Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je lepšie študovat prekladateľstvo/tlmočníctvo na Slovensku alebo v Česku a prečo...a tiež by ma zaujímalo aké jazyky sú teraz najlepšie na štúdium...keď dokončím strednú školu tak budem vedieť francúzsky jazyk na úrovn
v česku, slovenské školy nemajú úroveň, a jazyk, s angličtinou sa moc neuplatníš už, skús sa pozrieť po nejakom jazyku, ktorý nevie každý, len by to chcelo aspoň predstavu, či slovanský, germánsky alebo....
ahoj ja tiez spekulujem o prekladatel.- tlmocnictve...a dala som si AJ a FJ, pretoze z FJ viem cosi viac ako zaklady a z AJ som na C1...a uprednostnila som SR, pretoze nvm ,ako by som zvladala cesku gramatiku dopodrobna :/ a podla mna anglinu treba hlavn epreto, lebo nou za chvilu bude musiet hovorit kazdy a niekto ich to bude musiet ucit (pre pripad, ze by mi neostavalo nic ine, ako ucit jazyky )toť moj nazor
Česko, iba ak si otvorená možnosti učiť sa češtinu. Mnohí idú do Česka a potom majú kecy, že prečo by mali úlohy prekladať po česky, keď slovenčina je podobná. Pre mňa je čeština ťažká, gramatika sa pletie a nehorázne, tie y a i, mám v tom stále chaos, ale myslím, že to v konečnom dôsledku stojí za to. Aspoň tu Brno má podľa mňa skvelú úroveň. Chcú z teba dostať maximum a to podľa mna na SR chýba, ale zas nechcem mudrovať, kedže moje informácie sú len z druhej ruky. A v Brne vyštuduje prekladateľstvo kombinácia AJ FRJ pár ľudí. je to len na magisterskom stupni, bakalár je spoločný aj pre učiteľov a jazykovedcov. Teraz študuje na magisterskom prekladateľstve túto kombináciu podľa stránky našej školy 1 človek. čiže dostaneš sa tam a máš vyhraté. Pokiaľ ti teda nevadí predstava žiť v ČR...
ahoj a ešte si si nedávala prihlášky? Ja som si podala 2... Anj-Nj.. ja viem viem, po anglicky vie už snáď každý, ale zase ja som si vyberala vysoké školy podľa toho, čo ma baví, v čom som dobrá... nie také, za kt. by som videla iba dobrý zárobok a nebavilo by ma to až tak... takže tak ... a presne- do Čiech som si nedávala, pretože predsa len študovať v češtine (akože čeština je v pohode, jasné, ale keď sa zameriavaš na jazyky- ja neviem) mne by to asi prekážalo... pfuu.. inak, nepísala si maturitu z Anj? ale asi z Fr, že... ja som písala teraz B2jku Anj, uff... nie som príliš spokojná... som zvedavá ako pochodím na prijímačkách
inkheart...v Brne si myslela, ktorú školu ? A z češtiny by som musela robiť skúšky tiež?
domminika...ja mám 5-ročnú školu, takže ešte nejdem maturovať až za 2 roky a budem mať z angliny aj franiny maturitu...tak držím palce, aby ti to dobre nakoniec dopadlo...bola ťažká terajšia maturita z AJ ??
@sisska16 hmm... ťažká, podľa mňa áno, posluch sa (výnimočne) dal... ale... ja neviem, mne sa to zle prekladalo, chýbali mi skoro každej vete slovesá ale možno to bol len pocit,..vieš, už som to chcela mať za sebou.. a ku koncu mi to už bola naozaj jedno, hlavne dúfam, že som prešla
nechcem ta odradzat,ale nie som si ista, ci uroven C1 alebo B2 ti bude stacit na studium jazykov..ja studujem Nj-Sj na Komenskeho a nie je to veru med lizat,aj napriek tomu ze to je slovenska skola..na tvojom mieste by som si vybrala nejaky skandinavsky jazyk,tie su teraz velmi ziadane..
ahoj, som ešte len v 2. ročníku na 5 ročnom francuzkom gym. ale chcel by som sa spýtať či na Slovensku alebo popripade aj v Čechách existuje nejaká vysoká škola so zameraním na francuzky jazyk a ak je potrebný aj ten druhý tak potom ešte Angličtina. Ďakuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
domminika...ja mám 5-ročnú školu, takže ešte nejdem maturovať až za 2 roky a budem mať z angliny aj franiny maturitu...tak držím palce, aby ti to dobre nakoniec dopadlo...bola ťažká terajšia maturita z AJ ??