie, od akého tonu začína.. (väčšinou je to ale tón, ktorý sa nachádza v kvintakorde danej tóniny, čiže keď máš A dur, tak vieš že má a, cis, e a tým pádom riadiš sa pomocou tejto toniky). Vždy ale, by ti mala daná osoba povedať, aký je prvý tón a ten kvintakord je pre zápis jednohlasu dosť dôležitý, teda ešte aspoň pre mňa áno, potom je to už lepšie. Ale nakoľko sa jedná o klavír, tak tam budeš mať asi aj basový kľúč, no a tam už ide o to, poznať čo najlepšie stupnice, akordy, určite keď bude hrať (neviem isto síce) ale môže dať v pravej ruke nejaké sexty alebo oktávy a bla bla.. aká je náročnosť tej talentovej skúšky ??
my sme toto robili na zakladnej a ja som bola jedina kto to nepochopil a nevedel robit (ale ja mam hudobny hluch v zmysle ze neviem ci je clovek v telke suci na hviezdnu rotu alebo do finale niekto mi musi povedat ja nepocujem nic ) tak usudzujem ze sa to nejako naucit musi dat ked to tolko ludi zvladlo
@vali777 a za tu dobu si nikdy nepocuvala radio? Zacni s jednoduchsimi vecami napr. ludove piesne, vyskusaj pre lahsi zapis aj napr. www.dwn.cz/sibelius , nie zeby som bol nejaky profi skor nie ale takto by som postupoval ^^ potom uz len pridavat na obtiaznosti pomalsie piesne zlozitejsie ,...
@sushivo ja som si ale griloval zeleninku vtedy a kusok ..ale to sa neráta,... lebo ty si vôbec neprejavila ľútosť nad tým zajacom, čo už bol uškvarený na well done! Bez mihnutia brvy by si tam hodila ďalšieho
my sme to mali na zuške,zalezi co za pesnicku mas zapisat,seriozne by som zacal kohutikom..tam zistis ci to ako tak ovladas a uplne jednoduche pesnicky by som si skusal
treba mať hudobný sluch.. a podľa toho, aký tón počuješ, tak taký zapíšeš... treba to asi len skúšať.. ja som sa to naučila nejak automaticky, neviem ti poradiť nejaký spôsob, ale určite sa to dá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Krok 2.: V prípade že nespĺňaš krok č.1, nech ti dotyčná osoba zahrá na klavíri akord a nech ti povie, od akého tonu začína.. (väčšinou je to ale tón, ktorý sa nachádza v kvintakorde danej tóniny, čiže keď máš A dur, tak vieš že má a, cis, e a tým pádom riadiš sa pomocou tejto toniky). Vždy ale, by ti mala daná osoba povedať, aký je prvý tón a ten kvintakord je pre zápis jednohlasu dosť dôležitý, teda ešte aspoň pre mňa áno, potom je to už lepšie. Ale nakoľko sa jedná o klavír, tak tam budeš mať asi aj basový kľúč, no a tam už ide o to, poznať čo najlepšie stupnice, akordy, určite keď bude hrať (neviem isto síce) ale môže dať v pravej ruke nejaké sexty alebo oktávy a bla bla.. aká je náročnosť tej talentovej skúšky ??
neviem ci to to pomohlo ale budiz