chcel by som sa spýtať chcel by som sa stat pro.vojakom ale mam miernu alergiu vadi to až tak aby ma vojenská doktorka nepustila ďalej??? ale to nevadí???
Pri miernej alergií by ťa pustil, sú aj horšie diagnózy s ktorými púšťajú ľudí. Ale tiež to závisí na tom, na čo tú alergiu máš. Treba prihliadať na to, že budeš trénovať vonku a keď ju máš na piesok alebo púpavy, tak je to značná prekážka. No na druhej strane na slovensku je VRAJ málo dobrovoľníkov a preto tu nemáš také prísne kritéria.
Pokiaľ to nemáš v karte, tak pohoda...ja chvalabohu nemám žiadnu...kebyže chceš vedieť bližšie info, pokojne mi napíš... @4 neviem ako to zohľadňujú ak ideš iba ako dobrovoľník, no ak ideš k profesionálom tak tam musí byť všetko tip top
a takisto si daj spraviť predbežné krvné testy...aby sa ti to potom nenaťahovalo...nikdy nevieš, či nemáš zvýšené pečeňovky, alebo niečo iné...(len taká dobrá rada, ktorú mi zdelil kamoš)...ale ako som písal, ja som tam nastupoval úplne fit, alergie nemám, žiadne operácie atd...a nezabúdaj, že sa tam robia aj testy na drogy
Ak by si aj s tym skoncil budes zaevidovany ako clovek s vycvikom a zaradeni do rezervnych sil.
Ak by prisla vojna pokojne ta mozu povolat.
Uvedomujes si to?
Vojna! To neni call of duty.
@hsjklaop Nemaj mi to za zle, doplnim tvoj prispevok. Ak by prisla vojna (SR vstupila do vojnoveho stavu), zmeni sa celkovy chod krajiny. Nebudu tu bojovat len profesionali, dobrovolnici a rezervni, ale podla rozsahu a dlzky trvania vojny sa budu musiet roznym podielom zapojit aj civilisti, co k armade nikdy nepricuchli. V extremnych pripadoch bojuju aj okrajove vekove skupiny - ved Reichstag branili aj 15 r. chlapci!
Bezni chlapi dostanu rychlokvaseny vycvik a pojdu. Nadejat sa, ze ako civila sa ma vojna nebude tykat, je trochu naivne. To sa vztahuje aj na povolania, od ktorych je zavisly chod krajiny a v pripade vojny aj vojska. Neviem, ako je to v legistative stanovene, ale ja mam v kolektivnej zmluve povinnost nabehnut sluzit vlasti v kedykolvek v pripade stavu ohrozenia (som transfuzna lekarka). Predpokladam, ze pdobne je to aj s lekarmi inych zamerani.
Najhorsie na tom vsetkom je, ze situacia vo svete nie je vobec dobra a snahy o jej stabilizaciu sa zatial javia ako neefektivne.
Uvitala by som, ak by sa k ulohe civilov v SR vyjadrili profici - napr. @Mayky.m
Dakujem!
@redchevrolet Jasné že sa ma bude vojna aj ako civila týkať, ale ako prví pôjdu tí, čo výcvik majú
A pokiaľ to nebude veľká vojna tak sa skončí skôr ako by museli povolávať civilistov no pre profesionálnych vojakov už môže byť neskoro.
Ďalšia vec je že civilisti s rýchlokurzom nejdú do predných línii ale častokrát vykonávajú len civilnú službu, prípadne pomáhajú pri nejakých druhoradých službách (kuchár, prípadne dovážať zásoby, ...) .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
peniaze nie sú všetko, ži radšej skromne a v láske so svojou priateľkou...
@4 neviem ako to zohľadňujú ak ideš iba ako dobrovoľník, no ak ideš k profesionálom tak tam musí byť všetko tip top
Ak by prisla vojna pokojne ta mozu povolat.
Uvedomujes si to?
Vojna! To neni call of duty.
Bezni chlapi dostanu rychlokvaseny vycvik a pojdu. Nadejat sa, ze ako civila sa ma vojna nebude tykat, je trochu naivne. To sa vztahuje aj na povolania, od ktorych je zavisly chod krajiny a v pripade vojny aj vojska. Neviem, ako je to v legistative stanovene, ale ja mam v kolektivnej zmluve povinnost nabehnut sluzit vlasti v kedykolvek v pripade stavu ohrozenia (som transfuzna lekarka). Predpokladam, ze pdobne je to aj s lekarmi inych zamerani.
Najhorsie na tom vsetkom je, ze situacia vo svete nie je vobec dobra a snahy o jej stabilizaciu sa zatial javia ako neefektivne.
Uvitala by som, ak by sa k ulohe civilov v SR vyjadrili profici - napr. @Mayky.m
Dakujem!
A pokiaľ to nebude veľká vojna tak sa skončí skôr ako by museli povolávať civilistov no pre profesionálnych vojakov už môže byť neskoro.
Ďalšia vec je že civilisti s rýchlokurzom nejdú do predných línii ale častokrát vykonávajú len civilnú službu, prípadne pomáhajú pri nejakých druhoradých službách (kuchár, prípadne dovážať zásoby, ...) .