Ahojte, potrebovala by som pomôcť s bakalárkou. Hľadám páry, ktoré zažili neveru a rozchodili to, resp. zostali aj naďalej spolu, odpustili si a ich vzťah funguje. Dá sa to podľa vás prekonať? V akých oblastiach nastali zmeny vo vzťahu? Ak máte skúsenosti
hej, mám takú známu, ktorá odpustila neveru. najskôr slzičky, potom ho sama ospravedlňovala pred všetkými, až asi nakoniec uverila aj ona a žije s ním ďalej
Nevera sa nedá odpustiť. Vždy za neveru môžu obe strany a kto si myslí opak ten sa veľmi mýli. Ak niekto dokáže žiť v tom istom vzťahu aj po nevere tak ho tam niečo musí držať. Dôvera je tam totiž na veľmi krehkej línii a nie som si celkom istý či odpustenie nevry neznamená skôr zištný vzťah. peniaze, deti, postavenie, bývanie, práca........ Ak raz niekto vo vzťahu podvedie tak je to obojstranné zlyhanie a stane sa to určite znova, pretože okrem toho, že chybu obaja zopakujú tak už tam nefiguruje ani dôvera.
@spisovatel to všetko beriem.... ale aj odpustenie nevery v manželstve, kde sú deti a zachránenie vzťahu kvôli nim by bolo podľa teba zištné? A jasné, nevera sa možno už nedá obnoviť, aj to je jedna z mojich otázok.
@6 no tak pokiaľ viem, môj otec kedysi istý čas podvádzal mamu.. sú spolu dodnes, a pred 4 rokmi sa mi dokonca narodila sestrička takže nejdem tu polemizovať o morálnom hľadisku, ale áno, môže taký vzťah znova fungovať
@dex278 - jasné, že by to bolo zištné!!! Veď dieťa je veľmi vnímavé! To len dospelí si myslia, že deti nevidia a necítia všetko čo sa okolo nich deje! Nepoznám nič také ako nevera a znovuobnovenie vzťahu ale môže to fungovať. Ja si však myslím, že ak s tým nie sú obaja zmierení a pôjdu to akože skúsiť tak čo bude prežívať to dieťa?
Ono bude vidieť tú podozrievavosť, nedôveru, a udržiavať niečo čo nefunguje len kvôli niekomu, komu to možno ublíži ešte viac je podľa mňa sebecké. Vždy môžu za neveru obaja!!! Takže akékoľvek odpustenie musí byť vzájomné. Ak si ktokoľvek myslí, že za neveru môže len jeden tak je to velikánsky omyl a takýto vzťah sa už podľa mňa nedá obnoviť!
Takže netýrajte ľudia deti vlastnou sebeckosťou. Radšej šťastné dieťa v neúplnej rodine ako nešťastné v úplnej plnej klamstiev a pretvárky.
S tým, že nevera je chybou oboch sa nestotožňujem. Podľa prieskumov ľudia nepodvádzajú len preto, lebo sú vo svojom vzťahu s niečím nespokojní. Existujú osobnostné typy ľudí, ktorí sú neverní z rôznych dôvodov (napr. aj preto, lebo v detstve nemali možnosť spoznať a neskôr sa identifikovať s rolou verného partnera). Je to ich črta, prípadne aj porucha... Ako sa v takýchto prípadoch previní ten druhý partner?
@dex278 - tým, že dal tej osobnosti šancu vyniknúť. Že ten partner nedokázal aby sa v tom druhom tá črta potlačila!
Strata dôvery, odcudzenie, problém v komunikácii.....a ďalšie....
Viem, že druhý partner to nemá odkiaľ vedieť ale ak zanedbá čo i len jedno z tohoto tak je isté, že sa črta prejaví!!! A to aj u toho, kto ju nemá.
Preto si stojím za svojím názorom.
toto je celkom dobrá otázka,,, neviem si predstaviť ako chlap alebo zena moze za to ze ho partner alebo partnerka podvadza,, len preto lebo chlap alebo zena nevie ovladat to co ma v gatiach,,, ja neviem ci by som odpustila,, to je tazka otazka,, to by som ho musela fest milovat aby som odpustila,, ale milovat ho po tom ked by som vedela ze pretiahol nejaku inu tak to pochybujem ze by som ho milovala, a v manzelstve by som to skor prekusla ale v partnerskom vztahu ani bohovi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ono bude vidieť tú podozrievavosť, nedôveru, a udržiavať niečo čo nefunguje len kvôli niekomu, komu to možno ublíži ešte viac je podľa mňa sebecké. Vždy môžu za neveru obaja!!! Takže akékoľvek odpustenie musí byť vzájomné. Ak si ktokoľvek myslí, že za neveru môže len jeden tak je to velikánsky omyl a takýto vzťah sa už podľa mňa nedá obnoviť!
Takže netýrajte ľudia deti vlastnou sebeckosťou. Radšej šťastné dieťa v neúplnej rodine ako nešťastné v úplnej plnej klamstiev a pretvárky.
Strata dôvery, odcudzenie, problém v komunikácii.....a ďalšie....
Viem, že druhý partner to nemá odkiaľ vedieť ale ak zanedbá čo i len jedno z tohoto tak je isté, že sa črta prejaví!!! A to aj u toho, kto ju nemá.
Preto si stojím za svojím názorom.