Má tu niekto z vás skúsenosti s fixným strojčekom na zuby? Myslím napr. či to bolí, doba nosenia, koľko ma to približne vyjde a či mi nebudú musieť kvôli nemu trhať iné zuby.
No zo začiatku to dosť tlačí, asi týždeň po daní, som nemohol poriadne zahryznúť a bolelo to, ale postupne to prejde. Osobne som to nosil nejaké 2 roky cca. Neviem koľko to vtedy mamku vyšlo a čo sa týka poslednej otázky, tak to záleží od tvojho chrupu a od usúdenia zubárky.
Bolí to ale stojí za výsledok doba nosenia? 3 roky približne tuším a teraz mám nočný no dokopy to maminu vyšlo asi na 300 € horný aj dolný,plus poplatky atď a tá posledná otázky prepáč,ale nevidím ti do úst ale mne trhali 4
Vraj 500€ so všetkým. Lebo keď chodíš aj na tie uťahovanie a to tak keď to všetko spočítaš vraj 500€. Chalan čo som sa ho to pýtal to mal 3 roky. Ale povedal že nebanuje.
Poznám viacero ľudí čo malo strojček a fakt mali krajšie zuby potom keď si ho dali dole. Len to zvykanie je asi to najhoršie. Ja mám tiež trochu krivé zuby no je to málo tak kašlem na to i keď mi niektorí povedali že by som si ho mohol dať.
ja mám horny uz rok aj nejaké 3 mesiace a dolny asi 3 mesiace .. horny v pohode , za nalepenie som dala 126 eur .. a tie poplatky na kazdej kontrole ked sa mi daco rozjebe a zubárkyne nervy ked ma zakazdym vypicuje som dala na kazdej boha jednej 15 eur a spodny nalepenie 68eur ci kolko .. takze tak .. a horne zuby som mala strasne a po necelom roku nosenia uz ich mám rovné úplne stojí to za to .. a bolest .. horny neboli az tak velmi aj mi bude chybat a dolny som myslela ze na dalsi den si ho sama vyrvem .. daco strasne jak mi zavadzal ... a netrhali mi nic
ja som ho nosila 2 roky či jakale je to individualne..pretože moja kamaratka už nosi viac ako 4 roky(fakt neprehanam).a zo začiatku to aj bolelo.. ale to nebola taka bolest že tabletky by som mala žrat...a teraz mam nočný strojček..mojich rodičov to vyšlo.ked ratam už aj tie kontroly a tak..okolo 700 eur ...ale som rada, pretože teraz mam pekne rovne zuby..a inac mojim kamaratkam sa stalo že im museli trhat zuby,som mala štastie že mne netrebalo..
Doba nosenia záleží od vykryvenosti zubov a bolí to keď ti ho dajú niekoľko dní a za každým keď ti ho zatiahnú... a platila som asi 7000 sk + 300sk každá kontrola.. inak mne tiež museli trhať zuby, aby sa mi urobilo miesto, no nebolelo ma to, zub bol umrtvný a a vytiahnutý ako štupel od špampanského
@somcarovny Prvý týždeň ma to bolelo tak, že som sa zubov nemohla poriadne ani chytiť, potom to ale úplne prešlo. Teraz ani neviem že ho mám. Lepila mi ho pred 4 mesiacmi, a keď som bola u zubárky pred mesiacom, povedala mi, že to už mám celkom rovné, takže mi ho dá dole možno na jeseň. A lepenie stálo asi 140€, +na každej kontrole niečo. Ak sa rozhoduješ či si ho dať, alebo nie, daj si určite. Stojí to za to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Poznám viacero ľudí čo malo strojček a fakt mali krajšie zuby potom keď si ho dali dole. Len to zvykanie je asi to najhoršie. Ja mám tiež trochu krivé zuby no je to málo tak kašlem na to i keď mi niektorí povedali že by som si ho mohol dať.
cca 300 eur
No mne netrhali nic